Tiedotearkisto

Tervetuloa kyläiltaan to 12.12.2013 klo 18!

Killan ja Sompion  kyläilta järjestetään torstaina 12.12.2013 klo 18 Sompion koulun Tiilisalissa osoitteessa Aleksis Kiven tie 18.

Illan isäntänä toimii kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Markku Liimatainen. Kysymyksiin vastaamassa ovat myös kaupunkitekniikan, kasvatus- ja opetusviraston sekä sosiaali- ja terveysviraston edustajat.

Ilta sisältää keskustelua kaupungin taloudesta, kuntauudistuksesta, keskustan kehittämisestä ja uudesta Kerava.fi -sivustosta. Kyläilta päättyy klo 19.30. Tarjolla on kahvia ja pientä syötävää ennen tilaisuuden alkua.

Lisätietoja: Keravan kaupungin viestintäpäällikkö Susan Mykrä, p. 040 318 2340

Legendaarinen uutisankkuri Heikki Kahila Taanilan vieraana kirjastossa

(5.12.2013)

Heikki Kahilan pitkä ura näköradion uutiskuuluttajasta Meidän Heikiksi kulki käsi kädessä television, median ja suomalaisen viihde-elämän kehityksen kanssa. Kahila ja Teija Sopanen olivat Suomen ensimmäiset tv:n tuottamat mediajulkkikset.

Puolitoista vuosikymmentä Kahila oli Suomen luotettavin mies ja 1970-luvun lopusta lähtien osa kansakunnan viihdemuistia: tangojuontaja, tanssinopettaja, laulu- ja soitinyhtye Songilon jäsen, viihdetuottaja, James Bondin näköinen mies, joka tanssi villahousuissa uutisstudion pöydällä.

Kun Kennedy kuoli, Kahila oli ankkurina, kun Rolling Stones tuli Yyteriin, Kahila oli paikalla. Ahlströmin tehtaan varjossa kasvaneesta pojasta tuli Meidän Heikki. Maineen myötä hän sai nähdä ja kokea myös ennen kokemattomia lieveilmiöitä. Ääneen elettyä -kirja sisältää hauskan miehen aitiopaikkatarinoita, mutta myös riipaisevia kertomuksia televisio- ja viihdeikonin monisäikeisen uran varrelta.

Taanilan tunnit jatkuvat taas kevätkaudella keskiviikkona 22.1.2014, jolloin Hannu Taanilan vieraana on entinen eduskunnan puhemies, ministeri ja kansanedustaja Matti Ahde. Ahteelta on ilmestynyt tänä syksynä kirja toimittaja Timo Hakkaraisen kanssa. Elämäkerran nimi on Matti Ahde – sähkömies.

Taanilan tunnit järjestetään Keravan kaupunginkirjaston ja Keravan Opiston yhteistyönä.

Laulaja, lauluntekijä Yona duo-keikalla kirjastossa tiistaina 10.12.

(5.12.2013)
Yona-taiteilijanimellä esiintyvä Johanna Louhivuori ansaitsi vuoden tulokas palkinnon vuonna 2010 ilmestyneellä ensimmäisellä albumillaan Pilvet liikkuu, minä en. Yonan toinen pitkäsoitto Vaikenen laulaen julkaistiin reilu vuosi esikoisen perään.

Aiemman levyn tapaan yhteistyössä Jorma Kalevi Louhivuoren kanssa sävelletty ja sovitettu, taiteellisesti tinkimätön levy sai kriitikoiden keskuudessa ylistäviä arvosanoja. Kolmen vuoden kuluttua debyyttialbumista Yona ja Orkesteri Liikkuvat Pilvet julkaisivat kolmannen pitkäsoittonsa Vaikka tekee kipeää, ei haittaa. Levy sai niin ikään kriitikoiden kiitokset.

Liikkuvien Pilvien lisäksi Yona on mukana yhtyeessä Liljan Loisto, joka yhdistelee kekseliäästi reggaeta ja suomalaista kansanmusiikkia. Yonan musiikillisesta monipuolisuudesta kertoo hänen viimekesäinen osallistumisensa Seinäjoen Tangomarkkinoille, jossa hän ylsi finaaliin saakka. Yona esiintyy myös duona Tuure Kilpeläisen suositussa Tahtoisin, tahtoisin -kappaleessa.

Tapahtuman järjestää Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut.

Mikkelin kaupunginorkesteri saapuu vierailulle Kerava-saliin

Mikkelin kaupunginorkesterin ylikapellimestari Sasha Mäkilä sekä sopraano Hanna-Leena Haapamäki ovat molemmat lähtöisin Keravalta. Sasha Mäkilä on yksi kansainvälisimpiä Suomalaisia kapellimestareita. Hänen uransa lähtölaukaus oli vuonna 2006 Vakhtang Jordania -kapellimestarikilpailussa Yhdysvalloissa voitettu palkinto. Kurt Masur Ranskan kansallisorkesterista kutsui hänet vuotta myöhemmin assistentikseen. Mäkilä toimi vuosina 2010-2012 maailman huippuihin kuuluvan Clevelandin orkesterin apulaiskapellimestarina. Sasha Mäkilä on johtanut myös monia Suomalaisia orkestereita mm. Kymi Sinfoniettaa, Jyväskylä Sinfoniaa ja Turun Filharmonista orkesteria. Syksyllä 2012 Sasha Mäkilä kiinnitettiin Mikkelin kaupunginorkesterin ylikapellimestariksi.

 

Hanna-Leena Haapamäki voitti toisen palkinnon Lappeenrannan -laulukilpailussa vuonna 2004 ja sai Kansallisoopperan erikoispalkinnon finaalin parhaasta suorituksesta. Hän on esiintynyt eri oopperarooleissa Suomen Kansallisoopperassa sekä useiden suomalaisten orkestereiden ja kuorojen solistina. Haapamäki on esittänyt lied- ja barokkiohjelmiston lisäksi paljon aikamme uutta kamarimusiikkia.

 

110 -vuotias Mikkelin kaupunginorkesteri on 12 soittajan orkesteri. Soittajisto on nykyään keskittynyt nimenomaan jousiorkesterille sävellettyyn musiikkiin ja on herättänyt huomiota ohjelmistovalinnoillaan. Orkesteri tekee yhteistyötä myös lukuisten suomalaisten ja kansainvälisten säveltäjien kanssa.

 

Mikkelin kaupunginorkesteri soittaa Keravan konsertissa neljän säveltäjämestarin musiikkia. Englantilaiselta säveltäjältä Edward Elgarilta kuullaan sävellys Serenadi. Toinen konsertin englantilaissäveltäjä on Benjamin Britten. Konsertissa kuullaan hänen sävellyksensä Les Illuminations, laulusarja. Konsertin toinen kotimaisista säveltäjistä on Uuno Klami, jolta kuullaan Sarja jousiorkesterille. Konsertin kruunaa Jean Sibeliuksen Kuolema, näyttämömusiikki. Illan konsertissa esitetään Kuolema-musiikki alkuperäisessä vuoden 1903 versiossa, jossa mm. Valse Triste hieman eroaa kaikkien tuntemasta myöhemmästä versiosta.

 

Mikkelin Kaupunginorkesteri, johtaa Sasha Mäkilä, solistina sopraano Hanna-Leena Haapamäki

- Elgar - Britten - Klami - Sibelius -

 

Keskiviikko 11.12.2013 klo 19.00, Kerava-sali, Keuda-talo, Keskikatu 3a, www.keravasali.fi

Liput 20e, ennakkoon www.piletti.fi ja Café Intro, Paasikivenkatu 4 tai mikäli lippuja jää ennakkomyynnistä, ovelta tuntia ennen esitystä, käteisellä.

Konsertin järjestävät Keravan kulttuuripalvelut yhteistyössä Mikkelin Kaupunginorkesterin kanssa.
Tiedustelut p. 040 318 2009.

Itsenäisyyspäivää juhlitaan Keravalla

Itsenäisyyspäivän juhlan ohjelma sisältää Keravan Oopperan operetista, Luxemburgin Kreivi, tutut numerot "Juhlitaan" ja "Mä rakastuin", joissa mukana Keravan Oopperasta Jukka Romu, Reijo Jukarainen, Timo Suorto, Antti Tuomaala ja Keravan Mieslaulajat sekä Anu Kosonen, piano. Luxemburgin Kreivi operettia on voinut ihastella Kerava-salissa koko syksyn ajan. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Eero Lehti lausuu tervehdyssanat, jonka jälkeen on upea, tanssija-koreografi Anne Jouhtisen, valokuvaaja Ilkka Kallion ja valomestari Jussi Kaatrasalon poikkitaiteellinen esitys "Alusta alkuun" missä yhdistyvät tanssi, musiikki, video, valokuva ja valot.

Juhlapuheen pitää Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori ja Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ja pohjoismaisen ravitsemussuositustyöryhmän jäsen, keravalainen Mikael Fogelholm.

Juhlan juontajana toimii Heikki Lund Keski-Uudenmaan Teatterista. Juhlatilaisuuden jälkeen yleisölle on kahvitarjoilu.

Virallisen juhlatilaisuuden ja kahvien jälkeen lapsille on luvassa Tuikepolku, joka lähtee kävelykadulta, Keravan aukiolta Hesburgerin välittömästä läheisyydestä. Lapsille jaetaan valotikut aukiolla klo 15.45, josta lähdetään kävellen valoretkelle klo 16 kohti Aurinkomäkeä Anne Jouhtisen ja Pasi Puolakan musiikin tahdissa. Tiedossa on iloa, mukavaa ja menevää yhdessä oloa koko perheen kesken. Klo 16.15 Aurinkomäellä nähdään Tuliryhmä Poltteen upea tulishow, joka on näyttävä ja ainutlaatuinen ohjelmanumero. Vuosikymmenen toiminut Tuliryhmä Polte kuuluu suomalaisen tulitaiteen huippuihin ja tuo valoa syksyn pimeyteen.

Tapahtumat järjestää Keravan kaupungin kulttuuripalvelut ja niihin on vapaa pääsy. Tiedustelut p. 040 318 2009, 040 318 2002

Laulajatar Marta Capponi kirjaston jazzlauantaissa 7.12. klo 13

(3.12.2013)
Hyvinkäältä kotoisin oleva ja Italiassa jazzmuusikoksi opiskeleva Karri Luhtala on syksyn mittaan tuonut italialaisia jazzmuusikoita esiintymään Suomeen. Eteläistä Suomea kiertävän Il Mondo di Karri -projektin puitteissa erilaisia kokoonpanoja on ollut kaikkiaan jo 12.

Emiliano Caroselliin ja Marta Capponiin Luhtala on tutustunut Rooman jazzjameissa, ja he ovat käyneet esiintymässä Suomessa jo useaan otteeseen. Tällä hetkellä he, samoin kuin basisti Gabriele Greco, tekevät uraa Lontoossa. Keravan kirjastossa kvartetti esittää pääasiassa laulaja-lauluntekijä Marta Capponin omia sävellyksiä.

Keravan kirjaston musiikkilauantait jatkuvat myös kevätkaudella jazzin merkeissä. Helmikuun 22. päivä lavalle astuu HERD & Aili Ikonen -yhtye. Lauantaina 15.3. fadoa suomalaisittain tulkitsee Kirsi Poutanen.

Keravan Opiston kevään opinto-ohjelma julkaistu!

(2.12.2013)

Puhelimitse ja toimistossa ilmoittautuminen alkaa ke 8.1.2014 klo 12 alkaen.
 
Liikunta- ja kulttuurisetelit voi tuoda tai lähettää opistoon tammikuussa. Lukukauden alkaessa kurssien laskuissa on 30 pv maksuaikaa.

Opinto-ohjelman löydät osoitteesta https://opistopalvelut.fi/kerava/courses.asp. Opinto-ohjelmat jaetaan kotitalouksiin la-su. 28.-29.12.2013.

Opiston toimisto on joululomalla 23.12.2013-7.1.2014. Toimisto aukeaa ke 8.1. klo 12.
 

Vanhanajan joulu Heikkilän kotiseutumuseossa

Su 1.12. klo 11 ja klo 13
Kuusenkoristelu-konsertit lapsille ja lapsenmielisille

Heikkilänmäen Ida-täti kutsuu lapsia koristelemaan kanssaan joulukuusta perinteisin koristein ja laulamaan kanssaan joululauluja.Ida-tätinä musiikkipedagogi Johanna Pahtela.


Heikkilän kotiseutumuseo, Museopolku 1, 04200 Kerava

Nuorisotilojen vakiokäyttövuorot haussa

Keravan nuorisotilojen käyttövuorot vuodelle 2014 ovat nyt haussa. Vakiokäyttövuoroja voi hakea keskustan nuorisotila Areenasta, Kalevan nuorisotalo Häkistä ja Savion nuorisotila Elzusta. Vapaita vuoroja voi tiedustella myöhemminkin, ja yksittäisiä vuoroja voi hakea ympäri vuoden. Nuorisotalo Häkille myönnetään käyttövuoroja vain huhtikuun loppuun saakka.

Vakiokäyttövuorojen hakemukset tulee toimittaa 8.12. klo 16 mennessä nuorisopalveluiden toimistoon, Asemantie 4, 04200 Kerava tai sähköisesti osoitteeseen nuoriso@kerava.fi.

 Nuorisotilakohtaiset hakemuslomakkeet sekä hinnasto löytyvät Internetistä, www.keravannuorisopalvelut.fi. Hakulomakkeita on saatavilla myös nuorisopalveluista os. Asemantie 4.

 Lisätietoja:

 www.keravannuorisopalvelut.fi
www.facebook.fi/keravannuorisopalvelut

Unelmia ja sifonginriekaleita -musikaali vie katsojan vanhojentanssien valmisteluiden pyörteisiin.

Keravan lukiolaiset esittävät musikaalin, jonka aihe on vanhojen tanssit. Tarina kertoo kaikesta siitä sähläyksestä, jännityksestä ja juonittelusta, mitä tämän tärkeän päivän ympärillä voi tapahtua. Musikaalin nuoret ovat aivan tavallisia. Kaikki halukkaat ovat päässeet mukaan produktioon ilman koe-esiintymisiä tai muuta karsintaa.
 
Musiikin (sanoitus ja sävellys) ja dramatisoinnin ovat ideoineet nuoret itse musiikinopettaja Jussi Paalasen ja äidinkielen- ja kirjallisuudenopettaja Katja Rihu-Lehtisen vahvassa ohjauksessa. Koreografia on pääosin Keravan tanssiopiston opettajan, Taru Reijosen suunnittelema. Musiikissa näkyy Jussi Paalasen elämänmakuinen käsiala ja vahvasti hänen ansiotaan on, että esityksemme on yhtälailla komedia kuin tragediakin.
 
Yhdessä tekemisestä syntyvä voima ja itsensä ylittämisestä purkautuva adrenaliini valaisevat Keravan sysimustaa syystalvea. Täällä ruohonjuuritasolla tehdään suurella sydämellä ja kuoriutuvalla lahjakkuudella hyvää tulevien veronmaksajien kanssa. Siinä on positiivisen uutisen aihe.
 
Kaikille avoimet näytökset, jonne ovat tervetulleita kutsuvieraat, sukulaiset, ystävät ja muu väki:
  • ti 3.12. klo 18.00 ja
  • ke 4.12. klo 18.00
Keravan lukion ja aikuislukion auditoriossa.
Liput 7/4 euroa ovelta, käsiohjelma sisältyy hintaan.
 

Tuikepolku ja Tuliryhmä Polte Aurinkomäellä siirtyy lauantailta itsenäisyyspäivän iltaan

Tuikepolku ja Tuliryhmä Polte esiintyvät Itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 15.45 alkaen.

Koko perheen Tuikepolku lähtee kävelykadulta, Keravan aukiolta Hesburgerin välittömästä läheisyydestä. Lapsille jaetaan valotikut aukiolla klo 15:45, josta lähdetään kävellen valoretkelle klo 16 kohti Aurinkomäkeä Anne Jouhtisen johdolla. Tiedossa on iloa, mukavaa ja menevää yhdessä oloa koko perheen kesken. Klo 16:15 Aurinkomäellä nähdään Tuliryhmä Poltteen upea tulishow, joka on näyttävä ja ainutlaatuinen ohjelma. Vuosikymmenen toiminut Tuliryhmä Polte kuuluu suomalaisen tulitaiteen huippuihin ja tuo valoa syksyn pimeyteen. Tapahtuman järjestää Keravan kaupungin kulttuuripalvelut. Lisätietoja tapahtumasta antaa Taina Petrell p. 040 318 2002. Tapahtumaan on vapaa pääsy. 

Jäniksenä Varkaudessa -dokumenttielokuvanäytös sekä ohjaajavierailu Taide- ja museokeskus Sinkassa tiistaina 26.11.

Jäniksenä Varkaudessa on vuonna 2013 valmistunut monitasoinen dokumenttielokuva. Se on paitsi koskettava sukutarina valokuvaajan ammattia neljässä sukupolvessa harjoittaneesta Jänisten suvusta, tutkielma yhdestä tehdasyhteisöstä, nostalginen kurkistus suomalaisen työn kadotettuun kulta-aikaan ja viimekädessä voimakas kommentaari suomalaisen hyvinvointivaltion rakentumisesta, imagon luonnista ja näiden asteittaisesta murentumisesta. 

 

Varkaus on tehtaiden ympärille kasvanut pikkukaupunki Pohjois‐Savossa. Metsäteollisuuden kulta-aikana 1900-luvulla vaurautta riitti kaikille ja asukkaiden elämä kulki tehtaan pillin mukaan. Teollisuuslaitos A. Ahlström Oy huolehti työntekijöidensä elämästä kehdosta hautaan. Valokuvaamo Jänis toimi Varkaudessa koko 1900-luvun ajan. Jänikset kuvasivat työkseen teollisuutta ja kaupungin asukkaita. Teollisuusfilmien ja kaupunkikuvien lisäksi filmeille on tallentunut valokuvaajaperheen oma keskiluokkainen elämä. Neljännen polven kuvaaja Matleena Jänis on tehnyt näistä sukunsa kaitafilmeistä ja teollisuuselokuvista ainutlaatuisen ja monipolvisen tarinan joka peilautuu myös omaan aikaamme.

 

Kello 17:30 alkavan elokuvanäytöksen (kesto 58 min.) jälkeen ohjaaja Matleena Jänis kertoo kokemuksiaan dokumenttielokuvan teosta, historiallisen kuvaston uusiokäytöstä sekä dokumenttielokuvansa yhdestä suuresta teemasta; suomalaisen yhteiskunnan läpikäymästä rakennemuutoksesta. Nostalginen tehdasidylli ja sen asteittainen katoaminen ovat tuttuja teemoja kaikille suomalaisille teollisuuspaikkakunnille.

 

Jäniksenä Varkaudessa elokuvanäytös ja ohjaajan puheenvuoro

Taide- ja Museokeskus Sinkassa, Kultasepänkatu 2 04250 Kerava

Klo 17:30 alkaen.

Osallistuminen museon pääsylipulla.

www.sinkka.fi

 

 

Kuvateksti: Valokuvaaja Pauli Jänis studiollaan vuonna 1962. Dokumenttielokuva Jäniksenä Varkaudessa (2013) esitetään Sinkassa 26.11. klo 17:30.

Hakemukset koululaisten kesätoiminnan järjestämisestä jätettävä 17.1. mennessä

(25.11.)
Kesätoimintaa voi järjestää aikavälillä 2.–19.6.2014 sekä 4.–8.8.2014. Toiminta tulee järjestää arkipäivänä klo 9-16 välillä. Lapsille ja nuorille tulee tarjota monipuolista liikunnallista toimintaa ulkona ja sisällä.
 
Kesätoimintaa haetaan täyttämällä Koulu- ja päiväkotikiinteistön käyttölupahakemus. Hakulomakkeen saa tästä linkistä http://www.kerava.fi/ep/tiedostot/koulutus_tilahakemus.pdf
Hakemuksessa tulee ilmoittaa ensisijainen ja toissijainen koulu. Erillisellä liitteellä kuvataan suunniteltu toiminta, päivien sisältö sekä osallistujamäärä. Seuroja, jotka saivat myönteisen tilapäätöksen vuonna 2013, pyydetään samalla ilmoittamaan toteutuneet osallistujamäärät.

Hakemus ja kuvaus toiminnasta tulee toimittaa 17.1.2014 klo 12.00 mennessä osoitteeseen Keravan kaupunki, Kasvatus- ja opetusvirasto, Marketta Niemi, PL 123, 04201 Kerava tai sähköpostilla osoitteeseen opetus@kerava.fi. Käyntiosoitteemme on Kauppakaari 1 B 3. krs.

Katja Kettu ja Vepe Hänninen kirjastolla maanantaina 2.12. klo 18

(22.11.2013)
Kirjailija ja animaatio-ohjaaja Katja Kettu on Rovaniemeltä kotoisin oleva, monella taholla vaikuttava taiteilija. Animaatio-ohjaajaksi valmistunut ja kirjallisuutta opiskellut Kettu opettaa käsikirjoitusta, tekee musiikkivideoita ja työskentelee freelancerina kirjoittamisen ja elokuvan parissa.


Kaksi vuotta sitten ilmestynyt, Lapin sodan melskeisiin sijoittuva Kätilö (WSOY) sävähdytti laajaa lukijakuntaa ja palkittiin sekä Kalevi Jäntin että Runeberg-palkinnolla. Suomalaiskätilön ja saksalaisupseerin tarinassa huolellinen historiallinen taustatyö yhdistyvät kauniinrujoon kerrontaan ja tarinan koskettaviin ihmiskohtaloihin.


Ketun uusimman teoksen, novellikokoelman Piippuhylly (WSOY, 2013) tarkastelupiste sijoittuu Kätilön tavoin Jäämeren rannoille, mutta sen tarinat vievät lukijan piippujen myötä maailman eri kolkkiin. Ketun omintakeisessa tavassa käyttää kieltä on pohjoisen groteskia perinnettä ja ripaus maagista realismia.


Kirjailija, käsikirjoittaja Veli-Pekka Vepe Hänninen debytoi romaanikirjailijana teoksellaan Minä, vakuutusetsivä (WSOY 2012). Myös Hännisen uusin teos Hämärämies (WSOY, 2013) kertoo jo esikoisessa esiintyneen, entisen vakuutusetsivä Reko Laulumaan seikkailuista, tällä kertaa verorikollisten parissa. Tarinat etenevät humoristisen notkeasti ja ajankohtaiset aiheet höystyvät ripauksella veijarimaista kerrontaa.


Käsikirjoittajana Veli-Pekka Hänninen on toiminut muun muassa tv-sarjoissa Kylmäverisesti sinun, Suojelijat ja Kotikatu sekä elokuvassa Varasto. Pastorin uralta kirjallisuuden ammattilaiseksi siirtyneen Hännisen käsikirjoittama TV-elokuva Pieni pyhiinvaellus (1999) on voittanut lukuisia kotimaisia ja kansainvälisiä palkintoja.


Illan aikana kuullaan myös kuunnelmasta, jota Kettu ja Hänninen parhaillaan yhdessä työstävät. Kuunnelma perustuu Ketun Piippuhylly-kokoelman novelliin, joka kertoo Rasputinin vaikutuspiiriin ajautuvasta suomalaistytöstä Pietarissa.

Tietotekniikan palvelukeskus Tipakkeessa on käynnistetty sisäinen tarkastus

Keravan kaupungin tietotekniikan palvelukeskus-liikelaitos toimii asiakaskuntiensa Järvenpään, Keravan ja Mäntsälän IT-palveluiden tuottajana ja yhteishankintayksikkönä.

Tipakkeessa on käynnistetty sisäinen tarkastus 18.11.2013. Mahdolliset tiedotettavat asiat julkaistaan tarkastuksen valmistuttua.
 

Joulunaika Keravan terveyskeskuksessa

Yhteydenotto tapahtuu puhelimitse omahoitajan kautta. Omahoitajan ollessa lomalla puhelut ja vastaanotot ohjautuvat toisella hoitajalle. Omahoitajan puhelinajat ovat ma - pe 8-9 ja 12-13. Kiireettömissä asioissa voi jättää soittopyynnön ma - to 8-13 ja pe 8-12. Supistusajankohtana takaisinsoittoa voi joutua odottamaan  kaksi arkipäivää.

Potilastoimisto palvelee terveyskeskuksen B-aulassa. Aukioloajat ovat ma - to 8-15 ja pe 8-14. Potilastoimiston palvelupiste info/reseptiasioille palvelee ma-to 8-16 ja pe 8-14. Paperireseptit noudetaan info pisteestä.
 
Pyydämme terveyskeskuksen asiakkaita huolehtimaan reseptien uusinnat sekä lähetepyynnöt toistuviin laboratoriokontrolleihin ennen jouluviikkoa (52)
Sähköisen reseptin uudistamispyynnön voi tehdä apteekeissa, puhelimitse omahoitajalle tai sähköisen portaalin kautta www.kerava.fi
Terveysaseman hoitajien ja lääkäreiden vastaanotot sulkeutuvat 23.12 klo 14.00. Terveysasema on suljettu 24.12 - 26.12.2013 sekä uudenvuoden päivänä 1.1.2014. 
Päivystys on auki joka päivä 8-22 kiireellistä apua tarvitseville. Yöpäivystys on Peijaksen terveyskeskuspäivystyksessä Vantaalla osoitteessa Sairaalakatu 1, puh. (09) 4716 7060.

Muuta huomioitavaa supistetun toiminnan aikana

Hoitotarvikejakelu: Avoinna normaalisti. Arkipyhän osuessa tiistain tai keskiviikon kohdalle, ei hoitotarvike jakelua ole.

Röntgen on suljettu 23.12–27.12.2013 välisen ajan. Kuvantamiset tehdään tänä aikana HUS- kuvantamisen vapaan liikkuvuuden TK- röntgeneissä ja Peijaksen sairaalassa
Laboratorio on auki ma 23.12 klo 7.30-14  ja pe 27.12 klo 7.30–13.00
Kuntoutusyksikkö on auki normaalisti, ryhmätoiminta on tauolla

Supistusaikana Keravan terveysasemalla ei tuoteta seuraavia palveluita:

  •  Ajokorttitodistuksia, kiireettömiä toimenpiteitä
  •  Hoitajien kiireettömiä ajanvarauksia mm. ohjaus- ja neuvonta-aikoja

Neuvolatoimintaa supistetaan 23.12 - 31.12.2013 välisenä aikana.

Kaikki raskaana olevat ja vauvaikäiset alle 1v tarkastetaan tänä aikana pääterveysaseman neuvolassa (Metsolantie 2, D-ovi).

Ehkäisyneuvola on suljettu 30.12.2013 - 6.1.2014
Heikkilän neuvola on suljettuna 23.12 - 31.12.2013

Suun terveydenhuollon toimintaa supistetaan 23.12.2013 - 10.1.2014 välisenä aikana

Supistusajankohtana päivystysaikojen kysyntä voi olla suuri, joten kiireettömiä hammaslääkäritarkastusaikojen määrää rajoitetaan ja ohjataan potilaita suuhygienistien vastaanotolle. Päivystys toimii normaalisti.

 
 
 

Irti joulukiireistä!

Miltä kuulostaisi rentouttava hetki joulukiireiden keskellä? Haluaisitko tarjota työyhteisöllesi tai ystävillesi hetken, jossa mieli ja keho saavat hengähtää? Taide- ja museokeskus Sinkan pikkujoulupaketti avaa aistit ja hellii osallistujaansa rentouttavin sointukylvyin.

Sinkan pikkujouluun kuuluu noin 45 minuutin mittainen sointukylpy sekä kaunis teehetki kylpyjen päälle. Sointukylpy on äänimaljakonsertti. Sinkassa maljoja soittaa Elsa Kesti. Pikkujoulupaketin voi tilata maksimissaan 10 henkilölle. Paketti maksaa 150 euroa sisältäen myös Kuvia tehtaista, työstä ja tekijöistä -näyttelyn pääsyliput.

Aikoja on rajoitetusti. Varaa aikasi mahdollisimman pian ja yllätä ystäväsi tai työtoverisi vielä ennen joulua. Lisätiedot ja ajanvaraukset: Laura Kauppinen, laura.kauppine(a)kerava.fi, 040 318 3436 tai Info, sinkka(a)kerava.fi, 040 318 4300

Koko Eurooppa vähentää jätettä 16.–24. marraskuuta

Kiertokapula innostaa uutiskirjeellä kouluja ja päiväkoteja osallistumaan

 
Teemaviikon tarkoitus on rohkaista kansalaisia ja erilaisia kohderyhmiä pitämään viikon aikana esillä näitä teemoja. Suomessa viikkoa vietetään neljännen kerran. Jätteen synnyn ehkäisemistä koskeva neuvonta on yksi Kiertokapulan perustehtävistä ympäri vuoden. Jätteen vähentämisen viikon tiimoilta Kiertokapula on lähestynyt alueen kouluja ja päiväkoteja uutiskirjeellä, joista löytyy erilaisia työkaluja ja materiaaleja aiheen käsittelyyn ja esillä pitämiseen.

 

Yksi Kiertokapulan perustehtävistä on jätehierarkian mukainen jätteen syntyä ehkäisevä neuvonta. Kiertokapula tarjoaa ympäri vuoden päiväkotien käyttöön esimerkiksi lainattavaa ”puuhapakettia”, joka sisältää monta erilaista pientä tehtävää perheen pienimmille. 

 
Peruskoululaisille on EWWR:n sivuilla aiheeseen liittyvä hyvä sarjakuva ja peli. Lisäksi juuri lähetetyissä uutiskirjeissä oli linkkejä moniin hyödyllisiin ja hauskoihin sivustoihin ja tehtäviin.
 
Jätteen määrän vähentämistä olisi syytä ajatella juuri nyt, kun suuri jätteentuottajien juhla eli joulu lähestyy. Kiertokapula vinkkaakin tutustumaan hyviin vähäjätteisiin lahjaideoihin Helsingin ympäristöpalvelujen kehittämässä palvelussa, joka löytyy sivustolta www.annajotainmuuta.fi.

 

Lisää tietoa Jätteen vähentämisen viikosta
 

Euroopan jätteen vähentämisen viikko on Euroopan Komission LIFE+ -hanke, joka tavoittelee jätemäärien vähentymistä erilaisten tapahtumien ja tempauksien kautta. Tapahtumia järjestävät muun muassa koulut, yritykset ja järjestöt. Euroopassa on tänä vuonna mukana lähes 13 000 tapahtumaa.
 
Suomen tapahtumista suurin osa on kuntien jätelaitosten järjestämiä. Suomessa viikon organisaattorina toimii Jätelaitosyhdistys ry yhteistyössä Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n ja Ekokumppanit Oy:n kanssa. Suomessa järjestettävien tapahtumien listaus löytyy Pirkanmaan Jätehuollon sivuilta http://www.pirkanmaan-jatehuolto.fi/ewwr
 

Video aiemmin toteutetuista hankkeista Euroopassa http://vimeo.com/67711011
Kuvia Euroopan tapahtumista http://www.ewwr.eu/image/tid/
Hankkeen kansainväliset sivut http://www.ewwr.eu/node/2

KUUMA-kuntien yhteistyönä on kehitetty oppimispeli

TIEDOTE 1.10.2013

Opetuksen uudet tuulet vievät oppilaat Saarelle

KUUMA-kuntien yhteistyönä on viime vuodesta lähtien kehitetty alueen opettajien ja koululaisten tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämistä. Yhtenä keskeisenä kehittämisen kohteena on ollut oppimispeli, jossa korostuu yhdessä tekeminen ja ryhmätyöskentely. Kaikki Suomen koulut pääsevät Saarelle ensi vuodesta alkaen.

Saarella on digitaalinen oppimispeli, jossa oppilaat rakentavat oman pienyhteiskuntansa. Pelin lähtökohta on aina sama: laiva haaksirikkoutuu ja ryhmä rantautuu tuntemattomalle saarelle. Ryhmä- ja yhteispelin tuloksena saaresta rakentuu joko paratiisi – tai sieltä lähdetään tilaisuuden tullen. 

– Peliä voi pelata esimerkiksi luokan kesken. Kyse ei ole siitä, että pelataan toisia vastaan, vaan enemmänkin siitä, että paras peli syntyy koko luokan yhteistyönä, kertoo kehittämishankkeessa mukana oleva Tuusulan Vaunukankaan koulun opettaja Katja Arjaranta.

Oppimispeliä on ollut kehittämässä opetuksen ja pelialan ammattilaisista koostuva tiimi, jolla on ollut apunaan iso joukko oppilaita. Arjarannan lisäksi pelitiimiin kuuluvat Seppo Kärpänen Sipoosta, Jussi Sirén Hyvinkäältä, hankkeen pääkoordinaattori Terhi Nissinen Nurmijärveltä ja Jere Linnanen, joka edustaa pelin toteuttajatahoa Eduplus Oy:tä.

– Pelitiimissä oli ideointivaiheessa useampia henkilöitä, ja testaajina on ollut noin 200 oppilasta. Sekä opettajien, oppilaiden että pelisuunnittelijoiden näkökulma on otettu hyvin huomioon. Peliä voi pelata ja soveltaa erinomaisesti peruskoulun kaikilla luokilla. Testipeleissä olemme huomanneet sen innostavan erityisesti 3–9-luokkalaisia, Terhi Nissinen toteaa.

– Oppilaat ovat olleet mukana kommentoimassa alkuvaiheesta asti, ja peliä on muokattu näiden toiveiden mukaisesti. Oppilaiden ideoita on hyödynnetty myös pelin graafisessa ilmeessä, Arjaranta kertoo.

Vuosi sitten syksyllä työnsä aloittaneella pelitiimillä on edessään Saarella-pelin lanseeraus eri tilaisuuksissa syksyn ja alkutalven aikana. Lanseeraus käynnistyy marraskuussa, jolloin järjestetään peliturnaus kaikissa KUUMA-kuntien kouluissa. Parhaat luokat kohtaavat toisensa finaaliottelussa opetus- ja kasvatusalan Educa-messuilla tammikuussa.

Pelin kehittämisen on rahoittanut Opetushallitus, ja tavoitteena on ollut alusta alkaen luoda peli kaikkien Suomen peruskoulujen käyttöön. Selainkäyttöinen peli toimii monilla eri päätelaitteilla eikä vaadi erillistä asennusta.

– Lopputuloksena on sekä pedagogisesti että pelillisesti korkeatasoinen oppimispeli, jonka kaikki Suomen koulut saavat ilmaiseksi käyttöönsä Educa-messujen jälkeen, Terhi Nissinen tiivistää. 

Mikä on KUUMA TVT?

KUUMA TVT on KUUMA-seudun tieto- ja viestintätekniikan kehittämishanke, jossa kehitetään alueen koulujen oppimisympäristöjä sekä luodaan ja jaetaan hyviä yhteisiä käytäntöjä tieto- ja viestintätekniikan opetukseen. Opetushenkilöstön osaaminen uusien menetelmien käyttöönottoon varmistetaan täydennyskoulutuksella. Oppimispelin kehittäminen on yksi KUUMA TVT:n erillishanke.

KUUMA-seudulla eli Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Kirkkonummella, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Sipoossa, Tuusulassa ja Vihdissä työskentelee yhteensä noin 4000 opettajaa. Esi- ja perusopetusikäisiä koululaisia on 40 000 ja lukioissa opiskelijoita on 5800. 

Tuusulan TVT-pilottikoulu on Vaunukankaan koulu, jossa muun muassa kokeillaan ja vertaillaan erilaisia laitteita ja niiden käytettävyyttä pedagogisesta näkökulmasta. Vertailun avulla pyritään löytämään toimivia ratkaisuja muihinkin Tuusulan alakouluihin. Lisäksi Vaunukankaan koulu on ollut aktiivisesti mukana oppimispelin kehittämisessä.

Lisätietoja: 

Terhi Nissinen p. 040 3174 685, terhi.nissinen(at)nurmijarvi.fi
Katja Arjaranta p. 040 314 3250, katja.arjaranta(at)tuusula.fi 
Kari Teittinen p. 040 3144 463, kari.teittinen(at)tuusula.fi

Nurmijärven kunta toimii KUUMA TVT -kehittämishankkeen koordinointikuntana. Päähankekoordinaattorina toimii luokanopettaja KM Terhi Nissinen.

Vaunukankaan koulun luokanopettaja Katja Arjaranta kuuluu työryhmään, joka kehittää oppimispeliä. 

Tuusulassa hanketta koordinoi lehtori Kari Teittinen. Hän huolehtii muun muassa yhteydenpidosta ja tiedottamisesta rehtoreille ja kouluille sekä opettajien täydennyskoulutusten järjestämisestä Tuusulassa. 


Kuvateksti: 
Jussi Sirén (vas.), Jere Linnanen, Katja Arjaranta ja Terhi Nissinen kutsuvat kaikki Suomen koululaiset Saarelle marraskuusta alkaen. Saarella-peli on syntynyt KUUMA-yhteistyönä.

Ville Virtanen kertoo Hevosen tajusta Keravan kirjastossa

(18.11.2013)
Hevosen taju (Teos) sijoittuu huippuratsastuksen ja hevoskaupan maailmaan. Kirja on myös kahden hevoshullun, Flon ja Eliaksen rakkaustarina.


Flo ja Elias ovat löytäneet toisensa jo teineinä ratsastusleirillä. Nyt he ovat ehtineet keski-ikään ja vetävät Euroopan parasta hevoskauppatallia. Eräänä päivänä tallin pihalle saapuu hevosenkuljetusauto, jonka sisältä astelee ulos häikäisevän kaunis akhal-teke-tamma. Tamma on mystisen valovoimainen ilmestys, joka mullistaa hevoskauppiaiden arjen perin juurin.


Fantasiaan kääntyvää juonenkulkua, melodraamaa ja huumoria sisältävä teos on hirtehinen kuvaus aikamme huippuhevoskaupasta. Se on myös rakkaudentunnustus ja vilpitön anteeksipyyntö eläimelle, johon ihmisellä on pitkä ja moninainen suhde.


Ville Virtanen (s. 1961 Helsingissä) on näyttelijänä ja ohjaajana tuttu niin teatterista kuin lukuisista elokuva- ja televisiotöistään. Hän on myös entinen sm-tason kilparatsastaja, jolle hevoset ovat olleet tärkeä osa elämää lapsesta saakka.  Armeijan jälkeen Virtanen työskenteli Hollanissa kauppatallilla kouluttaen hevosia myyntikuntoon ja kilpailemaan.

Teatteriopinnot kuitenkin syrjäyttivät uran hevosten parissa, ja niinpä tunnemme miehen muun muassa rooleistaan Hymyhuulet-, Kotikatu- ja Kylmäverisesti sinun -sarjoissa. Aiemmin Ville Virtanen on julkaissut kirjan Menkää mielenhäiriöön (2001), joka kertoi Teatterikorkeakoulun ajoista.

Keravan Mielenterveys- ja päihdeyksikkö Metsolassa avoimet ovet 11.12.2013 klo 13 - 15

Keravan Mielenterveys- ja päihdeyksikkö Metsola kutsuu tutustumaan toimintaansa ja tiloihinsa avointen ovien päivänä 11.12.2013 klo 13 - 15.

 
Metsola sijaitsee osoitteessa Metsolantie 9, 04200 Kerava.
 
Tervetuloa!
 

Perinteiset joulukadun avajaiset la 23.11.2013 klo 9 alkaen

Keravan yksityiset päiväkodit järjestävät tänäkin vuonna lämminhenkisen ja koko perheelle suunnatun joulunavaustapahtuman Keravan kävelykadulla. Tänä vuonna tapahtuma sijoittuu kävelykadun toiseen päähän, Puuvalonaukiolle (Prisman edustalle).

 
Tapahtumassa on myyntikojuja, joista voi ostaa mm. käsitöitä, leivonnaisia ja arpoja.
 
Tapahtuman ohjelma on seuraava:
 
klo 10.00 Tervetulotoivotus
klo 10.15 Lapset laulavat
klo 10.45 Lucia-kulkue
klo 11.00 Joulupukki saapuu
klo 11 - 13 Poniajelua
 
Tapahtuman järjestävät:
 
Taidepäiväkoti Konsti, Englanninkielinen päiväkoti Kiddy House, Montessori päiväkoti Mio, Liikuntapäiväkodit Pomppu & Kieppi, Ruotsinkielinen päiväkoti Trollebo, Saksankielinen päiväkoti Spielhaus, Kristillinen päiväkoti Sinapinsiemen, Kaarnan päiväkoti ja Savenvalajan päiväkoti.
 
Tapahtumamainoksen voi avata tästä.

 
 

Keravan kaupunki harjoitteli hätätilanteen valmiutta yhdessä pelastuslaitoksen kanssa

Keravan kaupungin edustajat toteuttivat yhdessä Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen edustajien kanssa erityistilanneharjoituksen 13.11.2013.

Harjoitus liittyi kaupungin valmiussuunnitelmiin ja niiden säännölliseen ylläpitoon, päivitykseen ja testaukseen.

 

Harjoituksen kuvitteellinen erityistilanne oli keskustan alueella oleva tulipalo, jonka johdosta ihmisiä evakuoitiin ja kuljetettiin sairaalaan ja terveyskeskukseen.

Harjoituksessa testattiin myös valmiuksia mm. koulujen ja päiväkotien ilmastointien sulkemiseen sekä lasten nopeaan siirtoon sisätiloihin. Harjoitus on nyt ohi ja se onnistui hyvin.

 

Lisätietoja: Keravan kaupungin turvallisuuspäällikkö Jarmo Leskinen, jermo.leskinen@kerava.fi

Hevosystävien lauantai Keravan kirjastossa 16.11.

(13.11.2013)
Päivän ensimmäinen luennoitsija astuu lavalle klo 11. Hän on vantaalainen 26-vuotias hevosharrastaja Kaktu. Kaktu pitää suosittua Kaktu ja Futura -blogia, jossa hän kertoo elämästään amerikkalais-ranskalaisen lämminverihevosen Futuran kanssa.

Kaktu kertoo esityksessään bloggaamisesta ja lämminverihevosten ratsukäytöstä raviuran jälkeen.

Kello 12 kuullaan suurelle yleisölle kenties laulajana paremmin tunnettua Kari Vepsää, jolla on pitkä ura myös hevosten kouluttajana ja lännenratsastuksen kilparatsastajana. Vepsällä on Karkkilassa oma KV-Stable-talli, joka tarjoaa lännenratsastusvalmennusta, hevosten koulutusta ja hevosenkäsittelykursseja.

Vepsän luennolla opitaan ymmärtämään, minkälainen eläin hevonen on ja kuinka se käyttäytyy luonnossa laumassaan. Esityksessä paneudutaan myös hevosen kouluttamiseen. Vepsä käy läpi ihmisen ja hevosen kontaktin, luottamuksen ja kunnioituksen perustaa.

Toimittaja ja hevosharrastaja Anna-Kaisa Pitkänen puhuu aiheesta Hevonen ihmisen peilinä klo 13.30 alkaen. Pitkänen paneutuu siihen, miten hevonen vastaa ihmisen tunteisiin ja käyttäytymiseen, ja mitä ihminen voi siitä oppia.

Pitkänen omistaa persoonallisen ruunan, joka on syventänyt hänen hevostaitojaan, opettanut iloa ja rentoutumista ja innostanut hänet opiskelemaan psykologiaa. Pitkänen on kirjoittanut kirjat Hevosvoimia - hyvää oloa hevosharrastuksesta (2008) ja Omalaatuinen ystäväni - kuinka hevoseni opetti minulle toisin katsomisen taidon (2012).

Aamulla klo 9.30-11.30 välisenä aikana kirjaston edustalle astelee tuusulalaisesta Lähderannan Ponitallista kaksi ponia, joilla perheen pienimmät pääsevät kokeilemaan poniratsastusta.

Päivän aikana kirjaston lasten ja aikuisten osastoilla on esillä runsaasti hevoseen liittyvää tieto- ja kaunokirjallisuutta sekä hevosrunoja. Aulan kahvio palvelee klo 9-14.

Hevosteema jatkuu keskiviikkona 20.11., jolloin näyttelijä Ville Virtanen saapuu puhumaan romaanistaan Hevosen taju.

Savion kyläilta torstaina 14.11.2013 klo 17.30 Savion koululla

Savion kyläillassa paikalla ovat valtuuston puheenjohtaja Markku Liimatainen, asemakaava-arkkitehti, Aila Elo, vs. varhaiskasvatuksen suunnittelija Hannele Koskinen, liikennesuunnittelija Jari Sillfors ja

Savion koulun apulaisrehtori Esa Makkonen. Illan juontaa viestintäpäällikkö Susan Mykrä.

 

Illan ohjelma: 

 

klo 17.30 Tervetuloa kyläiltaan/ Markku Liimatainen

 

klo 17.45 Tehtaanmäen tilanne, lentomelu/ Aila Elo

                     

klo 18.10 Päivähoito Savion alueella/ Hannele Koskinen

 

klo 18.30 Liityntäpysäköinti/ Jari Sillfors

 

klo 18.45 Kuntauudistus / Keski-Uudenmaan kaupunki

                

klo 19.00 Keskustelua

 

klo 19.20 Arvonta

 

klo 19.30 Kyläilta päättyy

 

Paikalla on aluksi kahvitarjoilu. Tervetuloa!

 
Lisätietoja: Keravan kaupungin johdon assistentti Nina Roisko, nina.roisko@kerava.fi
 

Mikkelin kaupunginorkesteri vierailee Keravalla

Mikkelin kaupunginorkesterin ylikapellimestari Sasha Mäkilä on yksi kansainvälisimpiä nuoria kapellimestareitamme. Vuonna 2006 Vakhtang Jordania -kapellimestarikilpailussa Yhdysvalloissa voitettu palkinto toimi lähtölaukauksena hänen uralleen ja vuotta myöhemmin saksalainen kapellimestarilegenda Kurt Masur kutsui hänet assistentikseen Ranskan kansallisorkesteriin. Vuosina 2010-2012 Mäkilä toimi maailman huippuihin kuuluvan Clevelandin orkesterin apulaiskapellimestarina. Sasha Mäkilä on johtanut myös monia Suomalaisia orkestereita mm. Kymi Sinfoniettaa, Jyväskylä Sinfoniaa ja Turun Filharmonista orkesteria.

 

Sopraano Hanna-Leena Haapamäki on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta, jossa hän opiskeli Ritva Auvisen johdolla. Haapamäki voitti toisen palkinnon Lappeenrannan -laulukilpailussa vuonna 2004 ja sai Kansallisoopperan erikoispalkinnon finaalin parhaasta suorituksesta. Haapamäki on esiintynyt eri oopperarooleissa Suomen Kansallisoopperassa sekä useiden suomalaisten orkestereiden ja kuorojen solistina. Hän on esittänyt lied- ja barokkiohjelmiston lisäksi paljon aikamme uutta kamarimusiikkia.


Mikkelin kaupunginorkesteri
on 110-vuotias 12 soittajan orkesteri. Orkesterin soittajisto on nykyään keskittynyt nimenomaan jousiorkesterille sävellettyyn musiikkiin ja on herättänyt huomiota ohjelmistovalinnoillaan. Orkesteri on myös tullut tunnetuksi yhteistyöstään lukuisten suomalaisten ja kansainvälisten säveltäjien kanssa. Syksyllä 2012 Mikkelin kaupunginorkesterin ylikapellimestariksi kiinnitettiin mm. maineikkaan Cleveland Orchestran apulaiskapellimestarina toiminut Sasha Mäkilä. Heinä-elokuussa 2013 Mikkelin kaupunginorkesteri vieraili residenssiorkesterina Etelä-Korean suurimmalla musiikkifestivaalilla, The Great Mountains Music Festival. Orkesterin uusin levy, kapellimestari José Serebrierin johdolla äänitetty Adagio, on nimetty 1600 äänitteen joukosta yhdeksi viidestä ehdokkaasta kilpailemaan Latin Grammy Award -palkinnosta vuoden parhaan klassisen levyn kategoriassa vuonna 2013.

 

Keravan konsertissa kuullaan neljän säveltäjämestarin musiikkia. Englantilaiselta säveltäjältä Edward Elgarilta (1857-1934) kuullaan sävellys Serenadi. Toinen konsertin englantilaissäveltäjä on Benjamin Britten (1913-1976). Konsertissa kuullaan hänen sävellyksensä Les Illuminations, laulusarja. Konsertin toinen kotimaisista säveltäjistä on Uuno Klami (1900-1961), jolta kuullaan Sarja jousiorkesterille. Konsertin kruunaa Jean Sibeliuksen (1865-1957) Kuolema, näyttämömusiikki. Illan konsertissa esitetään Kuolema-musiikki alkuperäisessä vuoden 1903 versiossa, jossa mm. Valse Triste hieman eroaa kaikkien tuntemasta myöhemmästä versiosta.

 

Mikkelin Kaupunginorkesteri, johtaa Sasha Mäkilä, solistina sopraano Hanna-Leena Haapamäki

- Elgar - Britten - Klami - Sibelius -

 

Keskiviikko 11.12.2013 klo 19.00, Kerava-sali, Keuda-talo, Keskikatu 3a, www.keravasali.fi

Liput 20e, ennakkoon www.piletti.fi ja Café Intro, Paasikivenkatu 4 tai mikäli lippuja jää ennakkomyynnistä, ovelta tuntia ennen esitystä, käteisellä.

Konsertin järjestävät Keravan kulttuuripalvelut yhteistyössä Mikkelin Kaupunginorkesterin kanssa.
Tiedustelut p. 040 318 2009.

Tule mukaan FolkJam -tanssiharrastuksen pariin!

Tervetuloa kokeilemaan uutta, sataprosenttisesti suomalaista tanssiliikuntalajia FolkJamia.
Ryhmä kokoontuu Keravan uimahallin alasalissa torstaisin klo 18.15 - 19.15.

FolkJam on taatusti erilainen ja monia uusia piirteitä yhdistävä tanssimuoto ryhmäliikunnan monenkirjavassa lajikentässä. Siinä korostuu liikkeen sisäisen kokemisen merkitys ja jokainen jammaaja saa tuntea olonsa kotoisaksi omassa kehossaan.

Käy kurkkaamassa www.folkjam.fi ja tule rohkeasti mukaan kokeilemaan mukavaan porukkaan!

Ilmoittautumiset osoitteessa:  www.kuntapalvelut.fi/kerava
Syyskausi 26.8-15.12.2013
Kevätkausi 7.1-27.4.2014

Lisätietoja: Anu Wager Liikunnanohjaaja, Liikuntapalvelu, p. 040 318 4112

Keravan vesitorni valaistaan siniseksi Maailman diabetespäivän kunniaksi torstaina 14.11.2013

Maailman diabetespäivää vietetään joka vuosi marraskuun neljäntenätoista päivänä. Kyseinen päivä on insuliinin toisen keksijän Frederick Bantingin syntymäpäivä. Kansainvälinen diabetesliitto IDF ja sen yli 200 jäsenjärjestöä on viettänyt diabetespäivää jo vuodesta 1991 lähtien. Suomi on ollut mukana alusta asti.

Päivän tarkoituksena on kiinnittää maailmanlaajuisesti huomiota diabetekseen ja muistaa diabeteksen kanssa eläviä ihmisiä. Suomessa on noin 40 000 tyypin 1 diabeetikkoa ja noin 250 000 tyypin 2 diabeetikkoa. Lisäksi arvellaan olevan ainakin 200 000 tietämättään sairastavaa diabeetikkoa. Maailmanlaajuisesti diabeetikoita on yli 285 miljoonaa. Valitettavasti nämä luvut nousevat kaiken aikaa.

Tänäkin vuonna Maailman diabetespäivää juhlistetaan Keravalla näyttävästi. Keravan kaupunki ja Keravan Diabetesyhdistys ry toteuttavat yhdessä hankkeen, jossa Alikeravan vesitorni valaistaan päivän teemavärillä sinisellä torstai-iltana 14.11. Vesitorni on valaistuna koko yön sinisenä perjantaiaamuun saakka. Sininen teemaväri juontuu kansainvälisestä diabetessymbolista, sinisestä ympyrästä. Yli tuhat rakennusta ympäri maailman valaistaan sinisellä värillä. Maailmalla valaistavia rakennuksia ovat mm. Empire State Building New Yorkissa, London Eye Lontoossa ja Kristus Vapahtaja -patsas Rio De Janeirossa – Alikeravan vesitorni liittyy tähän joukkoon ylpeänä.

Keravan Diabetesyhdistys järjestää myös tiedonjakotilaisuuden Keravan K-citymarketin aulassa lauantaina 16.11 klo 10.00 – 14.00.


Keravan Urheilugaalan illalliskorttien myynti alkaa 11.11.

Keravan Urheilugaala järjestetään perjantaina 13.12.2013 klo 18.30 alkaen Keravan lukiolla. Illalliskortteja loppuvuoden huippujuhlaan on rajoitetusti myynnissä käteismaksulla Ruusukuvassa, Paasikivenkatu 1, ja liikuntatoimistossa, Metsolantie 3. Illalliskortin hinta on 25 euroa. Urheilugaalan ohjelmassa palkitsemisia, salaatti-buffet, viihdeohjelmaa, boogie woogie  swingejä tarjoilee TVstä tuttu Swing Busters ja tanssitahdit takaa Tuusulanjärven Big Band. Gaalaan on sisäänpääsy vain etukäteen ostetulla illalliskortilla.

http://www.kerava.fi/ep/tiedostot/Keravan_Urheilugaala_2013_indd.pdf

 

Lisätietoja: Liikuntapalvelujohtaja Päivi Valtonen p. 040 318 2246

Forró-yhtye Mirkka ja Madrugada saapuu Keravalle

Mirkka & Madrugada (aiemmin Banda Madrugada) on kesäisenä aamuyönä vuonna 2006 perustettu helsinkiläisyhtye, jonka solistina toimii laulaja Mirkka Kivilehto. Sen musiikin juuret ovat syvällä brasilialaisessa forróssa, mustassa rytmimusiikissa ja suomalaisessa iskelmäperinteessä. Forró on sekä brasilialainen paritanssi, että sitä säestävä musiikkityyli, joka on kotoisin Koillis-Brasiliasta.

 

Ensiesiintymisistään asti Mirkka & Madrugada on tullut tunnetuksi energisenä liveorkesterina ja oman tiensä kulkijana Suomen laajassa rytmimusiikin kentässä. Soittamisen riemu ja dub-kaikujen sävyttämät brassirytmit ovat löytäneet yleisönsä niin Helsingin klubeilla, kuin vallatuilla taloilla ja kesän aurinkoisilla festarilavoillakin.

 

Ensimmäisen levynsä "Paiste" Banda Madrugada julkaisi vuonna 2009 Studiored levymerkillä. Mirkka & Madrugadan uusi albumi "Piiri" julkaistiin 6.9.2013. Julkaisijana toimii KHY Suomen Musiikki. Levyn ensimmäinen single "Torkkeli" imestyi kesän 2012 lopulla, ja toinen single "Sinä yönä" julkaistiin juhannusaattona 2013.

 

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestää Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut. Lisätietoja: Taina Petrell p. 040 318 2002.

 

http://www.mirkkajamadrugada.com/index.html

 

Keravan terveyskeskusksen metabolisen oireyhtymän luentosarjat alkavat!

Metabolinen oireyhtymä - onko minulla ? Mitä teen? 

Keravan terveyskeskuksessa alkavat luentosarjat, joissa käsitellään metabolista oireyhtymää ja keinoja sen hallintaan. 

Metabolisella oireyhtymällä tarkoitetaan keskivartalolihavuutta ja koholla olevaa verensokeria ja/tai koholla olevaa verenpainetta ja/tai koholla olevia rasva-arvoja. 

Osallistuminen yhteen tilaisuuteen ei velvoita osallistumaan seuraavaan, vaan tilaisuuksiin voi osallistua oman aikataulun ja mielenkiinnon mukaan. 
Tavoitteenamme on jakaa mahdollisimman paljon tietoa ja taitoa omahoitoon ja diabeteksen ennaltaehkäisyyn.
 
Tilaisuudet järjestetään tiistaisin Keravan terveyskeskuksen Atriumin tiloissa, B-ovelta opasteet. 

15.10.2013 klo 14-15 diabeteslääkäri 
                   klo 15-16 diabeteshoitaja 
29.10.2013 klo 14-15 fysioterapeutti 
                   klo 15-16 ravitsemusterapeutti 
12.11.2013 klo 14-15 diabeteslääkäri 
                   klo 15-16 fysioterapeutti 
19.11.2013 klo 14-15 ravitsemusterapeutti 
                   klo 15-16 diabeteshoitaja 

Tervetuloa!
 
Aikataulumuutokset mahdollisia. 
Lisätietoa antaa tarvittaessa diabeteshoitaja Leni Söderholm, puh. 09-29493451 arkisin klo 8.00-9.00 ja 12.00-13.00.

Taanilan tunnilla keskustellaan saattohoidosta

(6.11.2013)
Elämän puun (Otava) artikkeleissa pohditaan muun muassa kivunlievitystä, eutanasiaa, sielunhoitoa ja surua sekä omaisten ja henkilökunnan jaksamista raskaan hoitovaiheen aikana.

Artikkeleiden kirjoittajina on alan huippuasiantuntijoita, muun muassa arkkiatri Risto Pelkonen, kivunhoidon professori Eija Kalso, emeritusprofessori Amos Pasternack sekä psykoanalyytikko Pirkko Siltala. Kirjassa tarkastellaan saattohoitotyötä myös kansainvälisestä näkökulmasta.

Terhokoti Helsingissä on saattohoidon edelläkävijä Suomessa. Siellä on hoidettu kuolevia potilaita 25 vuotta, vuodesta 1988. Terhokodin ylilääkäri, LL Juha Hänninen (s. 1954) on kirjoittanut useita kuolemaa, saattohoitoa ja hoidon etiikkaa käsitteleviä teoksia ja artikkeleita. Viime vuonna Hänniseltä julkaistiin teos Eutanasia - hyvä kuolema (Duodecim).

Toimittaja Marjukka Luomala (s. 1944) osallistuu viikoittain vapaaehtoiseen potilastyöhön Terhokodissa.

Ajankohtaisia aiheita käsittelevät Taanilan tunnit järjestetään Keravan Opiston ja kirjaston yhteistyönä.

Hyvinvointikampanjan uusin voittaja on arvottu

Keravan kaupungin hyvinvointikampanjan lokakuun arvonnan voitti Kaisu Mäkinen - onneksi olkoon!

 
Kaisu saa palkinnoksi hyvinvointiaiheisen Kerava-tuotepaketin sekä ilmaisen sisäänpääsyn I feel good in Kerava -hyvinvointitapahtumaan. Palkinto postitetaan tällä viikolla.
 
Kampanjan viimeinen arvonta suoritetaan 9.12.2013 jolloin arvotaan vuoden toinen pääpalkinto, suksipaketti. Kesän pääpalkinto oli Jopo-polkupyörä. Arvontaan voit osallistua täyttämällä ja palauttamalla hyvinvointipassin Keravan kaupungintalolle.
Passin voit tulostaa täältä http://kerava.fi/hyvinvointi.asp
 
 
Lisätietoja: Keravan kaupungin viestintäpäällikkö Susan Mykrä, p. 040 318 2340
 

 
 

KUNTALIITTO TIEDOTTAA: Kunnilta kysytään tehtävien purkamisesta

Kuntaliitto käynnisti tiistaina 5.11. kuntakyselyn kuntien tehtävien ja velvoitteiden purkamisesta. Tarkoituksena on koota lisää käytännön ajatuksia siitä, miten julkisen talouden kestävyysvajetta voidaan parantaa. Samalla kunnilta kysytään halukkuutta paikallisiin kokeiluihin.

Sähköinen kysely on osoitettu kuntien luottamushenkilöille, viranhaltijoille ja kunta-alan tutkijoille. Vastausten yhteenveto on käytettävissä marraskuun lopussa. Kuntalaki uudistuu -seminaarissa 17. joulukuuta käsitellään kyselyn tuloksia kuntien ja valtion välisen työnjaon osalta samoin kuin ehdotuksia paikallisista kokeiluista.

Kuntaliitto on jo kerännyt 2000-luvun kuntalainsäädäntöä ja arvioinut säädösten kustannusvaikutuksia.

- Tehtävien ja velvoitteiden purkaminen ei ole yksinkertaista, vaan edellyttää laajaa yhteiskunnallista arvokeskustelua ja lainsäädäntötyötä. Liitto on esittänyt uusia toimintatapoja, joiden tavoitteena on saada aikaiseksi todellinen ja pysyvä kuntien tehtävien ja rahoituksen tasapaino, sanoo Kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma.

- Tavoitteena on lisätä joustavuutta ja paikallista päätösvaltaa. Kunnat itse tuntevat parhaiten paikalliset tarpeet ja olosuhteet. Tämä kysely on yksi mahdollisuus tuoda omia esityksiä esille.

Kuntaliiton mielestä kuntien tehtävien ja velvoitteiden purkaminen on välttämätöntä, jotta turvataan kuntien mahdollisuudet turvata peruspalvelut kuntalaisille joustavasti ja tehokkaasti. Maan hallitus on linjannut, että kuntien tehtävien ja velvoitteiden purkamisella kurotaan umpeen julkisen talouden kestävyysvajetta miljardin euron edestä vuoteen 2017 mennessä. Toinen miljardisäästö on määrä saavuttaa kuntien omilla toimilla.

Kuntaliitto pitää välttämättömänä, että tehtäviä ja velvoitteita puretaan välittömästi. Silti hyödyt tulevat vasta vuosien mittaan. Erityisesti tehtävien toteutustapaa koskevien velvoitteiden purkamisella ja väljentämisellä on mahdollista lisätä eri palveluiden joustavaa järjestämistä ja tätä kautta lisätä palveluiden tuottavuutta. Tätä työtä voidaan tukea vuonna 2014 käynnistettävillä kokeiluilla.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma, 050 364 7883
Lakiasioiden johtaja Arto Sulonen, 0400 850 232

Kyselystä:
Erityisasiantuntija Sini Sallinen, 050 464 5662
Tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom, 050 337 5634


Toimeentulotukea voi hakea nyt myös sähköisesti

Toimeentulotuen sähköinen hakeminen on mahdollistunut 1.11.2013 alkaen.


Hakemuslomake löytyy Kerava.fi -sivuston etusivulta kohdasta 
kaupungin palvelut => sosiaalipalvelut => toimeentulotuki.
 
Lomakkeeseen pääsee suoraan myös tästä http://kerava.fi/soster_toimeentulotuki.asp
 

Influenssarokotukset ovat käynnissä Keravalla

INFLUENSSAROKOTUKSET KERAVALLA v. 2013

Kansanterveyslaitos suosittelee seuraaviin riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden rokottamista influenssaa vastaan:

1. 65 vuotta täyttäneet (v. 1948 tai sitä ennen syntyneet )

2. Lääketieteelliset riskiryhmät
• säännöllistä lääkitystä vaativa sydän- tai keuhkosairaus
• kroon.aineenvaihduntasairaus, kuten diabetes
• krooninen maksasairaus tai munuaisten vajaatoiminta
• tauti, joka heikentää vastustuskykyä esim. leukemia, lymfooma, Hiv-infektio tai pernan poiston jälkitila
• vastustuskykyä heikentävä hoito (esim. elinsiirrot tai syöpähoidot)
• krooninen neurologinen sairaus tai hermolihastauti

3. 6–35 kuukauden ikäiset lapset

4. Raskaana olevat naiset

5. Vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri

6. Varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset

7. Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö

Rokotus on maksuton, jos henkilö on vuoden sisällä ollut sairaalassa tai käynyt lääkärin vastaanotolla kyseisen sairauden vuoksi tai hänellä on säännöllinen lääkehoito näihin sairauksiin.

Terveyskeskuksen tiedostossa olevat vanhat lähetteet ovat voimassa ja ensi kertaa riskiryhmärokotetta saavan tulee ottaa KELA-kortti mukaansa rokotustilaisuuteen.
Myös reseptillä itse hankittuja influenssarokotteita pistetään samoissa tilaisuuksissa ilman ajanvarausta, reseptin saa ottamalla yhteyttä omaan hoitajaan www.kerava.fi sosiaali- ja terveyspalvelut omahoitajien vastaanotot.

Lapset rokotetaan Pääterveysaseman ja Heikkilän neuvoloissa
viikolla 44 ilman ajanvarausta seuraavasti:

29.10.13 klo 8-11 ja 31.10.12 klo 15–18

Aikuiset rokotetaan viikolla 45 Pääterveysaseman neuvolassa, Metsolantie 2, käynti A-ovesta, numerolappu käytössä:

4.11.13 klo 13 – 18 sukunimen alkukirjain A - J
5.11.13 klo 13 – 18 sukunimen alkukirjain K - M
6.11.13 klo 13 – 18 sukunimen alkukirjain N - R
7.11.13 klo 13 – 18 sukunimen alkukirjain S - Ö

Heikkilän neuvolassa, Heikkiläntie 6, huom. kellonaika

4.11.13 klo 13 – 16 sukunimen alkukirjain A - J
5.11.13 klo 13 – 16 sukunimen alkukirjain K - M
6.11.13 klo 13 – 16 sukunimen alkukirjain N - R
7.11.13 klo 13 – 16 sukunimen alkukirjain S - Ö

Roomalainen jazzlaulaja Marilena Paradisi Keravan kirjastossa

(5.11.2013)
Luhtala ja Zanchi tapasivat roomalaisissa jazzjameissa, jonka jälkeen he esiintyivät ja opiskelivat yhdessä. Zanchin kautta Luhtala tutustui Marilena Paradisiin, joka on kuulunut Rooman jazzlaulajien kärkiporukkaan useiden vuosien ajan.

Jazzpianisti Karri Luhtalan Il Mondo di Karri -kiertueet juontavat muusikon opiskeluvuosiin Italiassa. Pian Frosinonen konservatoriosta valmistuttuaan mies alkoi luotsata italialaisia muusikoita keikoille Suomeen. Eteläistä Suomea kiertävällä syksyn kiertueella erilaisia kokoonpanoja on kaikkiaan 12.

Joulukuun konsertissa Keravan kirjastossa kuullaan niin ikään jazzlaulajaa: lauantaina 7.12. Il Mondossa esiintyy Marta Capponia.

Konsertit järjestää Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut.

Mitä yhteistä on Keravalla, Yki Nummella ja Innojok Oy:llä?

Juuri lanseerattu Kerava-valaisin on kunnianosoitus Keravan vahvoille teollisille juurille.
Kerava-valaisin on myös odotettu jatko huippusuosittujen Kerava-tuotteiden sarjalle.
 
Kerava-valaisin syntyi Keravan kaupungin, Yki Nummen perikunnan ja Innojok Oy:n yhteisprojektina. Valaisimen innoittajana toimi muotoilija Yki Nummen suunnittelema Kupoli-pöytävalaisin, joka pienillä yksityiskohdilla räätälöitiin Keravan näköiseksi.  Valaisin edustaa Nummen vähäeleistä ja suhteiltaan kaunista tuotantoa. Nummi toimi valaisinsuunnittelijana Stockmann-Ornon Keravan tehtaalla vuosina 1950 - 1975.
 
Ajatus Keravan kaupungin omasta nimikkovalaisimesta on lähtöisin kaupunginjohtaja Petri Härköseltä.
 
— Mielestäni Keravan menneisyys valaisin- ja puusepänteollisuuden osalta, muitakaan teollisuuden aloja unohtamatta, on niin merkittävä, että se ansaitsee erityisen kiitoksen, sanoo Härkönen.
 
— Kaupungin oma nimikkovalaisin on erinomainen tuote, joka säilyttää arvonsa ja muistuttaa keravalaisia historiasta, josta voi syystä olla ylpeä, jatkaa Härkönen.

Kerava-tuotteet ovat ensimmäisen Kerava-pipon lanseerauksesta vuonna 2005 lähtien olleet suosittuja jopa kaupungin rajojen ulkopuolella. Kerava-karvanopat sijoittuivat vuonna 2012 Kuntamarkkinointikilpailun finaalipaikoille. Kerava-valaisin on odotettu jatko suositulle tuotesarjalle.

Kerava-valaisimet on numeroitu ja niitä tällä hetkellä myytävänä 50 kappaletta. Valaisimia voi hankkia Taide- ja museokeskus Sinkan museokaupasta Keravalta. Valaisimen hinta on 189,25 € (sis. alv. 24 %).

 

YKI NUMMI

Taiteilija, muotoilija Yki Nummi (1925 - 1984) oli yksi merkittävimmistä skandinaavisista valaisinsuunnittelijoista 1950 - 70 -luvuilla. Nummi oli monipuolinen ja lahjakas muotoilija, ja saikin suunniteltavakseen useita erilaisia kodin käyttötavaroita.

Nummi opiskeli sodan jälkeen yliopistossa ensin matematiikkaa ja fysiikkaa. Tämän lisäksi hän suoritti koristemaalarin tutkinnon Taideteollisessa Korkeakoulussa Helsingissä vuonna 1950. Koulutuksensa pohjalta hänellä oli vankka teoreettinen tietämys valosta sekä valon ja värin suhteesta.

Yki Nummi toimi valaisinsuunnittelijana vuosina 1950 - 1975 Stockmann-Ornon tehtaalla ja suunnitteli siellä satoja valaisimia. Maailmalla tunnetuimmat Nummen valaisimet ovat Modern Art -pöytälamppu 1955, jonka myös New Yorkin nykytaiteen museo hankki uutuutena kokoelmiinsa vuonna 1957, sekä Lokki-riippuvalaisin vuodelta 1960.

Valaistuksen ja valaisimien suunnittelun lisäksi Nummi oli arvostettu väriasiantuntija. Hän vastasi useiden merkittävien julkisten rakennusten, kirkkojen ja asuinalueiden värityksistä Suomessa.

Nummi työskenteli myös Schildt & Hallbergin Tikkurilan väritehtaan palveluksessa, jossa hän johti vuosina 1958 - 1975 tehtaan värityspalvelua. Tässä tehtävässä hän osallistui innovatiivisen värisekoitusjärjestelmän tuotekehitykseen, jonka tuloksena syntyi Joker-värikartta.

Nummi osallistui moniin näyttelyihin ja messuihin. Milanon triennaaleissa 1954 ja 1957 hänen työnsä palkittiin kultamitalilla.

 
OY ORNO AB

Suomen pitkäikäisimpiin ja tunnetuimpiin valaisimien valmistajiin lukeutuva Oy Orno Ab on tunnettu ulko-, teollisuus- ja loisteputkivalaisimistaan. Sota- ja pula-aikana Orno valmisti myös armeijan ruokapakkeja ja miinansytyttimiä sekä pieniä sokerirasioita ja sakariinilusikoita.

Ornon valaisintehdas siirtyi Helsingistä Keravalle vuonna 1939, jolloin se oli jo osa Stockmann-yhtymää. Ornon valaisimista tuli 1950 - 60 -luvuilla huikean suosittuja muotoilun ja teknisten ominaisuuksiensa ansiosta. Lisa Johansson-Papen, Yki Nummin ja Heikki Turusen klassikoita voi yhä ihailla lukuisissa kohteissa pääkaupunkiseudulla, muun muassa Helsinki-Vantaan lentokentällä.

1960-luvulla valaisimia vietiin lähes 20 maahan. Orno lopetti toimintansa vuonna 2001 osana englantilaista Thor Emin -konsernia. Valaisinteollisuus palasi Keravalle, kun Ornon valaisimien tunnetuimpia klassikoita valmistava Innojok Oy siirsi varastonsa Huhtimon teollisuusalueelle vuonna 2011.

INNOJOK OY

Tekniikan tohtori Jukka Jokiniemi perusti Innojok Oy:n Helsingissä vuonna 1993. Yrityksen toimintaan kuuluvat valaisinten ja kirkasvalojen suunnittelu, valmistus, maahantuonti ja markkinointi.

Innojok on vakavarainen kasvuyritys, joka työllistää yli 15 monialaista ammattilaista. Innojokin tuotemerkkejä ovat Innolux Design ja Innosol. Lisäksi Innojokin valaisinvalikoimassa on kattavasti näköergonomisia yleis-, sisustus-, työtila-, työpöytä-, ulko- ja suurennuslasivalaisimia.

Innolux Design -mallistossa on ajattomia klassikoita sekä moderneja, nykysuunnittelijoiden valaisimia. Malliston valaisimet sopivat niin koteihin kuin julkisiin tiloihinkin. Valaisinten muotoiluun ja hyviin valaistusominaisuuksiin kiinnitetään erityistä huomiota.

Innosol on johtava tuotemerkki Suomen kirkasvalomarkkinoilla. Lääkinnällisen sertifikaatin laitteilla saa luonnollista kirkasvalohoitoa pimeään vuodenaikaan. Innosol-kirkasvalolaitteita viedään noin 25 maahan.

Myös valaistussuunnittelu on osa Innojokin toimintaa. Yritys suunnittelee ja toteuttaa valaistuksia työ- ja asuinympäristöihin sekä konsultoi julkisten tilojen, kuten kuntoutustilojen ja palvelutalojen suunnittelijoita. Yritys on ollut mukana yli kahdentuhannen kohteen suunnittelussa ja toteutuksessa. www.innojok.fi

 
KERAVA

Pieni suuri kaupunki Kerava on ylpeä historiallisesti merkittävistä teollisista juuristaan. Tämä Kerava-valaisin on kunnianosoitus Ornon, Yki Nummen ja Innojokin upealle työlle vuosien saatossa.

Kerava-valaisin sai mallinsa Yki Nummen suunnittelemasta pöytävalaisimesta, joka muokattiin pienillä yksityiskohdilla Keravan näköiseksi. Kerava-valaisin on siis uniikki eikä sitä tulla tällaisenaan myymään missään muualla.  Valaisimessa yhdistyvät Yki Nummen klassinen muotokieli moderniin Keravan vihreään ja vahvaan mustaan väriin. www.kerava.fi

Valokuvia Kerava-valaisimesta löytyy osoitteesta www.facebook.com/keravakaupunki 
 
Lisätietoja: Keravan kaupungin viestintäpäällikkö Susan Mykrä, p. 040 318 2340
 

 

Viulut soivat Yhtä soittoa! -konsertissa 31.10.

(30.10.2013)
Monipuolinen ohjelma sisältää klassista ja kansanmusiikkia sekä elokuvasävelmiä ja lastenlauluja.

Konsertin säveltäjiä ovat muun muassa Johann Sebastian Bach, Niccolo Paganini sekä parivaljakko E. Demarson - D. White. Norjalaisen kansanlaulun Årepolskan lisäksi illan aikana kuullaan mm. Harold Arlenin tunnettu musikaalisävelmä Over the rainbow.

Monipuolisen konsertin aikana kuulemme sekä sooloesityksiä että vaihtelevia kokoonpanoja. Konsertissa säestää pianisti Elisa Järvi. Seuraavassa Yhtä soittoa! -konsertissa 21.11. jammailevat pop-jazz-osaston oppilaat.

Lisäksi kirjasto järjestää yhteistyössä musiikkiopiston kanssa yhteislauluillan joulutunnelmissa tiistaina 3.12.  Perjantaina 13.12. vietetään Lucian päivää Pentinkulma-salissa.

21 tapaa pilata avioliitto -elokuvaillassa vieraina ohjaaja Johanna Vuoksenmaa ja näyttelijä Aku Hirviniemi

(29.10.2013)
21 tapaa pilata avioliitto on keväällä 2013 ensi-illassa ollut raikas ja lämminhenkinen komedia tohtorin väitöskirjaa valmistelevasta Sannasta (Armi Toivanen). Sanna tutkii tapoja, joilla ihmiset pilaavat avioliittonsa. Eipä aikaakaan, kun tohtorikokelas on itse kietoutunut parisuhteiden loputtomiin kiemuroihin. Sannan tutkimusapulaista Jounia näyttelee Aku Hirviniemi.

Rooleissa Toivasen ja Hirviniemen lisäksi nähdään muun muassa Riku Nieminen, Essi Hellen, Hannele Lauri, Vesa Vierikko ja Pamela Tola.

Johanna Vuoksenmaa tunnetaan elokuviensa ohella useiden suosittujen tv-sarjojen ohjaajana. Vuoksenmaan ohjauksessa ovat syntyneet muun muassa sarjat Tahdon asia (2005) ja Klikkaa mua (2011). Hän on ohjannut myös osia dekkarisarjaan Rikospoliisi Maria Kallio sekä komediasarjaan Kumman kaa (2003).

Vuoksenmaan kokoillan esikoisohjaus on vuonna 2003 valmistunut musta komedia Nousukausi. Elokuva keräsi useita Jussi-ehdokkuuksia ja palkittiin vuoden parhaasta elokuvasta, musiikista ja käsikirjoituksesta.

21 tapaa pilata avioliitto on kotimaisten elokuvien katsojatilastoissa omaa luokkaansa. Sen on tämän vuoden aikana nähnyt teattereissa jo yli 400 000 henkeä.

Johanna Vuoksenmaata ja Aku Hirviniemeä haastattelee elokuvakriitikko ja Sodankylän elokuvajuhlien ohjelmistopäällikkö Timo Malmi.


Nuorisotila Häkki suljettuna 11.11. lähtien

Kalevan nuorisotila Häkin ovet sulkeutuvat 11.11.2013 lähtien loppuvuodeksi resurssivajeen vuoksi. Loput Häkin henkilökunnasta siirtyy työskentelemään Savion nuorisotila Elzulle. Samalla nuorisotila Areenan tiistain kohdennetut illat loppuvat, viimeistä tiistai-iltaa vietetään 12.11.

Studio Soundcagen, Kalevan koulun iltapäiväkerhon ja muiden käyttäjien toiminta Häkillä jatkuu normaalisti. Häkki avaa ovensa jälleen vuodenvaihteen jälkeen.

Lisätietoja
nuorisopalvelujohtaja Jari Päkkilä
jari.pakkila@kerava.fi
p. 040 318 4175

www.keravannuorisopalvelut.fi

Antoschka -klovni viihdyttää Keravalla

Antoschkalla on teatteriohjaajan koulutus Moskovan teatterikoulusta. Hän on toiminut 20 vuoden ajan Moskovan valtion sirkuksen pääklovnina, missä hän esiintyi yli 3000 esityksessä. Ympäri maailmaa hän on esiintynyt yli 40 maassa.

Antoschka on vieraillut erikoisvieraana miltei kaikissa Euroopan suurissa sirkuksissa. Hänellä on ollut omat showt mm. esityksissä Holiday On Ice ja Moscow Circus On Ice (Antoschkas Dream). Hän on esiintynyt myös useissa joulusirkuksissa ympäri Eurooppaa.

Antoschka on palkittu italialaisella Telegato palkinnolla "vuoden paras esitys" ja ensimmäisellä palkinnolla Moskovan Klovni Festivaalilla. Lehdistö on tituleerannut hänet "Queen of The Clowns" eli " Klovnien Kuningatar".

Vuonna 2008 hän aloitti oman projektinsa World Parliament of Clowns - Klovnien Maailmanparlamentti. Hän on Yehudi Menuhin säätiön lähettiläs ja Maailman Viisaus Neuvoston ( World Wisdom Council) perustajajäsen.

Vuodesta 2005 Antoschka on esiintynyt omilla esityksillään lapsille. Hän on vieraillut esityksillään mm. Intiassa ja 2007-2013 Patch Adams sairaaloissa ja orpokodeissa Moskovassa ja Pietarissa. Hän on ollut Euroopan Parlamentin erikoisvieraana Brysselissä.

Esitys, jonka hän esittää Keravalla, on erittäin interaktiivinen ja vauhdikas. Lapset pääsevät osallistumaan esityksen kulkuun, mukana on live-musiikki.
Esityksen kesto on 45 minuuttia ja tilaisuuteen on vapaa pääsy. Järjestää Keravan kulttuuripalvelut p. 040 318 2009.

Pikku Kukka -yhtye konsertoi kirjastolla

(22.10.2013)
Pikku Kukan debyyttilevy Palma (2007) ja toinen albumi Pois ympäröivä maa (2009) olivat arvostelumenestyksiä. Elokuussa 2013 Pikku Kukka julkaisi kolmannen pitkäsoittonsa Merelle, joka on jatkanut edellisten levyjen viitoittamaa tietä niin kriitikoiden kuin yleisönkin suosikkina. Levyn kolmehenkinen kokoonpano täydentyy keikkoja varten kitaristi-rytmistillä.

Keravan kirjastoon Pikku Kukan perustajat Savolainen ja Norppa esiintyvät duona.

Pikku Kukan kaihoisan romanttinen popiskelmä kaappaa yleisön omakseen ja mukaan tempautuu niin ruumis kuin sielukin. Yhtye on esiintynyt uransa aikana niin ulkolavoilla, hämyisillä klubeilla kuin taidemuseoissa ja kahviloissa.
 
Tapahtuman järjestää Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut.
 

Influenssarokotukset käynnistyvät Keravalla

INFLUENSSAROKOTUKSET KERAVALLA v. 2013
 
Kansanterveyslaitos suosittelee seuraaviin riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden rokottamista influenssaa vastaan:
 
1. 65 vuotta täyttäneet (v. 1948 tai sitä ennen syntyneet )

2. Lääketieteelliset riskiryhmät
• säännöllistä lääkitystä vaativa sydän- tai keuhkosairaus
• kroon.aineenvaihduntasairaus, kuten diabetes
• krooninen maksasairaus tai munuaisten vajaatoiminta
• tauti, joka heikentää vastustuskykyä esim. leukemia, lymfooma, Hiv-infektio tai pernan poiston jälkitila
• vastustuskykyä heikentävä hoito (esim. elinsiirrot tai syöpähoidot)
• krooninen neurologinen sairaus tai hermolihastauti

3. 6–35 kuukauden ikäiset lapset 

4. Raskaana olevat naiset

5. Vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri 

6. Varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset

7. Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö

Rokotus on maksuton, jos henkilö on vuoden sisällä ollut sairaalassa  tai käynyt lääkärin vastaanotolla kyseisen sairauden vuoksi tai hänellä on säännöllinen lääkehoito näihin sairauksiin.

Terveyskeskuksen tiedostossa olevat vanhat lähetteet ovat voimassa  ja ensi kertaa riskiryhmärokotetta saavan tulee ottaa KELA-kortti mukaansa rokotustilaisuuteen.
Myös reseptillä itse hankittuja influenssarokotteita pistetään samoissa tilaisuuksissa ilman ajanvarausta, reseptin saa ottamalla yhteyttä omaan hoitajaan www.kerava.fi sosiaali- ja terveyspalvelut omahoitajien vastaanotot.

Lapset rokotetaan Pääterveysaseman ja Heikkilän neuvoloissa
viikolla 44 ilman ajanvarausta seuraavasti:

29.10.13 klo 8-11 ja 31.10.12 klo 15–18

Aikuiset rokotetaan viikolla 45  Pääterveysaseman neuvolassa, Metsolantie 2, käynti A-ovesta, numerolappu käytössä:

4.11.13 klo 13 – 18 sukunimen alkukirjain A - J
5.11.13 klo 13 – 18 sukunimen alkukirjain K - M
6.11.13 klo 13 – 18 sukunimen alkukirjain N - R
7.11.13 klo 13 – 18 sukunimen alkukirjain S - Ö

Heikkilän neuvolassa, Heikkiläntie 6, huom. kellonaika

4.11.13 klo 13 – 16 sukunimen alkukirjain A - J
5.11.13 klo 13 – 16 sukunimen alkukirjain K - M
6.11.13 klo 13 – 16 sukunimen alkukirjain N - R
7.11.13 klo 13 – 16 sukunimen alkukirjain S - Ö
   

Tyhjien kirjekuorien mysteeri on ratkennut

Keravan nuorisovaltuuston tiedote postitettiin noin 3 000 keravalaiselle 13-19 -vuotiaalle nuorelle. Postittamisessa tapahtui virhe ja tiedote jäi joistakin kirjekuorista pois. Pahoittelemme aiheuttamaamme ylimääräistä vaivaa tyhjien kuorien vastaanottajille.

Kerava nuorisovaltuustin tiedotteen voi lukea oheisesta liitteestä.

 
Lisätietoja: Keravan kaupungin Nuorisopalvelut, Ulla Autio, p. 040 318 2176

Heli Laaksonen Keravan kirjastossa lauantaina 26.10. klo 17

(17.10.2013)

Aapine on Heli Laaksosen ja kuvittaja Elina Warstan yhteistyönä syntynyt värikäs uutuuskirja. Suomen ensimmäinen murteella kirjoitettu Aapine sisältää kaikki aakkosrunot, kolme lyhyttä tarinaa, sanaston ja kipakan murre-esittelyn. Kirjallisuuden laji on Helille uusi: Aapine on yhtä lailla lapsenlapsille kuin isovanhemmillekin sopiva opus, teos johon voivat uppoutua yhdessä sekä täysikasvuiset että alaikäiset - tai runonystävä yksinäänkin. Lounaismurteinen Aapine uudistaa loruaapisten perinnettä.

Heli Laaksosen vierailun yhteydessä on mahdollista ostaa runoilijan tuotantoa itselle tai pukinkonttiin.

Keravan kirjastossa voi tutustua myös Aapisen kuvista ja -runoista koottuun näyttelyyn kirjaston lasten- ja nuortenosastolla. Näyttely on nähtävissä lokakuun loppuun asti.

Sosiaalipsykologi Janne Viljamaan luentosarja alkaa to 19. syyskuuta

(19.9.2013)

Narsistilla on kahdet kasvot. Hän osaa olla hämmästyttävän mukava toiselle ja toiselle pelottavan julma. Narsistilta puuttuu kyky rakastaa muita kuin itseään. Muut ovat hänelle vain välineitä päästä omiin tavoitteisiin. Pidä puolesi - irti narsistin hampaista (WSOY) -kirjan kirjoittanut sosiaalipsykologi luennoi narsismista.
 
Luentomaksu  on 5 €. Luennolle ehtii vielä ilmoittautua kurssikoodilla 111006 osoitteessa https://www.opistopalvelut.fi/kerava/index.asp
 
Luentosarjan muut luennot:

111008 KÄYTÄ KIUKKUASI - AGGRESSIO VOIMAVARANA (2t)
to 18.00-19.30, 3.10.
Keravan kirjasto, Pentinkulma-sali, 5 €
Kun ihminen kadottaa aggressionsa, hänestä tulee lammas, joka ei
pysty suojelemaan reviiriään. Aggressio ei ole vain tuhoava voima, vaan
viisaassa käytössä luovuutta ja heikompaa tukeva energia, joka antaa luvan elää omannäköistä elämää. Älä kadota aggressiotasi, älä anna viedä tuoleja ympäriltäsi. Käytä kiukkuasi - aggressio voimavarana (WSOY) -kirjan
kirjoittaja luennoi aggressiosta.
 

111010 TUE LAPSESI LAHJAKKUUTTA (2t)
to 18.00-19.30, 31.10.2013
Keravan kirjasto, Pentinkulma-sali, 5 €

Lahjakkuus on kuin raakatimantti, joka jalostuu raa´alla työllä. Vain
harvalta meistä löytyy terävimpään kärkeen nousuun tarvittavaa lahjakkuutta, motivaatiota ja sitkeyttä. Mitä lahjakkuutta on olemassa ja miten voit tukea
oikealla tavalla lapsen ja nuoren lahjakkuutta? Tue lapsesi lahjakkuutta -kirjan kirjoittanut psykologi luennoi lahjakkuudesta.
 
Muut syksyn luennot löydät opiston nettisivuilta, www.keravanopisto.fi 

Varhaiskasvatus hakee ostopalveluhoitajia

(17.10.2013)

Keravan varhaiskasvatus hakee ostopalveluperhepäivähoitajia. Ostopalveluperhepäivähoitajat ovat itsenäisiä yrittäjiä, joilta kaupunki ostaa päivähoitopalveluja. Ostopalveluperhepäivähoidossa lapsi hyväksytään kunnalliseen päivähoitoon, ja hän saa kunnallisen päivähoidon edut.
 
Kaupunki tekee kanssasi toimeksiantosopimuksen, jolla määritellään sinulle maksettava korvaus. Soveltuvuutesi alalle arvioidaan psykologisilla testeillä ja kotikäynnillä. Sinulla voi olla hoidossa - omat alle kouluikäiset lapsesi mukaan lukien - neljä alle kouluikäistä lasta sekä viidentenä osapäiväisesti yksi esiopetuksessa oleva lapsi. Lisäksi sinulla on oikeus saada omasta alle 1,5-vuotiaasta lapsesta kuntalisää.
 
Mikäli olet kiinnostunut toimimaan ostopalveluperhepäivähoitajana, ota yhteyttä Heikkilän varhaiskasvatusyksikön johtaja Merja Torkkeliin puh. 040 318 3341. Hän kertoo mielellään sinulle lisää ostopalveluperhepäivähoitajana toimimisesta.
 
Tervetuloa mukaan monipuoliseen ja antoisaan työhön lasten parissa!

Jari Tervo kirjailijavieraana maanantaina 21.10.

(15.10.2013)

Jari Tervon Esikoisessa (WSOY, 2013) herää henkiin 1970-luvun Suomi. 12-vuotiaan, teini-ikää lähestyvän pojan kokemuksien kautta peilataan omaa perhettä railakasta menoa ja rovaniemeläistä elämää Rymd-juomineen, Maamiehen tietolaareineen ja uudenuutukaisine Lotto-arvontoineen. Perheen naiset ja näiden hersyvät tarinat tallentuvat c-kasetille ja Jari-nimisen pojan päiväkirjan sivuille.
 
 
Omaelämäkerrallisuuden ja fiktion välimaastossa leikittelevä teos on runoilijana debytoineen Tervon 14. romaani. Kirjailija oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 2004 romaanillaan Myyrä. Suomen itsenäisyyden ajan poliittista historiaa käsittelevä trilogia täydentyi myöhemmin romaaneilla Ohrana ja Troikka.
 
 
Nykysuomalaista poliittista arkea satirisoiva Koljatti (2009) poiki laajaa mediahuomiota kuin myös edellinen romaanijulkaisu, kurdinaisen kujanjuoksusta kertova Layla (2011). Tervon romaaneja on myös filmattu, ja Tervo on käsikirjoittanut muun muassa tv-sarjat Mogadishu Avenue ja Moska.
 
 
Uutisvuoto-ohjelman pitkäaikaista kapteenia saapuu haastattelemaan viihdeohjelman toinen vakiokasvo, stand up -koomikko Stan Saanila. Suomalaisen kirjakaupan myyntipisteessä voi ostaa Esikois-romaania käteisellä. Saliin mahtuu 150 henkeä.


Paukkumaissi Kerava-salissa 23.10.

Paukkumaissin musiikki koostuu reggae- ja ska-rytmeistä ja afrobeat-vaikutteista. Aiemmin mm. kokoonpanoista Soul Captain Band, Aieykoota, Soul Investigators ja Alamaailman Vasarat tunnetuiksi tulleet muusikot saavat varmasti niin nuorten kuin vanhempienkin peput keinumaan. Esitykset rakentuvat svengaavan musiikin ja vahvan vuorovaikutteisuuden ympärille. Ohjelma sopii kaikenikäisille ja sen kesto on noin 60 minuuttia.

 

Kerava-sali, Keuda-talo, Keskikatu 3a

Liput 10€/5€, ennakkoon www.piletti.fi

Lisätietoja: Taina Petrell p. 0403182002.

Aapine-näyttely Keravan kirjastossa

(15.10.2013)

 
Aapine on Suomen ensimmäinen murteella kirjoitettu aapinen. Kirja ilmestyi elokuussa 2013
otavan kustatamana. Se uudistaa aakkosloruperinteen. Kiertävään näyttelyyn on valittu Aapisesta yhdeksän tunnelmaltaan, väreiltään ja sommittelultaan erilaista kuvaa. Näyttelyssä kirjan kuviin voi syventyä itsenäisinä teoksina - ja lukea aakkosrunon omana tarinanaan.

Heli Laaksonen (s. 1979) on Rauman Lapissa elelevä sanamaija, esiintyvä, luennoiva ja kolumnejakin kirjoittava runoilija. Laaksonen tunnetaan lounaismurteisista runoteoksistaan Pulu uis,  Raparperisyrän, Sulavoi ja Peippo vei. Hänen runotuotantoa on käännetty viroksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja latviaksi.

Heli Laaksonen vierailee Keravan kirjastossa lauantaina 26.10. klo 17.

Elina Warsta (s. 1979) on kokkolalainen graafinen suunnittelija. Hän on kuvittanut ja suunnitellut julisteita, lehtiartikkeleita ja kirjankansia. Warsta on kirjoittanut ja kuvittanut myös oman lastenkirjan Aattojen aatto (2008).

EDU KETTUNEN & POMMINPURKAJAN MAANANTAI KERAVA-SALISSA

Edu Kettusen ura alkoi 1980 -luvulla Broadcasters -yhtyeessä. Hänen siirryttyään soolouralle oli hänen läpimurtokappaleensa "Lentäjän poika". Sooloura on nyt saanut jatkoa uudella albumilla "Pomminpurkajan maanantai", joka on miehen kolmastoista soololevy. Tämän levyn myötä Edu on keikkaillut eri puolilla Suomea. Pomminpurkajan maanantai -levyllä nousevat teemallisesti esiin ihmissuhteet.

Edu Kettunen mieltää itsensä käsityöläiseksi. Hän toteaa, että "miehen kädessä voi olla kynä, sivellin tai järeämpi työkalu, lopputulos voi olla tekstiä, sointuja, kuvia, pienoismalli, kitara tai vene." Musiikintekijä, taiteilija Edu Kettunen perinteisesti sanoittaa ja säveltää itse kaikki levyjensä kappaleet. Tällä kertaa kuullaan Teeskentelijä -kappaleessa hänen poikansa Joonathanin käsialaa.

Pomminpurkajan maanantai -kiertueella Edulla on mukana stringband henkinen kokoonpano, jossa soittavat Edu Kettunen, laulu, kitara, Mika Kuokkanen, kitara, guitalele, laulu, Ninni Poijärvi, viulu, haitari, laulu sekä Masa Maijanen, basso.

Edu Kettunen ja Pomminpurkajan maanantai esiintyy Kerava-salissa, Keuda-talo, Keskikatu 3a, keskiviikkona 30.10. klo 19.00. Liput konserttiin ovat 20e ja niiden ennakkomyynti on osoitteessa www.piletti.fi. Piletin lipunmyyntipiste on Keravalla Café Introssa, Paasikivenkatu 4. Mikäli liput ostetaan Smartum -kulttuuriseteleillä, niin ota yhteys kulttuuripalveluihin p. 040 318 2004. Lippuja myynnissä myös ovelta tuntia ennen konsertin alkua. Konsertin järjestää Keravan kulttuuripalvelut p. 040 318 2009. www.keravasali.fi

Pellekaija Pum saapuu Keravan kirjastolle viihdyttämään lapsia 27.10.

Musisoinnin höysteenä on tanssia, tarinaa, leikitystä, laulatusta, jekkuilua ja hassuttelua ynnä muuta vuorovaikutteista hupia koko perheelle. Ohjelma sopii kaikenikäisille ja sen kesto on noin 40 min. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestää Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut. Lisätietoja: Taina Petrell p. 0403182002.

Italialais-suomalainen jazz-trio Keravan kirjastossa

Il Mondo di Karri -konserttisarjan lokakuun bändissä, Trio Achissa, soittavat pianisti Luhtalan lisäksi italialaiset saksofonisti Stefano Preziosi ja rumpali Dario Panza. Trio Achi rikkoo musiikin raja-aitoja. Trion ohjelmistossa on yhdistelmiä Herbie Hancockin, Rolling Stonesin, Policen ja Duke Ellingtonin tuotannosta.

Stefano Preziosi ja Dario Panza ovat vierailleet Luhtalan kiertueilla Suomessa aikaisemminkin. Panza esiintyi Pori Jazzeilla Karri Luhtala Triossa vuonna 2012 ja Preziosi Soul in Time -kokoonpanossa. Kirjaston konsertti on Achin toinen kiertue Suomessa.

Karri Luhtalan Il Mondo di Karri -kiertueet juontavat muusikon opiskeluvuosiin Italiassa. Pian Frosinonen konservatoriosta valmistuttuaan mies alkoi järjestää italialaisia muusikoita keikoille Suomeen. Eteläistä Suomea kiertävällä syksyn kiertueella erilaisia kokoonpanoja on kaikkiaan 12.

Keravan kirjaston tulevissa konserteissa kuullaan jazzlaulajia: marraskuussa 9.11. Marilena Paradisia ja joulukuussa 7.12. Marta Capponia.

Konsertit järjestää Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut.

Venlantien leikkipuisto puretaan ja muutetaan puistoksi

Venlantien leikkipuisto muutetaan kaikkien ikäryhmien käyttöön soveltuvaksi puistoksi nyt syksyn kuluessa. Alueelle rakennetaan kivituhka-alue, joka soveltuu erilaisten pallopelien, kuten jalkapallon tai vaikkapa pétanquen eli petankkipelin pelaamiseen. Näin puisto on mahdollisimman monen käyttäjän hyödynnettävissä.

Kokonaan ilman leikkipaikka alueen lapset eivät jää, sillä noin 400 metrin päästä löytyvät Killan ja Tuomaantien leikkipuistot sekä Killan koulun piha, jota voi käyttää iltaisin ja viikonloppuisin. Tuomaantien leikkipuisto on peruskorjattu hiljattain.

Venlantien leikkipuiston purkamisesta on tehty päätös jo muutama vuosi sitten. Päätös perustuu kaupungin tahtoon karsia pienempien puistojen määrää ja keskittää varat aluepuistojen kehittämiseen ja ylläpitoon.

Venlanpuiston suunnitelmaan voi tutustua seuraavasta linkistä: 
 
 
 
Lisätietoja: Keravan kaupungin puutarhuri Kari Hirvensalo, kari.hirvensalo@kerava.fi
 
 

Apua pihaliittymien lumitöiden tekemiseen

Keravan kaupunki tarjoaa tulevana talvena apua omakotitalojen pihaliittymien lumitöiden tekemiseen aurauksen jäljiltä. Viime talvena aloitettu käytäntö sai hyvää palautetta ja sitä jatketaan nyt samoin perustein.

Palvelu on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät iän, vajaakuntoisuuden tai muun vastaavan syyn vuoksi itse kykene lumitöitä tekemään tai hankkimaan palvelua yksityisiltä palveluntuottajilta ( sosiaalinen peruste).

Viime talvena lumityöapua saaneiden ei tarvitse täyttää hakulomaketta uudelleen vaan heihin otetaan yhteyttä jo syyskuun aikana.

Kaupunki tarjoaa palvelua resurssiensa puitteissa. Jos palvelun kysyntä ylittää mahdollisuudet, valitaan palvelun saajat painottaen ikää ja vajaakuntoisuutta.

Palvelu on maksullista ja sen tuottaa kaupungin Työllisyysyksikkö.

Maksun suuruus on 9 €/kerta.

Palvelua haetaan lomakkeella, jota on saatavilla kaupungintalolta, kirjastosta ja terveyskeskuksesta sekä kaupungin nettisivuilta.

Hakemukseen pääset tästä linkistä: Lumityöhakemus

Hakemukset toimitetaan 20.10.2013 mennessä osoitteella: Keravan Työllisyysyksikkö, Metsolantie 4, 04200 Kerava tai sähköpostilla osoitteeseen tyollisyysyksikko@kerava.fi.

Hakuajan päätyttyä Työllisyysyksikkö ottaa yhteyttä kaikkiin hakijoihin.


Lisätietoja antaa:

Työllisyysyksikkö Matti Peltonen, puh. 040 318 3526


KERAVAN KAUPUNKI

Sosiaali- ja terveysvirasto  

Keravan liikuntapalvelu avaa talviuintikauden maauimalassa

Avoinna

Avanto on avoinna uimahallin aukioloaikojen mukaisesti ma-ke ja pe klo 6 – 21, torstaisin klo 9 - 21, lauantaisin klo 10 – 18 ja sunnuntaisin klo 11 – 18. Lipunmyynti päättyy tuntia aikaisemmin.

Hinta

Avantouinnin kausimaksu maksetaan uimahallin kassalle.  Kaikkiin uimahallin uintimaksuihin ja kuntoklubin maksuihin sisältyy avantouintimahdollisuus. Avantoon mennään sisään ja ulos älykortilla maauimalan portista.  Maauimalassa on lämmin koppi vaatteiden vaihtoa varten.

Lisätietoja: uimahallin lipunmyynti, p. 09 2949 2081.

http://www.kerava.fi/ep/tiedostot/avantoinfo2013.doc

Suunnistaja Hannu Airila Keravan lukiolla ja aikuislukiolla torstaina 10.10. klo 12-13

Moka voi olla mahdollisuus

 

Suunnistaja Hannu Airila on Keravan lukiolla ja aikuislukiolla torstaina 10.10, jolloin koululla vietetään hiukan ennakkoon Kansallista epäonnistumisen päivää. Varsinainen epäonnistumisen päivä on 13.10. Päivän kantavana ajatuksena on, että epäonnistumisesta voi oppia, moka voi olla mahdollisuus. Vaikka kaadut, nouse ylös ja jatka matkaa.

 

Päivän pääpuhujana on kansainvälistäkin mainetta niittänyt keravalaistaustainen suunnistaja Hannu Airila. Hän on seuratason joukkuesuunnistuksen maailmanmestari, Jukolan viestin ja Tukholman Tiomilan voittaja. Hannu Airila esiintyy oppilaitoksen ruokasalissa to 10.10. klo 12.00-13.00.

 

Ohjelma jatkuu auditoriossa, jossa kymmenen oppilaitoksesta valmistunutta opiskelijaa kertoo jatko-opinnoistaan ja miten epäonnistumisten kautta voi nousta voittoon.

 

Lisätietoja Hannu Airilasta Runners Worldin sivuilla 

http://runners.worldofo.com/hannuairila.html

 

Lisätietoja tapahtumasta

Pertti Tuomi

rehtori

puh. 040 318 2212

pertti.tuomi@kerava.fi

Tule shakkikerhoon Keravan kirjastoon!

(8.10.2013)
Kerhoon ovat tervetulleita sekä vasta-alkajat että vanhat konkarit. Kerhossa pelataan erilaisia avauksia ja pieniä turnauksia. Halukkaille on tarjolla pelaamista shakkikellon kanssa sekä shakkitehtäviä. Uusia pelaajia opastetaan alkuun. Shakkikerhoa vetää Karri Blom.

Tule 16.10. klo 16.55 kirjaston aulaan palautusautomaatin eteen, josta siirrytään yhdessä Kerava-parvelle pelaamaan.

Lisätietoja Karri Blom 046-9059481

Taidenäyttelytila Visito: Kiinalaisen perinteisen maalaustaiteen näyttely

(7.10.2013)

Keravan terveyskeskus sijaitsee osoitteessa Metsolantie 2, Kerava
 
 
Lisätietoja: Teija Leppänen, teija.leppanen(at)kerava.fi

Vanhusneuvosto valitsi Jorma Kaatrasalon Vuoden vapaaehtoiseksi keravalaiseksi

Vanhusten viikon avajaisjuhlaa vietettiin sunnuntaina 6.10. klo 13 alkaen Keravan seurakuntasalilla. Avajaisjuhlan tervetuliaissanat lausui Vanhusneuvoston puheenjohtaja Matti J. Laine ja juhlapuheen piti Ikäinstituutin tutkija Jere Rajaniemi. Tilaisuudessa palkittiin perinteen mukaan myös keravalainen Vuoden Vapaaehtoinen.

 

Tänä vuonna raati valitsi palkittavaksi keravalaisen Jorma Kaatrasalon, joka aloitti vapaaehtoistyön jo vuonna 1993. Kaatrasalo on tuttu vierailija muun muassa terveyskeskuksen vuodeosastoilla, joilla hän käy lukemassa ääneen potilaille. Kaatrasalo on myös ollut järjestämässä terveyskeskuksen vuodeosastolla lukuisia joulu- ja kevätjuhlia. Juhlissa hän on sekä esiintynyt itse, että järjestänyt esiintyjiksi keravalaisia taiteilijoita. Kaatrasalo on myös toiminut joulupukkina terveyskeskuksen vuodeosastoilla jo yhdeksänä jouluna. Pukki kiertää jokaisen potilaan luona jouluaattona yhdessä joulumuorin ja musiikkia soittavan tontun kanssa. Lisäksi Kaatrasalo on ollut saattamassa potilaita Peijaksen sairaalaan tutkimuksiin.

 

Lisätietoja: Keravan Vanhusneuvoston puheenjohtaja Matti J. Laine, p. 040 7620712

Lasten rap-pajaan vielä muutama paikka jäljellä

Rap-artisti Shaka vetää lapsille kolmipäiväisen rap-työpajan Keravan kirjastolla yhdessä biitintekijä-ohjaaja Aleksi Lemolan kanssa. Omat eväät mukaan. Kurssi maksetaan käteisellä. Hinnat sisältävät opetuksen ja materiaalit. Paja on tarkoitettu 5. ja 6.-luokkalaisille. Pajaan mahtuu yhteensä 12 henkeä.

Hinta:15€


Paikka: Keravan kirjasto, Satusiipi, Paasikivenkatu 12
Ilmoittautumiset ja tiedustelut numerosta 040 318 2002.

Aino Venna konsertoi Keravan kirjastolla 15.10.

Vennan sanoitukset ammentavat menneestä maailmasta, kirjoista ja elokuvista. Upea debyyttialbumi Marlene julkaistiin 26.10.2012. Sen ensimmäinen single Suzette julkaistiin kesällä, ja ranskankieliseen kappaleeseen rakastunut yleisö äänesti kappaleen Radio Helsingin kesähitiksi. Kappale on ollut Radio Suomen soitetuimpien kappaleiden joukossa.

 

Albumina Marlene on kerännyt ylistäviä arvioita ja analyyttisiä kritiikkejä. HS:n arviossa Harri Römpötti nosti Vennan yhdeksi tämän ajan kiinnostavimmista nuorista suomalaistekijoistä ja Rumban arviossa levy keräsi täydet viisi tähteä. Vennan uusi single "Radio Ma Cherie" julkaistaan 11.10.2013.

 

Yhtyeen kanssa ja soolona jo lukuisia keikkoja tehnyt Aino Venna osaa ottaa yleisönsä ajasta ja paikasta riippumatta. Venna saapuu Keravalle kitaristi Joonatan Kotilan kanssa.

 

Aino Vennan konsertin järjestää Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut ja siihen on vapaa pääsy. Saliin mahtuu 150 ensimmäistä.

 

Lisätietoja:  Eila Niemi p.0403184509 ja Taina Petrell p. 0403182002.

Kiertokapulan jätteidenkäsittely Järvenpäässä auki myös lauantaina

Myös syksyn vaarallisten jätteiden keräyskierrokset vauhdissa

Vaarallisia jätteitä ja metalliromua kerätään vuosittain myös isolla kalustolla. Syksyn kierrokset ovat parhaillaan käynnissä.

Lisätietoja löytyy osoitteesta: www.kiertokapula.fi

UUSIA ÄÄNIÄ - maksuton äänten tapahtumapäivä Sinkassa

Uusia ääniä
sunnuntaina 6.10.2013

Klo 14
Play Back Master 2013 -ääniraitakilpailun tulosten julkistaminen. Tuomareina muusikot Eero Hämeenniemi, Sonja Korkman sekä kuvataiteilija Seppo Renvall.

Klo 15 Helsinki Soundpainting Ensamble soittaa hetkessä sävellettyä musiikkia Vilkettä ja tajunnanvirtaa -näyttelyn teoksista. Soundpainting on improvisoitua säveltämistä, jossa orkesteri saa ohjeensa erityisin viittomin. Helsinki Soundpainting Ensamblea luotsaa Sonja Korkman.

Tapahtuma on maksuton. 6.10. on kuukauden ensimmäinen sunnuntai, jolloin Sinkka on maksuton koko päivän. Uusien äänien lomassa voi tutustua vielä Vilkettä ja tajunnanvirtaa -näyttelyyn, joka on esillä 13.10. saakka.

Tapahtuma sopii kaiken ikäisille.

Toimeentulotukihakemus sähköisesti

Keravan kaupungin sosiaali- ja terveystoimen sosiaalikeskuksessa
otetaan 1.11.2013 käyttöön sähköinen toimeentulotuen käsittely.
1.11.2013 kaupungin nettisivuilta löytyvät ohjeet ja lomakkeet toimeentulotuen
sähköistä hakemista varten.
 
Sähköinen toimeentulotuen hakeminen:
 
- on vaihtoehto kirjalliselle, postitetulle toimeentulotuen hakemukselle
 
- mahdollistaa hakemuksen ja liitteiden lähettämisen sähköisesti
 
- nopeuttaa hakemusten käsittelyä, mikäli tarvittavat liitteet
  ovat hakemuksessa mukana.
 
Lisätietoja sähköisestä asioinnista antavat kaikki sosiaalikeskuksen työntekijät
 
Ritva Toivio
Aikuispalveluiden päällikkö

Vanhusten viikko ”Hyviä vuosia - Goda år" su 6.10.- la 12.10.2013

Vanhusten viikon avajaisjuhlaa vietetään sunnuntaina 6.10. klo 13 alkaen Keravan seurakuntasalilla. Ennen varsinaisen ohjelman alkua on mahdollisuus osallistua messuun klo 10 Keravan kirkossa. Klo 12.30 on kahvitarjoilu seurakuntasalissa.

Avajaisjuhlan tervetuliaissanat lausuu Vanhusneuvoston puheenjohtaja Matti J. Laine. Juhlapuhujaksi saapuu Ikäinstituutin tutkija Jere Rajaniemi. Tilaisuudessa palkitaan myös keravalainen ” Vuoden Vapaaehtoinen". Avajaisjuhlan monipuolisesta ohjelmasta vastaavat Keravan eri eläkeläisjärjestöt sekä laulukuoro Virkut. Juhla päättyy yhteislauluun ”Arvon mekin ansaitsemme”.

Maanantaina 7.10. klo 13–15 Ritva Niskala luennoi osteoporoosista. Luento pidetään Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa (Aleksis Kiven tie 19). Viertolassa (Timontie 4) järjestetään klo 10 alkaen myyjäiset sekä klo 14 muotinäytös.

Keskiviikkona 9.10. klo 10–14 Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa on avoimet ovet. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan taloon ja sen monipuoliseen toimintaan sekä nauttimaan kahvitarjoilusta. Samalla on mahdollisuus tutustua Bemer-hoitolaitteeseen, jota esittelee Mika Voutilainen.

Keravan seurakunnan Katupappilassa (Kauppakaari 13) on pullakahvitarjoilu Vanhusten viikon kunniaksi klo 10–14. Hartaushetkeä vietetään klo 10.15 - 10.30. Klo 16.45 - 19.00 pidetään omaishoitajien infotilaisuus seurakuntakeskuksessa (Papintie 2-6).

Torstaina 10.10. klo 10 Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa pääsee tutustumaan chiball-jumppaan Essi Voutilaisen opastuksella. Illalla klo 18.00 Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa järjestetään Keravan Musiikkiopiston konsertti ”Eläintarinoita sanoin ja sävelin”. Mukana on myös näyttelijä Veikko Honkanen. Kahvila avoinna.

Perjantaina 11.10. on jälleen perinteeksi muodostunut Hemmottelupäivä. Keravalaiset eläkejärjestöt vierailevat ja esiintyvät eri palvelu- ja hoivakodeissa sekä terveyskeskuksen vuodeosastoilla. Kohteina ovat Esperi, Helmiina, Helmiorvokki, Hopeahovi, Kotimäki, Kotitöyry, Niittynummi, terveyskeskus sekä Viertola.

Vanhusten viikon päätteeksi järjestetään lauantaina 12.10. Hyvän Olon Tori Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa. Klo 10–14 pääsee tutustumaan näytteilleasettajien toimintaan ja tuotteisiin sekä ostamaan tuotteita. Tarjolla on lisäksi hyvän olon hoitoja kuten kasvo- ja käsihoitoa, niska-hartia- ja shiatsuhierontaa sekä ripsien ja kulmien värjäystä. Lisäksi voi mittauttaa verenpaineen, kolesterolin, verensokerin sekä luuntiheyden.

Viikon järjestävät yhteistyössä Keravan kaupunki, Keravan evl. seurakunta, Vanhusneuvosto, Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus/Talkoorengas, Keravan palvelutalosäätiö Viertola, Keravan Kansalliset Seniorit ry, Keravan Eläkeläiset ry, Keravan Eläkkeensaajat ry, Keravan Kristilliset Eläkeläiset ry, Eläkeliiton Keravan yhdistys ry ja Keravan kaupunki.

Lisätietoja: Keravan kaupungin liikuntapalvelut, Paula Juhanantti, p. 040 318 2168

 
 

Käsityökirppis ja tuunaustori la 5. lokakuuta

(3.10.2013)

LÖYTÖJÄ KÄSITYÖN YSTÄVILLE - tänä syksynä myös yläkerrassa!
- käsityötuotteita, -materiaaleja ja -tarvikkeita
- wanhoja ja uusia käsitöitä
- käsityökirjoja ja –lehtiä jne.

TUUNAUSTORILLA TAPAHTUU!
Kaija Huhtinen: Vanhat ja vanuneet -näyttely
Raija Puukon Ekokorttitemppu –kirja ja ideoita
Työnäytöksiä, mm. Bigshot & tuftaus

Kirppiskahviosta saa suolaista ja makeaa purtavaa.

Tapahtumaa emännöi Keravan Opiston taitoaineiden suunnittelijaopettaja Aune Soppela. Tapahtumaan on vapaa pääsy. TERVETULOA!

Uuden Wahlroos-kirjan tekijöitä Taanilan tentissä

(2.10.2013)
Wahlroos: epävirallinen elämäkerta (Into, 2013) perustuu yli kahteensataan haastatteluun ja kymmeniin arkistolähteisiin. Wahlroos ei ole itse ollut mukana kirjan syntyprosessissa. Kirjan on kirjoittanut 25 journalismin maisteriopiskelijaa Tampereen yliopistosta yhdessä toimittaja Tuomo Pietiläisen kanssa. Usean henkilön yhteistyönä toteutettu tutkivan journalismin hanke valottaa Wahlroosin elämää ja uraa lapsuudesta nousujohteiseen uraan ja talouselämän vaikuttajaksi.

Pietiläinen on Helsingin Sanomien taloustoimittaja, joka on saanut valtion tiedonjulkistamispalkinnon kahdesti sekä tutkivan journalismin yhdistyksen myöntämän Lumilapio-palkinnon vuonna 2011. Wahlroos-teos syntyi Pietiläisen vierailuprofessuurin aikana Tampereen yliopistossa.

Toimittaja Hannu Taanilan keskusteluillat järjestetään Keravan Opiston ja kirjaston yhteistyönä. Seuraava Taanilan tunti on torstaina 14.11.


Keravan nuoret edustivat upeasti Suomea ja Keravaa Keilassa

(2.10.2013)
LEHDISTÖTIEDOTE
Keravan nuoret urheilivat Keilassa
Keravan vapaa-aikaviraston koordinoiman Kansalaisten Eurooppa –hankkeen ensimmäinen kansainvälinen tapahtuma pidettiin Keilan kaupungissa Virossa 26.-29. syyskuuta. Tapahtumassa oli noin sata nuorta uimaria ja jalkapalloilijaa sekä ystävyyskuntien edustajia viidestä Euroopan maasta.
Keravan virolaiseen ystävyyskaupunkiin Keilaan Pohjois-Viroon suuntasi torstaina kaksikymmentäneljä keravalaista nuorta urheilijaa. Keravan Uimarit ry:stä lähti matkaan 13-16-vuotiaita tyttöjä ja poikia sekä valmentaja Sirpa Kiuru ja vastuuvalmentaja Paula Ritanen-Närhi.
Tyttöjen uintijoukkueeseen kuuluivat Oona Hytö, Hanna Kareinen, Riina Karola, Jenni Kukkonen, Onerva Lahtinen, Lotta Räisänen, Iina Sirén sekä Janita Yli-Villamo. Poikien uintijoukkueessa olivat mukana Henri Helin, Lauri Helin, Elmo Kiuru, Henri Kämäräinen, Oiva Lahtinen, Jarkko Lehtola, Santeri Pitkänen sekä Sami Westman.
Keravan Pallo 75 -seurasta tapahtumaan osallistui 13-vuotiaiden tyttöjen jalkapallojoukkue valmentajansa Janne Pärnäsen johdolla. Tyttöjen joukkueeseen kuuluivat Raina Nuut, Rilla Talvio, Sanna Myrsky, Tia Nguyen, Kerttu Komulainen, Anna Siikavirta, Ella Pesonen sekä Paula Mikkonen.

Ystävyysotteluissa mitali kaikille
Perjantaina Keilan uimahallissa kisasivat nuoret uimarit neljästä eri Euroopan kaupungista. Keravan ja Keilan lisäksi turnaukseen osallistui uimareita Keilan latvialaisesta ystävyyskunnasta Siguldasta sekä Keravan saksalaisesta ystävyyskaupungista Ascherslebenista.
Samaan aikaan jalkapalloilijat ottelivat Keilan jalkapallokentillä. Jalkapalloturnauksessa pelasivat joukkueet Keravalta, Keilasta ja Siguldasta.
Ystävyysottelun päätteeksi pidettiin palkintojenjako, jossa kaikki pelaajat saivat Keilan koululaisten tekemät puiset mitalit.
Otteluiden jälkeen uimareille puhui Viron nuorten maajoukkueen päävalmentaja Tõnu Meijel 45 vuoden valmennuskokemuksellaan. Entinen maajoukkueuimari painotti uimarin sitoutumista suunnitelmalliseen kilpaurheilijan uraan.
Perjantai-illan päätti keilalaisten nuorten järjestämä konsertti Keilan koulukeskuksessa.
Nuoret valmentajineen yöpyivät Keilan koululla ja nuorisokeskuksessa. Kaksi vuotta sitten valmistuneessa koulukeskuksessa toimivat peruskoulu, lukio sekä musiikkiopisto.
Lauantaina pidettiin Keilan kunnan hyvinvointimessut uimahallin pihassa, liikuntasalissa sekä urheilupuistossa.
Lauantaina nuoret harjoittelivat sekä osallistuivat Keilan hyvinvointitapahtumaan muun muassa pelaamalla frisbeegolfia.
- Hieno koulu ja hyvä ruoka! Oli kiva olla kavereiden kanssa, mutta muiden maiden edustajia olisi saanut olla enemmänkin, painottivat nuoret uimarit palautteessaan.

Hyvinvointimessut ja kansainvälinen seminaari
Keilan hyvinvointimessujen lisäksi lauantaina pidettiin Kansalaisten Eurooppa –hankkeen kansainvälinen seminaari. Seminaarin aiheena oli tapahtuman teeman mukaisesti liikunta ja hyvinvointi.
Seminaarin aloitti Tallinnan yliopiston professori Kaarel Zilmer, joka kertoi Viron vapaa-ajan ja liikunnan vieton trendeistä ja tavoitteista. Tunnustusta saivat Viron lisääntyneet liikuntapalveluiden lisäksi Suomikin. Zilmer kehui muun muassa suomalaista tapaa erottaa urheilu ja liikunta sekä panostaa huippu-urheilun lisäksi tavallisten asukkaiden liikuntapalveluihin.  
- Meillä Suomessa ja Keravalla on opittavaa Virosta. Esimerkiksi Virossa käytettävä e-opetus on tätä päivää. Tietotekniikan käyttäminen opetusvälineenä moninkertaistaa opetuksen mahdollisuudet liikunnassa. Parhaimmillaan virolainen e-opetus on mentaaliharjoittelua ja omaksumista sekä erilaisten harjoituksien ja tekniikoiden sisäistämistä mielikuvien kautta jo ennen käytännön harjoitusta. E-opetuksella voidaan tavoittaa erityisesti nuoria, jotka saavat tietonsa parhaiten suosikkimediastaan, Keravan liikuntasihteeri Jarmo Vakkila uskoo.
 
Seminaarissa hankkeeseen osallistuvien ystävyyskuntien edustajat esittelivät oman kuntansa vapaa-ajan palveluita. Keravan hallinnoiman hankkeen nimi on Active Citizens for Stronger Europe (ACSE) eli vapaasti käännettynä "aktiivisina kansalaisina kohti vahvempaa Eurooppaa”.
 
Kaksivuotisen hankkeen aikana järjestetään kansainvälisiä ja paikallisia tapahtumia. Tapahtumien tavoitteena on tarjoa hankkeeseen osallistuvien ystävyyskuntien seuroille, järjestöille, oppilaitoksille, työntekijöille sekä kuntalaisille mahdollisuus kehittää ystävyyskuntien toimintaa ja yhteistyöverkostoja.
Hanketapahtumien tarkoituksena on myös vaihtaa kokemuksia ja hyviä käytäntöjä, joiden avulla ystävyyskunnat voivat kehittää ennaltaehkäiseviä ja hyvinvointia edistäviä vapaa-ajan palveluita sekä omaehtoista toimintaa.

I feel good in Kerava
Acse-hanke on mukana I feel good in Kerava -hyvinvointitapahtumassa, joka pidetään Keuda-talossa lauantaina 30. marraskuuta klo 10-15. Tapahtumassa esittelevät toimintojaan ja palvelujaan keravalaiset hyvinvointialan yrittäjät ja yhdistykset sekä Laurean ja Keudan opiskelijat.
Kerava-salissa luennoivat Raakel Lignell ja Jutta Gustafsberg. Keuda-talon yläkertaan valmistuvassa Aimo-aulassa tentataan alan ammattilaisia ja päättäjiä hyvinvointipaneelissa. Keravalaisten tentattavina ovat muun muassa europarlamentaarikko Sari Essayah ja elintarviketieteiden tohtori Mikael Fogelholm.
I feel good in Kerava -tapahtuman luennot maksavat yhteensä 15 €. Luennoille ilmoittaudutaan kurssikoodilla 610102 osoitteessa https://www.opistopalvelut.fi/kerava/index.asp tai Keravan Opiston toimistossa.

Uusrahvaanomainen Jatsiorkesteri - M.A. Numminen, Pedro Hietanen, Jani Uhlenius ja Pekka Sarmanto jälleen yhdessä!

M. A. Numminen perusti Uusrahvaanomaisen Jatsiorkesterin Jani Uhleniuksen kanssa vuonna 1969. Yhtye onkin yksi Suomen vanhimmista yhtäjaksoisesti soittaneista vakinaisista jazzorkestereista. Uusrahvaanomaisen jatsin idea poikkeaa tavallisista jazzsuuntauksista mm. siinä, että haitarilla ja huumorilla on vahva sijansa ohjelmistossa.

M.A. Numminen toteaa, että "emme ole viime vuosina esiintyneet kuin harvakseltaan, joten jonkinlaisesta paluukiertueesta voi hyvin puhua, ja samalla oikeastaan 44-vuotisjuhlakiertueestamme." "Vuosikymmenet ovat vaihtuneet ja musiikkityylit muuttuneet, mutta hyvälle jatsille on aina tarvetta ja kysyntää. Siksi mekin nyt nousemme voimalla takaisin lavoille." Numminen jatkaa.

Uusrahvaanomainen Jatsiorkesteri on nykyisin kvartetti. Kapellimestarina ja pianistina toimii Jani Uhlenius, Pedro Hietanen soittaa hanuria, kontrabassoa käsittelee Pekka Sarmanto ja laulusolistina on M. A. Numminen.

Uusrahvaanomaisen Jatsiorkesterin ohjelmisto käsittää jazz - ikivihreitä, kuten Kissa vieköön ja Kaiken saat, mutta mukana on myös suuren yleisön hyvin tuntemia lauluja, kuten Olen nähnyt Helga-neidin kylvyssä, Maailma se on kuin silkkiä vaan ja Kumipallo. Kaikista sävelmistä, yhtä hyvin iskelmistä kuin kansanlauluistakin, saadaan aikaan svengaavaa jatsia.

M. A. Nummisen ääni ja laulujen hauskat, tai Nummisen tulkitsemana huvittaviksi muuttuvat, sanat täydentävät Uusrahvaanomaisen Jatsiorkesterin ainutlaatuista sointia, joka on myös Suomen rajojen ulkopuolella herättänyt ihastusta kuulijoissa.

Uusrahvaanomainen Jatsiorkesteri esiintyy torstaina 10.10. klo 19 Kerava-salissa, Keuda-talo, Keskikatu 3a. Konsertin liput ovat 25e ja niiden ennakkomyynti on Piletissä www.piletti.fi. Piletin lipunmyyntipiste Keravalla on Café Introssa, Paasikivenkatu 4. Lippuja voi ostaa myös käteisellä tuntia ennen konsertin alkua ja mikäli haluaa maksaa Smartum -kulttuuriseteleillä, niin ota yhteyttä kulttuuripalveluihin p. 040 318 2004.

Uusrahvaanomaisen Jatsiorkesterin muut kiertuepaikkakunnat ovat Hämeenlinna, Pori ja Helsinki.

Keravan konsertin järjestää Keravan kulttuuripalvelut p. 040 318 2009 www.keravasali.fi

Palkittu elokuva Rakkaus Keravan kirjastossa maanantaina 7.10. klo 18

(30.9.2013)
Rakkaus (2012) on itävaltalaisohjaaja Michael Haneken kuvaus siitä, miten vakava sairaus muokkaa iäkkään pariskunnan pitkää suhdetta. Georges (Jean-Louis Trintignant) ja Anne (Emmanuelle Riva) ovat kahdeksankymppinen aktiivinen aviopari. Kun Anne eräänä päivänä saa sairauskohtauksen, joutuvat koetukselle niin pariskunnan keskinäinen rakkaus kuin suhde omaan aikuiseen tyttäreen (Isabelle Huppert).

Haneke tunnetaan tinkimättömänä ohjaajana, joka käsittelee elokuvissaan paljon ahdistusta ja väkivaltaa. Myös Rakkaus on armoton kuvaus sairaudesta ja vanhenemisesta, mutta se kuvaa myös pitkän suhteen hellyyttä ja kauneutta. Avioparin hiljaista yhteiseloa kuvaavaa elokuvaa on verrattu teatteriesitykseen, jonka kameran linssi tuo suoraan iholle.

Rakkaus palkittiin Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnolla, Kultaisella palmulla. Se voitti myös parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarin. Emmanuelle Riva sai roolistaan parhaan naispääosan Bafta-palkinnon.

Elokuvan esittelee Sodankylän elokuvajuhlien ohjelmistopäällikkö, elokuvakriitikko Timo Malmi. Elokuva kestää noin kaksi tuntia.

Siina & Taikaradio -duo Keravan kirjastossa 5.10 klo 13

(27.9.2013)

Siina Hirvonen on koulutukseltaan musiikkipedagogi ja hän toimii Pikku Kakkosen musisoivana juontajana sekä freelancer-muusikkona. YLE TV2:lle hän on ollut tekemässä Musatoosa- ja Nuottiavain- lastenmusiikkisarjoja. Siina & Taikaradio- orkesterilta on ilmestynyt lastenmusiikkiäänite vuonna 2011.

Konsertin järjestää Keravan kaupunginkirjasto ja siihen on vapaa pääsy.

 

Säpinää syyslomaan Keravalla!

Keskustan nuorisotila Areena käynnistyy syysloman perjantaina 11.10. avoimella toiminnalla. Lauantaina luvassa on leffailta. Savion Elzu starttaa syyslomaan sunnuntaina 13.10. biliscupin voimalla. Areena ja Elzu tarjoavat viikon aikana peliturnauksia, paitojen tuunausta sekä grillausta. Kalevan nuorisotila Häkki on syyslomaviikon suljettuna. 


Syyslomalla tarjolla on myös retkiä Tuusulan Metsäpirtin paintball-radalle, Fazerille, Tropicarioon ja Sea Lifeen. Lisäksi Järvenpään kanssa järjestetään yhteinen leiri Kesärinteellä. 

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumiset löytyvät nuorisopalveluiden Internet-sivuilta.


Heiskasen Hulvattomat Huoviset - vielä kerran!

(25.9.2013)

Heiskasen Hulvattomat Huoviset -esitys on sarja Veikko Huovisen tuotannosta dramatisoituja monologeja. Meno yltyy suorastaan karnevalistiseksi, kun Ilkka Heiskanen marssittaa esiin Huovis-tyypin toisensa jälkeen Tarzanista Matikkaan ja kaikkea siltä väliltä.
 
 
Esiin nostetut hahmot kertovat hauskalla ja koskettavallakin tavalla persoonallisen ihmisen tilasta tasapäistyvässä maailmassa. Tarkasti ja hauskasti ne piirtävät kuvan Huovisen kansasta.
 
 
Heiskasen omin sanoin "Heiskasen Hulvattomat Huoviset ovat noin 55 minuuttia taattua Veikko Huovista! Juttua tulee ja ramppa kalkattaa!"
 
 
Tilaisuuden järjestää Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut.

Syksyn makeimmat kurssit!

(20.9.2013)
Juhlapöytä opitaan kruunaamaan Hedelmäisen herkulliset kakunkoristeet -kurssilla. Kurssi pidetään keskiviikkona 30. lokakuuta klo 17.00-20.30 opiston ompeluluokassa.

Huikaisevat muotoilut
-kurssilla ke 23.10. klo 17.00 -21.30 tutustumtaan hedelmä-, ja vihanneskoristeiden värikkääseen maailmaan!

Marskin juhlaillallinen
valmistetaan ja nautitaan lauantaina 9. marraskuuta klo 14-19 Keravanjoen koulun Jaakkolan toimipisteen kotitalousluokassa. Kurssilla valmistamme Vorschmakia ja Kuha Walewskaa sekä leivomme Marskin kakkua. Kurssin jälkeen osaamme loihtia arvokkaan Itsenäisyyspäivän aterian perheelle tai ystäville.

Hyvää kotiruokaa helposti ja huokeasti
-kurssilla 22.10.-21.11. on vielä pari paikkaa vapaana.

Katso ruokakurssien ilmoittautumiskoodit ja syksyn muut ruokakurssit löytyvät opinto-ohjelmasta, joka löytyy opiston nettisivuilta osoitteesta: www.keravanopisto.fi.

Eeva ja Unto Suomisen stipendirahasto - opintoapurahojen hakeminen

Opintoapurahaa voivat hakea opintonsa aloittavat ja niitä jatkavat henkilöt. Vuoden 2013 stipendien hakuaika on 16.9.2013 - 4.10.2013.


Täytä hakemus ja postita se osoitteeseen:
 
Keravan kaupunki/kirjaamo
Suomisen stipendirahasto
PL 123
04201 Kerava.

Nuorisojärjestöjen ja nuorten toimintaryhmien kohdeavustukset haettavissa

Keravan nuorisopalvelut myöntää vuosi- ja kohdeavustuksia paikallisten nuorisoyhdistysten ja nuorten itsensä järjestämän nuorisotoiminnan tukemiseksi. Avustuksia voidaan poikkeustapauksissa myöntää myös sellaisille ylikunnallisille yhdistyksille, joiden toiminnan luonne perustuu kuntien rajat ylittävään yhteistyöhön. Avustusten myöntämisessä huomioidaan toiminnan ennaltaehkäisevän vaikutuksen lisäksi hankkeiden innovatiivisuus, toimintaan aktiivisesti osallistuvien määrä sekä toiminnan laajuus ja monipuolisuus. 

Kohdeavustusta voi hakea mm. toimitilojen kuluihin, koulutukseen, leireihin, kansainväliseen toimintaan, uuden toiminnan käynnistämiseen sekä erilaisiin projekteihin.

Tarkemmat hakuohjeet sekä lomake saatavilla nuorisopalveluiden nettisivuilta, www.keravannuorisopalvelut.fi. 

Lisätietoja:
Eija Kauniskangas 
p. 040 318 2196, eija.kauniskangas@kerava.fi


Nälkävuoden kirjoittaja Aki Ollikainen kirjastolla keskiviikkona 25.9.

(19.9.2013)
Pienoisromaani Nälkävuosi (Siltala, 2012) kertoo Suomea 1860-luvulla kurittaneesta nälänhädästä. Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon perusteluissa Ollikaisen teosta kutsuttiin ulkoisia mittojaan suuremmaksi romaaniksi. Se nousee ajallisesta kehyksestään kuvaamaan nälän ja tautien kurjuutta paljon laajemmin.
 
Romaani voitti myös Kiitos kirjasta -mitalin, jonka vuosittain jakavat Kirjakauppaliitto, Libro ry ja Suomen kirjastoseura. Teos oli myös Finlandia-palkintoehdokkaana.
 
 
Synkästä aiheestaan huolimatta Nälkävuosi on kirjallisuusraatien lisäksi koskettanut syvästi myös suurta yleisöä.  Se pääsi kirjallisuusbloggaajien Finlandia-listalle ja äänestettiin 2000-luvun kymmenen parhaan suomalaisen romaanin joukkoon Helsingin Sanomien yleisöäänestyksessä.
 
 
Äänekoskella vuonna 1973 syntynyt Aki Ollikainen asuu nykyisin perheineen Sammatissa Eeva Joenpellon kirjailijatalossa. Yhteiskuntapolitiikkaa ja valokuvausta opiskellut Ollikainen on tehnyt toimittajan töitä ja työskennellyt aiemmin muun muassa paperitehtaassa, metallipajalla ja kirjastossa.

Näyttelijä Erkki Saarela ilveilee Mysteerio Buffossa

(18.9.2013)

Italialainen kirjailija Dario Fo (s. 1926) tunnetaan satiirin keinoja hyödyntävänä yhteiskuntakriittisenä kirjailijana, teatteriohjaajana ja näyttelijänä. Fo sai kirjallisuuden Nobel-palkinnon vuonna 1997.
 
 
Näyttelijä Erkki Saarelan tulkitsema monologinäytelmä on jo osa suomalaista teatterihistoriaa, sillä alkujaan KOM-teatterista käynnistynyt esitys on kiertänyt maamme näyttämöitä jo kolmisenkymmentä vuotta.
 
 
Sana mysteerio viittaa raamatusta peräisin olevaan pyhään näytelmään, buffo puolestaan tarkoittaa hauskaa ja koomista. Keravalla nähdään näytelmän osat Kaanaan häät, Ilveilijän synty ja Bonifacius VIII. Esityksen on ohjannut Pentti Kotkaniemi.
 
 
Vastikään 40-vuotistaiteilijajuhlaansa viettänyt Erkki Saarela on näytellyt eri teattereissa ja freelancerina sekä esiintynyt lukuisissa tv-sarjoissa ja elokuvissa. 1980-luvulla hän esiintyi huippusuosituissa sketsiohjelmissa Hukkaputki ja Soitinmenot. Saarela toimii myös teatteriohjaaja. Kotkan kaupunginteatterissa pyörii tällä hetkellä Saarelan ohjaama Dario Fon farssi Ei makseta, ei makseta.
 
 
Dario Fon on kerrottu kutsuvan Erkki Saarelaa itsensä jälkeen maailman parhaaksi Fo-tulkiksi.

Keravan luonto tutuksi luontoportaalin avulla

Luontoportaali on Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen ylläpitämä, kaikille avoin luontotietojärjestelmä. Sen käyttö sopii niin yksittäiselle luonnosta kiinnostuneelle henkilölle kuin maankäytön suunnittelusta vastaavalle viranomaistaholle.  Luontoportaali pyrkii lisäämään ja kokoamaan yhteen tietämystä Keravan alueen luonnosta ja täten herättää kiinnostusta sitä kohtaan. Portaali koostuu viidestä osiosta: kasvit, historia, perhoset, vesistö ja linnut. Jokaisen osion takaa löydät oleellista tietoa Keravan luonnosta ja sen nykytilasta.

 

Opi tuntemaan Kerava kuin omat taskusi

 

Portaalin tarkastelun ohessa voit huomata oppivasi tuntemaan Keravan kuin omat taskusi. Sivustolla kun on monia hyviä karttoja, joiden avulla luontoportaalin käyttäjälle havainnollistetaan paremmin esimerkiksi sitä, miltä alueilta Keravan vaarantuneita kasveja voi löytää.

 

Nyt jos koskaan kannattaakin mennä Keravan luontoon ja tutustua sen moninaisuuteen luontoportaalia apuna käyttäen! Mikäli paikallinen luonto on jo kuitenkin tuttu, voi sen tutkailusta tehdä normaalia astetta jännittävämpää: Luontoportaaliin voi kuka tahansa kirjata eläin- tai kasvilajihavaintonsa ja vaikka kilpailla ystävänsä kanssa siitä, kumpi saa pidemmän kasvilistan aikaan.

 

Perhostietokanta tarjoaa oppia sadoista suurperhosista

 

Perhosista kertovien sivujen päätavoite on toimia suurperhoshavaintojen tietopankkina, johon voi tallentaa Keravalla tekemiään havaintoja sekä selata niistä koostettua tietokantaa. Keravan suurperhoslajisto on suhteellisen hyvin tunnettu. Ensimmäiset tunnetut perhoshavainnot ovatkin jo vuodelta 1907.

 

Tällä hetkellä havaittuja perhoslajeja on rekisterin mukaan jo 613. Havaintotiedot on pääasiassa koostettu Keravan rajojen sisällä tehdyistä havainnoista. Merkittävimpien lajien kohdalla on huomioitu myös Keravan rajan läheisyydessä muiden kuntien puolella tehdyt havainnot.

 

Ilmastonmuutos näkyy myös perhoslajeissa

 

Kesäkaudella viikoittain päivitettävästä suurperhostietokannasta voit lukea muun muassa siitä, miten Keravalta voi nykyään bongata monia perhoslajeja, jotka vielä ennen 90-lukua pysyttelivät täältä poissa. Ilmaston lämpenemisen seurauksena ne ovat kuitenkin levittäytyneet yhä pohjoisempaan. Toisaalta osa nykyään rauhoitetuista lajeista on kadonnut Keravalta. Onneksi kadonneet lajit saattavat joskus palata myös takaisin, kuten kävi haapaperhoselle (Limenitis populi).

 

Sivuilta löytyy myös paikkatietoaineisto, josta voi kartalta nähdä, missä mikäkin perhoslaji on nähty. Nähtävissä on myös hyvin havainnollistavia kuvia, joissa perhonen on kuvattu Keravan luonnossa. Havaintoja Keravan perhoskannasta ovat tehneet alan harrastajat aina 1960-luvulta lähtien. Liity sinäkin nyt tähän lukuisaan harrastajien joukkoon tutustumalla Keravan luontoon!

 
 
Lisätietoja: Keravan kaupungin viestinnän harjoittelija Tuuli Sjöström, p.040 318 2319
 
Teksti: Tuuli Sjöström
 
 
 

Irlantifestivaalit käynnistyvät Keravalta

Cormac Cannon ja Breda Keville tulevat Irlannin länsirannikolta ja he edustavat irlantilaista kansanmusiikkia parhaasta päästä. Suomalainen Samuli Karjalainen liittyy Keravan konsertissa heidän seuraansa. Kolmikon musiikki luo kuulokuvan vanhasta Irlannista. Trioa yhdistää kiinnostus kansanmusiikin taianomaiseen vetovoimaan sekä vanhojen irlantilaisten pelimannien soittotyylit.

 

Muusikko Cormac Cannon soittaa konsertissa tinapilliä sekä säkkipilliä. Hän on kiertänyt konsertoimassa eri puolilla maailmaa ja on julkaissut uransa aikana useita levyjä. Breda Keville soittaa konsertissa viulua sekä laulaa. Hän on haluttu esiintyjä ja opettaja eri puolilla maailmaa. Tämä duo edustaa nuorten irlantilaismuusikkojen ehdotonta huippua.

 

Samuli Karjalainen on suomen irlantilaismuusikoiden huippu. Hän on monipuolinen muusikko, joka on kiinnostunut kansanmusiikista ja erikoistunut erityisesti irlantilaiseen kansanmusiikkiin. Konsertissa hän soittaa kitaraa ja muita kielisoittimia sekä erilaisia pillejä, huiluja, bodhran-rumpua ja laulaa.

 

Trio Cannon, Keville & Karjalainen konsertoivat Keuda-talon Ravintola Välkässä, Keskikatu 3a, Irlantifestivaalien aloituskonsertissa lauantaina 28.9. klo 19. Liput konserttiin ovat 10e. Lippujen ennakkomyynti on osoitteessa www.piletti.fi. Piletin lipunmyynti Keravalla on Café Introssa, Paasikivenkatu 4. Mikäli liput maksaa Smartum -kulttuuriseteleillä ota yhteys kulttuuripalveluihin p. 040 318 2004. Lippuja myydään myös tuntia ennen konserttia ovelta käteisellä. Konsertin järjestää Finnish-Irish Society ry. ja Keravan kulttuuripalvelut.

Lisätietoja www.keravasali.fi ja www.finnish-irish.fi.

 

 

Vedenjakelun keskeytys ohi Ahjossa, mutta ruskeaa vettä voi edelleen esiintyä

Lisää aiheesta Vesihuollon ajankohtaista-sivulla

Filosofi Torsti Lehtinen pohtii ihmisenä olemisen filosofiaa tiistaina 17.9.

(16.9.2013)

Proosaa, esseitä ja näytelmiä kirjoittanut nobelisti Camus pyrki yhdistämään ajattelussaan yksilöllisen humanismin ja solidaarisuuden. Hänelle ihmisenä oleminen vaati taistelua elämän ja vapauden puolesta. Camus'n tuotanto, esimerkiksi teos Sivullinen vuodelta 1947, puhuttelee uusia sukupolvia vuosikymmenestä toiseen.
 
Filosofi Torsti Lehtinen on julkaissut romaaneja, runo- ja aforismikokoelmia, esseekokoelmia, näytelmiä ja filosofisia teoksia sekä toimittanut ja suomentanut lukuisia kirjoja. Lehtinen on osallistunut myös kymmenien kirjallisuutta ja filosofiaa käsittelevien radio- ja tv-ohjelmien suunnitteluun ja toteutukseen.

Ranskan instituutti ja Keravan kirjasto toivottavat kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi!

Ruskeaksi värjääntynyttä vettä voi esiintyä Ahjossa, Keskustassa ja osassa Kalevaa

Tietoa tapahtuneesta päivitetään Vesihuollon ajankohtaista-sivulle.

Keravan Keskusapteekissa vietetään Liikkujan apteekki -kampanjaa

Liikkujan apteekki -päiviä vietetään 17.-19.9. klo 10-15 Keravan Keskusapteekissa osoitteessa Kauppakaari 4, Kerava.

Maksuttomassa tapahtumassa voi muun muassa:

• saada tietoa Keravan erilaisista liikuntamahdollisuuksista
• varata ajan liikuntaneuvojalle (tiistaina klo 10 - 12)
• osallistua keppijumppaan (tiistaina klo 12, kesto noin 5 min.)
• kuulla fysioterapeutin arvio jalkaterien asennosta (tiistaina klo 13 - 15)
• saada niskan pikatutkimuksen fysioterapeutilta (keskiviikkona klo 13.30 - 15)
• maistaa So Lo-Carb® -proteiinipatukoita (keskiviikkona klo 10 - 15)
• saada opastusta ortopedisten Thermoskin® -tukien valinnassa asiantuntijalta (torstaina klo 12 - 15)
• mittauttaa verenpaineen ja keskustella arvoista henkilökunnan kanssa
• saada arvio kakkostyypin diabeteksen sairastumisriskistä
• ottaa mukaan liikunta- ja painonhallintamateriaalia.

Paikalla ovat myös Keravan Liikuntapalvelu (tiistaina klo 10- 12), Keravan Sydänyhdistys (tiistaina klo 13-15), Keravan Naisvoimistelijat (tiistaina klo 12.30-13.30 sekä keskiviikkona ja torstaina klo 12-13) ja Keravan Diabetesyhdistys (keskiviikkona klo 10-12).

Olet lämpimästi tervetullut keskustelemaan terveydestäsi ja liikuntatottumuksistasi!       

Lisätietoa: Keravan Keskusapteekki p. (09) 274 7930 tai keskusapteekki.kerava@apteekit.net

 
 

Ruokavinkkejä tarjolla Keravan kirjastossa Ruokalauantaina 21.9.

(13.9.2013)

Kirjaston toisen kerroksen Tiedon ja taidon osastolla saa neuvoja kakun koristeluun, vegaaniruokiin, hyönteisten syömiseen ja kasviksilla koristamiseen. Suomen mehiläishoitajain liiton pisteestä saa parhaat hunajavinkit ja Varpulan luomutilan emäntä tietää, miten paras ruisleipä syntyy. Esittelyssä myös vuoden vihannes, chili. Esittelijät ovat paikalla klo 10-15. Tapahtumassa on myös pienimuotoista myyntiä.
 
 
Toimittaja-kirjailija Janne Tarmio esiintyy kirjaston Pentinkulma-salissa klo 13.00. Tarmio on tehnyt yhdessä keittiömestari Sami Tallbergin kanssa kirjan Mäti - Helmiä lautasella.
 
Markkinoiden ainoa kattava teos aiheesta yhdistelee tietoa mädistä ja sen roolista maailman ruokakulttuureissa Tallbergin herkullisiin resepteihin. Tilaisuudessa on kirjoja myynnissä. Kaksikolta ilmestyy loppuvuodesta uusi hedelmäaiheinen ruokakirja Hedelmäistä.
Lisätietoja: Vastaava kirjastonhoitaja Maija Lehtonen, 040-318 2096, maija.l

Julkisten rakennusten energiatehokkuuden parantaminen –hanke etenee

KUUMA-kunnissa käynnistyi huhtikuussa kaksivuotinen Julkisten rakennusten energiatehokkuuden parantaminen –hanke. Se on kuntien yhteishanke, jonka tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja saavuttaa taloudellisia säästöjä parantamalla energia- ja materiaalitehokkuutta kunnan omistamissa kiinteistöissä. Hankkeessa koulutetaan ekotukihenkilöitä, jotka omalla esimerkillä ja työkavereiden ohjauksella parantavat työpaikkansa energia-,

materiaali- ja kustannustehokkuutta.
 
 
Lisätietoja: Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen ProjektikoordinaattoriTapani Hänninen, p. 040 314 4719 ja sähköposti: tapani.hanninen@tuusula.fi
 
 

Vielä ehdit ottaa osaa Keravan kaupunkitapahtumia koskevaan kyselyyn!

Tapahtumien Kerava on kyselytutkimus, jolla kartoitetaan keravalaisten mielipiteitä ja toiveita kaupunkitapahtumista. Lisäksi kyselyllä selvitetään, millainen on kaupunkilaisten mielestä Tapahtumien Kerava eli millainen maine Keravalla tapahtumajärjestäjänä on ja millaiset tapahtumat kaupunkiin sopivat. Kyselyllä kerättyä tietoa käytetään hyödyksi tulevien kaupunkitapahtumien suunnittelussa ja kehittämisessä.

 
Kyselyn on tilannut Keravan kaupunki ja sen toteuttaa opinnäytetyönään Keravan Laurean tradenomiopiskelija Silja Ralli. Kyselyyn voi vastata 12.8.-16.9. täällä sekä päätteeltä Keravan kaupunginkirjastossa. Vastatakseen kirjastossa kyselyyn ei vastaajalla tarvitse olla kirjastokorttia.

Vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia. Se ei vaadi tunnistetietojen antamista, vaikkakin ne lisäävät tutkimuksen luotettavuutta. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Tuloksista ei ole erotettavissa yksittäisen vastaajan tietoja, sillä ne julkaistaan ainoastaan kokonaistuloksina.

Jättämällä yhteystietosi ja ilmaisemalla kyselyn lopussa halukkuutesi osallistua olet mukana Kerava-tuotepaketin arvonnassa. Ota osaa ja vaikuta Tapahtumien Keravaan!

 
Lisätietoja: Kyselyn toteuttaja, Keravan Laurean tradenomiopiskelija Silja Ralli, silja.ralli(a)laurea.fi  
 
 

Vanhusten viikko Keravalla 6.-13.10.2013

Vanhusten viikko avataan avajaisjuhlalla sunnuntaina 6.10.2013 klo 10.00. Juhla alkaa messulla kirkossa klo 10.00 lähtien. Messun jälkeen on kahvitarjoilu seurakuntakeskuksessa, jonka juhlasalissa myös varsinainen juhla järjestetään. Ohjelmassa on mukana mm. kutsuvieraan juhlapuhe, vuoden 2013 vapaaehtoisen palkitseminen sekä kuoro- ja lausuntaesityksiä.

 

Vanhusten viikon aikana keravalaiset eläkeläisjärjestöt käyvät hoivakodeissa esiintymässä ja mm. ulkoiluttamassa ikäihmisiä ja tuomassa virkistystä hoivakotien arkeen eri tavoin. Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa järjestetään mm. avoimien ovien tilaisuus, luento, jumppaa, konsertti ja Hyvän olon tori ja Viertolassa järjestetään mm. perinteinen muotinäytös.

 

 

Lisätietoja: vanhusneuvoston sihteeri Paula Juhanantti, liikuntatoimi, p. 040 318 2168

Keravan kirjasto juhlii 100-vuotiasta Albert Camus'ta

(11.9.2013)

Albert Camus (1913–1960) oli viime vuosisadan merkittävimpiä kirjailijoita. Camus on eurooppalaisen kulttuurin kulttihahmo, joka kirjailijan työn ohella toimi lehtimiehenä ja teatteriohjaajana. Proosaa, esseitä ja näytelmiä kirjoittanut Camus pyrki yhdistämään ajattelussaan yksilöllisen humanismin ja solidaarisuuden.  Camus'lle ihmisenä oleminen vaati taistelua elämän ja vapauden puolesta.
 
 
Camus ponnisti opintielle vaatimattomista oloista Ranskan silloisesta siirtomaasta Algeriasta. 1930-luvulla Camus siirtyi Ranskaan, jossa hänen toimintaansa sävytti Euroopan poliittinen tilanne ja liittyminen Ranskan vastarintaliikkeeseen.
 
 
Kirjailijan keskeisiä teoksia ovat romaanit Sivullinen (suom. 1947) ja Rutto (suom. 1948) sekä filosofiset kirjoitukset Kapinoiva ihminen (1951) ja Sisyfoksen myytti (1942). Camus'n teokset ovat säilyttäneet ajankohtaisuutensa, ja esimerkiksi Sivullinen-teoksen olemassaolon pohdiskelu puhuttelee vuosikymmenestä toiseen yhä uusia sukupolvia.
 
 
Camus sai kirjallisuuden Nobel-palkinnon vuonna 1957, vuosi teoksen Putoaminen (suom. 1958) jälkeen. Kirjailija menehtyi liikenneonnettomuudessa vain kolme vuotta palkinnon saamisen jälkeen.
 
 
Filosofi Torsti Lehtinen on julkaissut romaaneja, runo- ja aforismikokoelmia, esseekokoelmia, näytelmiä ja filosofisia teoksia sekä toimittanut ja suomentanut lukuisia kirjoja. Lehtinen on osallistunut myös kymmenien kirjallisuutta ja filosofiaa käsittelevien radio- ja tv-ohjelmien suunnitteluun ja toteutukseen.
 
 
Keravan kirjaston Camus-ilta järjestetään yhteistyössä Ranskan instituutin kanssa.
 
 

Keravan hyvinvoinnin teemavuosi huipentuu I feel good in Kerava -tapahtumaan

Keravan kaupungin viestinnän teema on tänä vuonna ollut hyvinvointi. Teema käsittää niin fyysisen, psyykkisen kuin sosiaalisenkin hyvinvoinnin. Kampanjan avulla on kannustettu keravalaisia etsimään erilaisia keinoja, joilla voi saavuttaa pysyvästi hyvän ja tasapainoisen olon.

 

Teemavuosi huipentuu hyvinvointitapahtumaan, jonka aikana pureudutaan hyvinvoinnin eri osa-alueisiin ja etsitään pysyvästi energistä, hyvää ja tervettä oloa. Keuda-talon ala- ja yläaula ovat varattu hyvinvointialan toimijoiden messuesittelytilaksi.

 

Kerava-salissa järjestetään kaksi luentoa: Raakel Lignellin "Raxun remppa" ja Jutta Gustafsbergin "Mielen hallinta - avain onnistuneeseen elämäntapamuutokseen" -luennot. Luentojen jälkeen Kerava-salissa pidetään paneelikeskustelu, jossa osallistujina ovat mm. Sari Essayah ja Mikael Fogelholm.

 

Tapahtuman järjestämisessä ovat mukana Keuda ja Laurea -oppilaitokset sekä Keravan Yrittäjät.

 

 

Lisätietoja: Keravan kaupungin viestintäpäällikkö Susan Mykrä, p. 040 318 2340 ja osoitteesta www.kerava.fi/hyvinvointi.asp

Taanilan tunnilla 12.9. puhutaan marsalkka Mannerheimista

(6.9.2013)

Historioitsija Juhani Suomi paneutuu teoksessaan Mannerheim - viimeinen kortti? (Siltala) marsalkka Mannerheimin presidenttikauteen sekä marsalkan viimeisiin elinvuosiin. Teos pyrkii vastaamaan kahteen suureen kysymykseen: Oliko Mannerheim myyttinsä kokoinen ja näköinen nimenomaan niinä vuosina, jotka olivat jatkosodan ja sen jälkiselvittelyjen aikana Suomen itsenäisyyden ja riippumattomuuden säilymisen kannalta ratkaisevat? Oliko marsalkka todella "Suomen viimeinen kortti" kuten häntä luonnehdittiin?
 
 
Professori Juhani Suomi lukeutuu maamme poliittisen historian merkittävimpiin tutkijoihin. Teoksissaan hän on keskittynyt selvittämään uusinta poliittista historiaamme. Hänen suurtyönsä on presidentti Urho Kekkosesta kertova kahdeksanosainen elämäkertasarja. Hän on myös toimittanut ja taustoittanut Urho Kekkosen julkaistut päiväkirjat. 2000-luvulla Suomi kirjoitti kolmiosaisen teoksen Mauno Koiviston presidenttikaudesta.
 
 
Tutkimus- ja kirjoitustyön lisäksi Juhani Suomi on toiminut muun muassa ulkoasiainministeriön pitkäaikaisena virkamiehenä ja poliittisen historian opettajana.
 
 
Monessa mukana ollut toimittaja Hannu Taanila tunnetaan räväkkänä keskustelijana ja kannanottajana. Kirjaston keskusteluilloissa hän on haastatellut tietokirjailijoita ja yhteiskunnallisia vaikuttajia ajankohtaisten teosten tiimoilta.
 
Keravan Opiston ja kirjaston yhteistyönä järjestämiä Taanilan tunteja on syksyn aikana yhteensä neljä. Seuraavat tilaisuudet ovat 10.10., 14.11. ja 12.12.

Lapsia rautatiealueella Keravalla

Kouluista on lähetetty viesti vanhemmille Wilma-järjestelmän kautta. Vanhempia kehotetaan keskustelemaan lasten kanssa asiasta ja muistuttamaan, että rautatiealueelle on ehdottomasti pääsy kielletty. Junat kulkevat nopeasti ja varsin äänettömästi aiheuttaen suuren vaaran laittomasti radalla kulkeville.

Hyödyllistä materiaalia aiheesta löytyy Liikenteen turvallisuusviraston sivuilta osoitteesta www.rautatieturvalisuus.fi. Sivuilta löytyy mm- kasvattajan faktapaketti, josta tärkeimmät poiminnat ovat tässä:

Muistathan, että:

- rautatien saa ylittää vain tasoristeyksestä
- tasoristeyksellä tarkoitetaan tien ja radan risteystä, jossa tie ja rata kohtaavat samalla tasolla
- junilla on aina etuajo-oikeus
- rautatien ylittäminen muualta kuin tasoristeyksestä tai radalla liikkuminen on lain mukaan rangaistava teko, josta voidaan tuomita sakkoihin
- juna ei pysty väistämään tiellä olevaa estettä, ja sen jarrutusmatka on useita satoja metrejä
- törmäys junan kanssa koituu aina autoilijan tai kevyen liikenteen kulkijan häviöksi. Onnettomuudesta voi lisäksi olla vaaraa veturinkuljettajilla, junan matkustajille sekä sivullisille esi-merkiksi junan suistuessa radalta.

Lisätietoja: Keravan kaupungin viestintäpäällikkö Susan Mykrä, p. 040 318 2340

 
 

Liikuntaryhmissä on vielä tilaa - tule mukaan liikkumaan!

Näissä ryhmissä on vielä tilaa:

Ke klo 7.15- 8.15 Aamujumppa
Ke klo 9.00- 10.15 Pilates alkeet/jatko
To klo 15.15- 16.15 Venyttely/ Kehonhuolto
To klo 18.15- 19.15 Folk Jam
Pe klo 17.30- 18.30 Taiji
Pe klo 18.30- 19.15 Asahi

Ilmoittautuminen www.kuntapalvelut.fi/kerava

Syyskausi 2013 26.8.–15.12
Kevätkausi 2014 7.1–27.4

Lisätietoja: Liikuntapalvelut, Anu Wager, p. 040 318 4112 tai anu.wager@kerava.fi

Ammattitaiteilijoiden ja nuoren taiteenopiskelijan apurahat nyt haussa

Ammattitaiteilijan apuraha on tarkoitettu taiteelliseen työskentelyyn tai erilaisten taideammattiin liittyvien projektien toteuttamiseen. Apurahaa voivat hakea Keravalla vakinaisesti asuvat taiteilijat.

Ammattitaiteilijan apurahaa voidaan myöntää tiettyjen työsuunnitelmien toteuttamiseen, työkustannusten korvaamiseen, esitys-, esittely- ja julkistamiskustannuksiin sekä taiteen piiriin luettavaan tutkimustyöhön. Apurahaa voidaan myöntää työskentelyedellytysten turvaamiseen ja parantamiseen sekä kotimaassa että ulkomailla tapahtuviin opintoihin ja jatkokoulutukseen.

 

Nuoren taiteenopiskelijan apuraha on tarkoitettu taideopiskelusta johtuvien kulujen peittämiseen. Erityisesti kiinnitetään huomiota hakijan edistymiseen opinnoissaan ja taiteenalallaan osoittamaansa lahjakkuuteen. Apurahaa voi hakea alle 30-vuotias taidealan opiskelija.

 

Apurahoja ei voida ilman erityisiä perusteita myöntää samalle henkilölle useammin kuin kolmen vuoden välein. Apurahaa haetaan lomakkeella. Tarkemmat apurahaohjeet sekä hakulomakkeet löytyvät Keravan kaupungin nettisivuilta http://www.kerava.fi/kulttuuri_apurahat.asp. Myöhästynyttä hakemusta ei käsitellä. Hakuaika päättyy 30.9.2013. Hakemuslomakkeet toimitetaan Keravan kulttuuripalveluihin, Asemantie 4, 04200 Kerava.

Lisätietoja p. 040 318 2009 tai 040 318 2095.

Hyvinvointikampanjan syyskuun voittaja on arvottu

Keravan kaupungin Hyvinvointikampanjan syyskuun arvonta on suoritettu ja voittaja on Hannele Loukia - onneksi olkoon! Hannele saa palkinnoksi Keravan liikunta-aiheisen tuotepaketin.

 
Hyvinvointikampanja jatkuu vuoden loppuun saakka ja arvontoihin voi osallistua täyttämällä ja palauttamalla Hyvinvointipassin. Passin voi tulostaa täältä
 
 
Lisätietoja: Keravan kaupungin viestintäpäällikkö Susan Mykrä, p. 040 318 2340
 
 

Keravan uimahallin uudet aukioloajat

Keravan uimahalli on avoinna

 

ma-ke ja pe klo 6.00 - 21.00

to klo 9.00 - 21.00

la klo 10.00 - 18.00

su klo 11.00 - 18.00

 

Lisätietoja: uimahallin kahvio, p. 09 2949 2081

Keravan Opiston syyslukausi alkaa!

(3.9.2013)
Monilla syksyn kursseilla on vielä tilaa:

AVOIN YLIOPISTO:
111100 PLANEETTA MAAN ILMASTOVAIHTELUT 8x2t (3 op)
to 17.00-19.50, 12.9.–31.10.
Keravan lukio ja aikuislukio lk 1.15, FM, DI Kyösti Ryynänen, 90 €

130204 OPISTON LEFFAKERHO (5x2t)
pe 18.00-20.00, 6.9.–6.12.
Keravan kirjasto, Pentinkulma-sali, Olli-Pekka Mäkelä, 25 €

340120 TIETOTEKNIIKAN PERUSTEET SENIOREILLE (6x3t)
ti, ke 16.00-18.15, 17.9.–30.10.
Keravan lukio ja aikuislukio atk lk 1.68, Järjestelmäasiantuntija Seppo Lindqvist, 54 €
340122 INTERNETIN PERUSTEET SENIOREILLE (6x3t)
ti, ke 16.00-18.15, 8.–29.10.
Keravan lukio ja aikuislukio atk lk 1.68, Järjestelmäasiantuntija Seppo Lindqvist, 54 €
340136 FACEBOOKIN PERUSTEET (3x3t)
to 17.30-20.00, 12.–26.9.
Keravan lukio ja aikuislukio atk lk 1.68, Tietotekniikan pedagoginen kouluttaja, datanomi Eva Roos-Rautakorpi, 27 €
110110 OPISTON SEKAKUORO (11x3t)
to 18.00-20.15, 5.9.–21.11.
Sompion koulu tiilisali, MuM Keimo Joensuu, 46 €
110320 VÄRIGRAFIIKKA - METALLIGRAFIIKKA JA CHINE COLLÉ (4x4t+1t)
to 18.00-21.00, 5.9.–26.9.
Taidetila, Santaniitynkatu 1, TaM, taidegraafikko Hanna Holma, 48 €
110484 TIFFANYKURSSI (11x3t)
to 18-20.15, 5.9.–28.11.
Keravan Opiston monitoimiluokka, Lasialan artesaani Sinikka Kulo, 52 €
110428 NAHKA-, TURKIS- JA OMPELUTÖITÄ A (11x3t)
ke 14.00-16.30, 4.9.–20.11.
Keravan Opiston ompeluluokka, Ktyo, KM Aune Soppela, 52 €
830268 BALLET & BODY (11x60min.)
ti 20.00-21.00, 3.9.–19.11.
Kalevan koulu, ohjaaja Maija Nikkanen, 38 €
830270 NUORTEN SHOWTANSSI (11x60min) UUSI
ti 19.00-20.00, 3.9.–19.11.
Kalevan koulu, ohjaaja Maija Nikkanen, 38 €
830236 ITSEPUOLUSTUS & UHKAAVIEN TILANTEIDEN HALLINTA (11x60min.) UUSI
ti 17.00-18.00, 3.9.–18.11.
Kerava Areena, liikuntasali, ohjaaja Lauri Hakulinen, 38 €
110508 PARILATINO (11x2t)
to 18.00-19.30, 5.9.–22.11.
Keskuskoulu liikuntasali, tanssinohjaaja Viktor Azim, 40 €
830104 NAISTEN KUNTOLIIKUNTA C (11x45min)
ti 17.10-17.55, 3.9.–19.11.
Savion koulu liikuntasali, ohjaaja Marja Haapala, 36 €
830106 NAISTEN KUNTOLIIKUNTA D (11x60min)
ti 18.00-19.00, 3.9.–19.11.
Savion koulu liikuntasali, ohjaaja Marja Haapala 40 €
 
Katso lisää syksyn kursseja: www.keravanopisto.fi

SYYSKAUDEN TARJONTAA KERAVA-SALISSA

Keravan kulttuuripalvelut tarjoaa syyskauden aikana kahdeksan konserttia. Konserttikauden aloittaa lauantaina 28.9. Irlantifestivaalit. Irlannista saapuvat soittamaan Cormac Mc Cannon, säkkipillit sekä Breda Keville, viulu ja laulu. Kotimaisen säväyksen yhtyeelle antaa Samuli Karjalainen, kielisoittimet, bodhrán ja tinapilli. Luvassa on syksyiseen iltaan tunnelmallista irlantilaista kansanmusiikkia. Konsertti järjestetään Keuda-talon Ravintola Välkässä.

 

Lokakuussa lavalle astuu Uusrahvaanomainen Jatsiorkesteri. Orkesterissa soittavat Jani Uhlenius, kapellimestari ja piano, hanuria soittaa Pedro Hietanen, kontrabassoa käsittelee virtuoosinen Pekka Sarmanto ja laulusolistina on M. A. Numminen. Konserttipäivä on 10.10. Konsertissa orkesterilta kuullaan mm. kappaleet Kissa vieköön, Kaiken saat, Olen nähnyt Helga neidin kylvyssä sekä Kumipallo.

 

Perheen pienimmille tulee 23.10. esiintymään Paukkumaissi. Paukkumaissi yhdistelee eri musiikkityylejä ennakkoluulottomasti, rockista reggaeihin ja afrorytmeistä akustiseen tunnelmointiin.

 

Keskiviikkona 30.10. lavalle astuu Edu Kettunen. Konsertin teema on Pomminpurkajan maanantai. Pomminpurkajan maanantai on laulaja-lauluntekijä Edu Kettusen kolmastoista soololevy. Tältä levyltä on noussut kaksi hittisingleä Sateentekijä ja Maailma ilman sua. Kiertueella Edulla on mukana stringband -henkinen kokoonpano, jossa soittavat Edu Kettunen, laulu ja kitara, Mika Kuokkanen, kitara, guitalele ja laulu, Ninni Poijärvi, viulu, haitari ja laulu sekä Masa Maijanen, basso.

 

Värttinä saapuu Kerava-salin vieraaksi keskiviikkona 27.11. Värttinä on luonut upean uran ulkomaita myöten ja nyt yhtye on mahdollista nähdä ja kokea Kerava-salissa. Värttinässä esiintyvät Mari Kaasinen, laulu, Susan Aho, laulu, Karoliina Kantelinen, laulu, Hannu Rantanen, basso, Matti Kallio, haitari ja koskettimet sekä Mikko Hassinen, rummut.

 

Nuorten itsenäisyyspäivänkonserttiin tulee esiintymään tämän hetken kuumin artisti CHEEK. Konsertti järjestetään sunnuntaina 8.12.

 

Klassisenmusiikin ystäville tarjoutuu hieno hetki, kun Mikkelin kaupunginorkesteri saapuu vierailulle Keravalle keskiviikkona 11.12. Mikkelin kaupunginorkesteria johtaa Keravalta kotoisin oleva huippukapellimestari maailmaa valloittanut Sasha Mäkilä. Solistina on Hanna-Leena Haapamäki, joka on myös Keravalta lähtöisin. Konserttiohjelmassa kuullaan mm. Jean Sibeliuksen alkuperäinen musiikki näytelmään Kuolema, joka sisältää Valse Tristen alkuperäisen version sekä Benjamin Brittenin upean laulusarjan Les illuminations.

 

Kulttuuripalveluiden tarjonta huipentuu joulukuussa 18.12. Matti Eskon tähdittämään joulukonserttiin.

 

Koko Kerava-salin syystalven tarjonta löytyy netistä osoitteesta www.keravasali.fi.

 

Syksyllä Kerava-salissa on tarjolla myös Keravan Oopperan Luxemburgin kreivi -operetti sekä monia muita muiden tapahtumatarjoajien järjestämiä tapahtumia ja konsertteja.

 

Konserttien liput ovat nyt saatavilla Piletistä, www.piletti.fi. Piletin lippuja Keravalla myy Café Intro, Paasikivenkatu 4. Kulttuuritoimi hyväksyy maksuksi Smartumin kulttuurisetelit. Mikäli niillä haluaa maksun suorittaa, tulee lippu varata suoraan kulttuuritoimesta p. 040 318 2004.

 

SEIKKAILUNI GRÖNLANNIN JÄÄTIKÖILLÄ 9.9.2013 klo 13-15

Keravan syyskauden aloittavat iloiset Sirkusmarkkinat 7.-8.9.2013

Tänäkin vuonna Sirkusmarkkinat käynnistyvät iloisella sirkuskulkueella, joka lähtee liikkeelle klo 10.15. Avajaisten jälkeen lauantaina alkavat katusirkusesitykset.

 

Tapahtumia on ympäri keskustaa mm. Aurinkomäellä, jossa seurakunta järjestää hauskan ja lämminhenkisen Klovnijumiksen. Keuda-talossa kuka tahansa voi kokeilla oman esityksensä toimivuutta, kun lava on avoinna Open Stage -tapahtumassa.

 

Iso-Hollon aukiolla on jälleen mahdollista tutustua sirkusvälineisiin osaavien sirkuslaisten opastuksella. Opastusta ovat antamassa Ohkolan sirkuskoulun oppilaat sirkuskouluttaja Heikki Leppävuoren johdolla. Sirkusvälineitä on mahdollista myös ostaa omaksi.

 

Mukana sirkustunnelmassa on myös Suomen Tivoli, jonka laitteet kutsuvat huvittelemaan kaikenikäisiä. Keravan kirjastossa on syyskuun ajan Sirkusnäyttely, jossa on tänä vuonna esillä SuomenTivolin historiaa.

 

Ohjelma:

 

LAUANTAI 7.9

 

klo 9-18 Markkinat

klo 10.15 Sirkusparaati

klo 11 Avajaiset Aurinkomäellä

klo 12.30 - 17 Kokeile sirkusvälineitä Iso-Hollon aukiolla

klo 12.30 - 15.30 Katusirkusta keskustassa

klo 13 Klovnijumis Aurinkomäellä

Klo 15 Open Stage Keuda-talossa

— lava on avoin tanssi-, musiikki-, teatteri ja sirkus- esityksille (yleisön liput 5 € ovelta)

klo 10 - 20 Suomen Tivoli

 

SUNNUNTAI 8.9.

 

klo 10-16 Markkinat

klo 11 - 15 Kokeile sirkusvälineitä Iso-Hollon aukiolla

klo 11.30 - 14 Katusirkusta keskustassa

klo 13 Yksipyöräisten kilpa-ajot Aurinkomäellä

klo 10 - 18 Suomen Tivoli

klo 14.30 Loppuhuipennus markkinakaduilla

Mukana keskustan kaduilla sirkustaitelijat: Elävä patsas, Puujalkakävelijät, Keravan Musiikkiopiston nuoret

ja yli 200 markkinamyyjää.

 

Lisätietoja: www.sirkusmarkkinat.fi

Duunia ja kipinää nuorille!

Vuoden alusta voimaan tullut nuorisotakuu tähtää nuorten työllisyyden edistämiseen ja syrjäytymisen ehkäisyyn. Hallituksen kärkihankkeisiin kuuluva nuorisotakuu vaatii toteutuakseen eri tahojen saumatonta yhteistyötä. Viranomaisten, elinkeinoelämän, järjestöjen ja nuorten yhteisessä toiminnassa myös nuoret itse ovat aktiivisia toimijoita ja oman tulevaisuutensa tekijöitä.

"Nuorisotakuu on ajankohtainen teema, johon haluttiin tarttua. Tapahtumaan osallistuvilla kouluilla ja yrittäjillä on suuri merkitys. Kun nuoret kohtaavat kasvokkain paikallisia yrittäjiä, yrityksiä ja koulutuksen järjestäjiä, saavat he suuntaviivoja tulevaisuuteen." kertoo Duuni & Kipinän projektisuunnittelija Tuomas Kiuru. "Tapahtuman suunnittelussa kiinnitettiin huomiota myös esiintyjiin. Rudirok on beatboxaaja ja äänitaiteilija, nuori yrittäjä, joka on tehnyt kiinnostuksestaan itselleen työn. TV-ohjelma Putouksestakin tuttu ahkera somelainen Karim Z. Yskowitz puolestaan tuo raikkaan tuulahduksen näytteilleasettajien esittelyyn."

Keravalla tapahtumaa on rakennettu paikallisten yritysten lisäksi yhteistyössä Keravan lukion ja aikuislukion, Keravan yrittäjien sekä Lions Clubin kanssa. Näytteilleasettajia on useilta eri aloilta, poliisista putkimiehiin, sekä pienistä paikallisista yrityksistä suuriin kansainvälisiin firmoihin. "Tapahtuman tavoitteena on tuoda yritykset lähelle nuoria ja antaa nuorille realistinen kuva heitä kiinnostavista aloista ja niiden tämän hetken tilanteesta." Kiuru summaa. "Suuri tapahtuma pienessä kaupungissa!"

Lisätietoja:
Tuomas Kiuru, p. 040 318 2178, tuomas.kiuru@kerava.fi
www.duunikipinä.fi

Keravan aikuissosiaalityö uudistaa asiakaspalveluaan 1.9.2013 lähtien

Sosiaalityön asiakkuudet ovat lisääntyneet yhteiskunnallisten muutosten mm. työttömyyden kasvun vuoksi. Aikuissosiaalityön asiakaspalvelu on toiminut vuosia katupohjaisen aluejaon mukaisesti.

Uusia asiakkaita palvelemaan perustetaan vastaanottotyöpari ja muilta osin asiakaspalvelu tapahtuu pääsääntöisesti ikäkausimallin mukaisesti:

Vastaanottotyöpari palvelee uusia asiakkaita (2 sosiaaliohjaajaa)

Sosiaaliohjaaja Marika Paananen, puhelinaika ma - to klo 13.00- 13.45, 040318 2044
Sosiaaliohjaaja Matti Savolainen, puhelinaika ma - to   klo 13.00-13.45, 040318 2672

Nuorisotyötyöpari palvelee 18 - 27 -vuotiaita (1 sosiaalityöntekijä + 1 sosiaaliohjaaja)

Sosiaalityöntekijä Emma Kojo, puhelinaika ma - to klo 13.00- 13.45,040318 2218
Sosiaaliohjaaja Sini Väisänen, puhelinaika ma - to klo 13.00- 13.45,040318 2604


Aikuistyöpari 1 palvelee 28 - 46 -vuotiaita (1 sosiaalityöntekijä + 1 sosiaaliohjaaja)

Sosiaalityöntekijä Birgit Kallio, puhelinaika ma - to klo 13.00- 13.45,  040318 2206
Sosiaaliohjaaja Heli Salminen, puhelinaika ma - to klo 13.00- 13.45, 040318 2448

Aikuistyöpari 2 palvelee yli 47 -vuotiaita ja maahanmuuttajia (1 sosiaalityöntekijä + 2 sosiaaliohjaajaa)

Sosiaalityöntekijä Pasi Ilonen puhelinaika ma - to klo 13.00- 13.45, 040318 3547
Sosiaaliohjaaja Suvi-Päivikki Väätäinen, puhelinaika ma - to klo 13.00-13.45, 040318 4259
Sosiaaliohjaaja Virve Lintula, puhelinaika ma - to klo 13.00- 13.45,040318 2615


Etuuskäsittelijät hoitavat pääsääntöisesti kirjallisten toimeentulotukihakemusten käsittelyn saapumisjärjestyksessä kuten tähänkin asti. Etuuskäsittelijöiden puhelinaika on ma - to klo 10.-10.45

Neuvontapuhelin palvelee edelleen ma - pe klo 9.00 -12.00.
Toimiston aukioloajat pysyvät entisellään ma klo 8.00- 17.00, ti - pe 8.00- 12.00

Lisätietoja: Keravan kaupungin aikuispalveluiden päällikkö Ritva Toivio

 
 

Keinukalliossa järjestetään 8.9.2013 klo 10 HILL RUN -mäkijuoksutapahtuma

Keravan Keinukallion mäkisessä maastossa järjestetään koko perheen hauska HILL RUN -mäkijuoksutapahtuma.

Tapahtumassa pääsee juoksemaan niin kilpasarjassa kuin hieman leikkimielisemminkin.
Nuorten- ja aikuisten sarjoissa reitti kulkee Keinukallion huipun kautta. Matkat ovat lapsille 400 metristä yhteen kilometriin, nuorille 2,5 km ja aikuisille noin 5 km.

Sarjat ovat:

- Kilpasarja / yleinen N/M 10€ 15€
- Lasten sarjat 2v-12v T/P 5€ 9€
- Nuorten sarjat 13v-17v T/P 9€ 14€
- Kuntosarja N/M 10€ 15€
- Veteraanit 35v. → N/M 10€ 15€

Tapahtuma-alueella on lapsille myös poniratsastusta, temppurata, pomppulinna sekä paljon muuta mukavaa. Ilmoittaudu 7.9. mennessä ja tule mukaan koko perheen voimin!
Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Lasten Liikuntakeskus PompIT, VK-SKI ja Keravan Urheilijat.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: www.liikuntatapahtumat.fi tai p. 0500 608 607

Tapahtuman mainos avautuu tästä:
 
 
 
 

Syksyn 2013 Liikkari valmiina starttiin

Liikkaritoimintaa on järjestetty Keravalla jo vuodesta2005 lähtien. Tavoitteena on saada nuoria liikkumaan myös koulupäivän jälkeen. Iltapäiväliikkari on syntynyt valtakunnallisen lastenliikunnan kehittämishankkeen turvin. Keravan kaupunki on tukenut toimintaa usean vuoden ajan oman hankebudjetin avulla.

Toiminta toteutetaan yhteistyössä Keravan kaupungin Liikuntapalvelun ja Kasvatus- ja Opetusviraston sekä TTC Boomin, Keravan Liikunta ja Urheilu ry:n, Keski-Uudenmaan Yleisurheilu ry:n, Keravan Naisvoimistelijat ry:n ja Shakers Juniorit ry:n kanssa.

Osallistujan ei tarvitse liittyä mihinkään seuraan osallistuakseen Liikkariin. Osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittautuminen ja lisätietoa toiminnasta ja ohjaajista: www.kuy.fi (vasemman palkin alareuna nimikkeellä Keravan Liikkari).

 
 
Lisätietoja: Nuorisopäällikkö Piia Jäntti Keski-Uudenmaan Yleisurheilu ry, p. 045-8936705

Liikuntapalvelujohtaja/Vapaa-aikavirasto Päivi Valtonen, p. 040 3182246

Ilkka Heiskasen Hulvattomat Huoviset tulevat taas!

(24.8.2013)

Ilkka Heiskanen on tehnyt aiemmin Huovisen erikoiset -esityksen, joka on Veikko Huovisen tuotannosta dramatisoitu koominen ja karnevalistinen näytelmä. Heiskanen marssittaa taitavasti esiin tyypin toisensa jälkeen Tarzanista Matikkaan ja kaikkea siltä väliltä. Esiin nostetut hahmot kertovat hauskalla ja koskettavallakin tavalla persoonallisen ihmisen tilasta tasapäistyvässä maailmassa.
 
Huovisen muikeita hahmoja on runsaasti ja ne kertovat… juuri meistä.  Tarkasti ja hauskasti ne piirtävät kuvan Huovisen kansasta. Vaarana on, että näyttelijä sekoittuu hahmoihinsa lopullisesti ja vastuu siirtyy katsojalle.
 
 
Keravan kirjastossa nyt nähtävä Heiskasen Hulvattomat Huoviset -esitys on lyhennelmä ja mukaelma Huovisen erikoiset -esityksestä, jonka on ohjannut Sakari Kirjavainen. Ilkka Heiskanen näyttelee Huovisen hahmoja ja on tehnyt näytelmän dramaturgian.
 
Heiskasen omin sanoin "Heiskasen hulvattomat Huoviset ovat noin 55 minuuttia taattua Veikko Huovista! Juttua tulee ja ramppa kalkattaa!"
 
Tilaisuuden järjestää Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut.

Keskustan Kyläilta ke 28.8.2013 klo 17.30 Keravan lukion ja aikuislukion auditoriossa

Ensimmäinen - keskustan alueen - Kyläilta pidetään keskiviikkona 28.8.2013 klo 17.30 Keravan lukion ja aikuislukion auditoriossa. Tervetuloa!

Seuraavat Kyläillat järjestetään:

• 3.10.2013 klo 17.30 - Virrenkulma, Virrenkulman päiväkoti
• 14.11.2013 klo 17.30 - Savio, Savion koulu
• 12.12.2013 klo 18 - Kilta, Sompion koulun Tiilisali

 
Lisätietoja: Keravan kaupungin johdon assistentti Nina Roisko, p. 040 318 2315
 
 

Siivouspäivä jälleen lauantaina 31.8.2013

Siivouspäivä muuttaa kaupungit ja kylät suuriksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi, kun kuka tahansa voi tuoda ylimääräiset ja tarpeettomat tavaransa myytäväksi tai lahjoitettavaksi. Kauppapaikaksi sopii oma piha tai koti, portinpieli, kotikadun sopiva sopukka tai läheinen urheilukenttä. Keravalla myyntipaikka voi olla niin keskustassa, kuin asuinalueillakin kunhan ei aiheuta toiminnallaan häiriötä ympäristölle ja muille kulkijoille. Samalle myyntipaikalle voi kokoontua suurempikin joukko myyntipisteen pitäjiä. Omasta myyntipisteestä voi ilmoittaa Siivoupäivä.com sivuilla.

Tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää, vaan jokainen on itse vastuussa omasta toiminnastaan sekä jälkien siivoamisesta. Siivouspäivän idea on tehdä kierrättämisestä helppoa sekä luoda elävää ja vastuullista kaupunkikulttuuria.

Siivoupäivä.com -sivuilta löytyvät ohjeet oman pop-up -kirpputorin pystyttämiselle sekä tapahtuman logo ja julisteita, joita voi vapaasti hyödyntää.

Lisätietoja: Keravan kaupungin viestintäpäällikkö Susan Mykrä, p. 040 318 2340 ja http://siivouspaiva.com/

Kirjasto herättelee työmatkalaiset Keravan asemalla 27.8.

(22.8.2013)
Kevään ja kesän aikana kirjasto on keikkaillut kävelykadulla, Citymarketin aulassa ja Saviolla. Uudenmaan Ely-keskuksen tukeman jalkautumishankkeen ideana on tuoda kirjastoa sinne, missä keravalaiset kulkevat. Jalkautumisiin on usein liittynyt taide-esityksiä. Syksyn myötä kirjaston retket suuntautuvat sisätiloihin.

Paratiisin hedelmiä -näyttely "sydämeen käyvää taidetta"

Keravan taidemuseo Sinkassa on esillä 15.6 - 1.9.2013 Paratiisin hedelmiä -näyttely, joka esittelee puolalaista nykykansantaidetta. Ei-ammattilaistaiteesta käytetään Suomessa myös nimityksiä outsider-taide ja ITE-taide. Termit viittaavat taiteentekijöihin, jotka eivät ole opiskelleet taidetta, vaan luovat sitä sisäisestä pakostaan johtuen. Heitä pidetään itseoppineisuutensa takia ulkopuolisina perinteisessä taidemaailmassa, jossa taidetta tehdään joko "oikein tai väärin". Nykykansantaide on vapaa näistä säännöistä, minkä ansiosta se myös synnyttää aitoutta vailla taiteen sisäistä vuoropuhelua.

 

Näyttely on toteutettu yhdessä Maaseudun Sivistysliiton kanssa ja se on osa liiton kansainvälistä Puusta pitkään - Näkymiä kansantaiteeseen ja arkiluovuuteen -hanketta. Kyseessä on yksi suurimmista ja kattavimmista nykykansantaidetta esittävistä näyttelyistä Puolan ulkopuolella. Se koostuu lähes 70 taiteilijan tekemistä 277:sta teoksesta. Museossa vieraileva voi tutustua muun muassa rikkaaseen puolalaiseen puunveistoperinteeseen, maalauksiin sekä grafiikkaan. Teokset ovat pääosin 60- ja 80-luvuilta, mutta vanhin teos on jopa vuodelta 1925. Teokset ovat Sleesian museon, Krakovan Etnografisen museon ja keräilijä Leszek Macakin kokoelmista. Näyttelyn Helmipaikalla on esillä myös keravalaisen visionääritaiteilija Erkki Nousiaisen teoksia.

 

Taide syntyy sisäisestä tarpeesta

 

Monet taiteilijoista elivät eristyksissä ja tekivät taidetta vain itselleen. Traaginen kokemus taiteilijan elämässä myötävaikutti usein siihen, että he alkoivat purkaa kokemuksiaan taiteen avulla. Esimerkiksi puolalainen kuvanveistäjä Edward Sutor joutui nuoruudessaan keskitysleirille, jossa häntä kidutettiin epäonnistuneen pakoyrityksen jälkeen. Kidutus aiheutti hänelle pysyvän aivovaurion. Käsitelläkseen keskitysleiriajan synnyttämiä muistoja ja traumoja hän poltti ja hautasi veistämiään veistoksia. Osa nykykansantaiteilijoista myös koki olevansa kosketuksissa korkeimman kanssa.

 

Monet tekivät taidetta pyhäinharjoituksena. Se oli ikään kuin puhetta Jumalan kanssa, Taide- ja museokeskus Sinkan museonjohtaja Arja Elovirta kertoo. Keravalaisella visionääritaiteilija Erkki Nousiaisella Elovirta mainitsee olleen jo lapsuudessa kyky nähdä enteitä tulevasta, esimerkiksi jonkun ihmisen kuolinhetkeen.

 

Nykykansantaiteilijoita Elovirta sekä Maaseudun Sivistysliiton kulttuurituottaja Raija Kallioinen kuvailevat helposti lähestyttäviksi ja nykykansantaidetta konkreettisemmaksi verrattuna muuhun taiteeseen. Museonjohtajan mukaan nykykansantaidetta sisältänyt, vuonna 2010 Klondyke-talossa esillä ollut Puumorsian ja metsän häät -näyttely on ollut Keravan taidemuseon suosituin näyttely viimeiseen viiteen vuoteen. Töiden aiheet ja niiden sisältö ovatkin varmasti yksi siihen, miksi ne ovat niin suosittuja.

 

Outsider-taidetta museonjohtaja kuvailee "sydämeen käyvänä taiteena". "Näyttelyn nimi, Paratiisin hedelmiä, viittaa siihen, että nykykansantaiteilijat eivät tiedä "oikeaa ja väärää". Outsider-taiteessa ei pyritä tekemään mitään "oikein", vaan taiteen tekeminen syntyy sisäisestä tarpeesta. Sillä ei pyritä esittämään kellekään mitään. Taiteen tekeminen on näille taiteilijoille elinehto, keino pysyä hengissä", Elovirta kertoo.

 

Lisätietoja: Keravan kaupungin viestinnän harjoittelija Tuuli Sjöström, p. 040 318 2319 ja Keravan taide- ja museokeskus Sinkan sivuilla osoitteessa http://www.sinkka.fi/

 
Teksti: Tuuli Sjöström
 

Kiinnostaako vapaaehtoistyö? Ystäväpalvelu- ja vapaaehtoistyön kurssi alkaa Keravalla tiistaina 17.9.

Keravalla toimivan Vapaaehtoisen Hyvinvointityön keskuksen toiminta on laajaa ja viime vuosien aikana se on monipuolistunut. Keskuksen sisällä on kahden tyyppistä toimintaa, Talkoorengas, jonka rekisterissä on jo reilusti yli 200 aktiivista vapaaehtoista hyväntekijää ja joiden yhteenlaskettu tuntimäärä on vuosittain liki 9000. Talkoorengas siis keskittyy auttamiseen ja tukemiseen.

Hyvinvointiakatemian tavoitteena puolestaan on tarjota maksutta laadukasta ja monipuolista opinto- ja harrastustoimintaa sekä yksittäisiä ajankohtaisia, kulttuuripitoisia tai kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyviä luentoja. Tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle ihmisille heiltä puuttuva yhteisö sekä mahdollisuus vaikuttaa omaan hyvinvointiin omaehtoisen osallistumisen kautta.

Kansalais- ja vapaaehtoistoiminnalla parempi yhteiskunta

Noin 40 % 15–74 vuotiaista on osallistunut jollakin tavalla vapaaehtoistyöhön. Suosituimmat alat ovat olleet urheilutoiminta, sosiaali- ja terveysalaan liittyvä toiminta, toiminta lasten ja nuorten hyväksi, uskonnollinen toiminta sekä omaan lähiyhteisöön liittyvä toiminta. Selvää on, että ilman vapaaehtoistoimintaa yhteiskuntamme olisi inhimillisesti ja taloudellisesti arvaamattomissa vaikeuksissa. Ilman omaisten ja muiden vapaaehtoisten apua yhteiskunnan palvelujen tarve ja niiden kustannukset olisivat erityisesti sosiaali- ja terveyssektoreilla paljon nykyistä suurempia.

Ikääntyvien määrän noustessa myös mielenkiinto kansalais- ja vapaaehtoistoimintaan osallistumista kohtaan on kasvanut. Monissa tutkimuksissa on todettu, että erilaisilla aktiviteeteilla - toiminnalla ja tekemisellä - on myönteinen vaikutus ihmisten, erityisesti eläkeikäisten terveyteen ja hyvinvointiin. Aktiivisuus osallistumisena ja tekemisenä on yksi onnistuneen, hyvän vanhenemisen ulottuvuuksista. Järjestöt ovat tässä ensiarvoisen tärkeässä asemassa ja ovatkin monelle se ainoa keino pysytellä mukana yhteiskunnan menossa.

Anna aikaa – ryhdy ystäväksi

Tule mukaan Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa järjestettävälle tämän syksyn Ystäväpalvelu- ja vapaaehtoistyön kurssille.

Kurssin kesto on neljä päivää: tiistai 17.9., 24.9., 1.10. ja 8.10. klo 12–16. Järjestämme vapaaehtoistyönkurssin yhteistyössä Keravan seurakunnan, SPR:n, Hopeahovin ja Helmiinan sekä Keravan kotihoidon kanssa. Kurssi pidetään Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskuksessa, Aleksis kiven tie 19, Kerava. Kurssi on maksuton. Lisätiedustelut ja ilmoittautumiset 9.9.2013 mennessä avunvälitykseen, puh. (09) 242 5106 tai avunvalitys@talkoorengas.fi.

Tarkemmat ajankohdat ja infot saat paikallislehdistä, kotisivuiltamme www.talkoorengas.fi tai Facebookista. Hyvinvointiakatemian syksyn ohjelma on noudettavissa toimistoltamme tai kirjastosta. Vapaaehtoisen hyvinvointityön keskus on osoitteessa Aleksis Kiven to 19, Kerava.

Olemme myös vilkkaasti mukana sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa. Sen hyödyntäminen tiedottamisessa ja uusien kontaktien löytämisessä on helppoa ja tehokasta... Olemmekohan löytäneet jo Sinut?

Mikäli innostuit ja haluat olla mukana toiminnassa, vapaaehtoisena, luennoitsijana, harrastustoiminnanvetäjänä tai muuten vaan, niin otathan meihin rohkeasti yhteyttä! Tervetuloa osallistumaan!

Lisätietoja: Tarja Orlow, Talkoorenkaan toiminnanjohtaja, p. 09 242 6364.
 
 

Kirjasto on siirtynyt talven aukioloaikoihin

(19.8.2013)

Maanantaista torstaihin koko kirjasto on avoinna klo 9-20. Uutistori avataan arkiaamuisin jo kello kahdeksalta, jolloin myös lainoja voi palauttaa automaattiin. Aamuisin kirjastossa on itsepalvelu, ja palvelu aloitetaan klo 11. Tila on myös itsepalvelun ajan valvottu ja esimerkiksi varaukset ovat noudettavissa silloin.
 
Lauantaisin kirjastossa voi asioida klo 9-15. Uutistorille, opintosaliin ja palautusautomaatille pääsee myös sunnuntaisin klo 12-15.

Kesätoimintaa nuorille kirjastossa

(25.6.2013)

Kesän aikana Satusiiven ovet ovat auki nuorille tiistaisin ja torstaisin klo 16-19.

Luvassa on vapaamuotoista ja mukavaa yhdessäoloa. Nuorten toiveiden mukaan voidaan järjestää erilaisia teemailtoja elokuvien, pelien, askartelun tai visailujen merkeissä.

Nuoret voivat esittää toiveensa myös täyttämällä kyselylomakkeen, jota on jaossa kirjastossa.
Kyselylomakkeen voi tulostaa myös tästä.

Nuorten nuorkkaan ovat tervetulleita kaikki 10-17-vuotiaat nuoret. Ohjaajana toimii nuorisotyöntekijä Susanna Kemppi.

Lisätietoja:
susanna.kemppi@kerava.fi
040 3184526

VASTAA KYSELYYN LIIKKUMISEN ESTEISTÄ JA VAIKUTA!

Liikkumis- ja toimimisesteisellä tarkoitetaan henkilöä, jonka kyky liikkua tai toimia on rajoittunut sairauden, vamman tai iän takia pysyvästi tai väliaikaisesti. Lisäksi lapset, lastenvaunujen tai raskaiden kantamusten kanssa kulkevat luetaan tilapäisesti liikkumis- ja toimimisesteisten joukkoon.

 

Asukkaiden mielipiteet ja kokemukset ovat tärkeä lähtökohta laadittavalle selvitykselle. Selvityksen tavoitteena on kevyen liikenteen liikenneturvallisuuden parantaminen kaikki liikkujaryhmät huomioiden. Esteettömyysselvitys valmistuu keväällä 2014.

 

Voit vaikuttaa Keravan keskusta-alueen esteettömyyteen vastaamalla kyselyyn 12.8.2013 – 12.9.2013 välisenä aikana. Linkki kyselylomakkeeseen

 

Kyselyyn on mahdollista vastata myös paperilomakkeella. Paperilomakkeita on jaossa kirjastossa, terveyskeskuksessa, Viertolan päiväkeskuksessa sekä Kotimäen ja Hopeahovin palvelukeskuksissa.


Lisätietoja hankkeesta ja asukaskyselystä antaa:


Kati Tolvanen, Keravan kaupunki, kati.tolvanen(at)kerava.fi


Lasten musiikkituokio Savion Salavapuistossa lauantaina 24.8.

(22.8.2013)
Tomi Pulkkinen ja Riitta Leivo ovat musiikin ja teatterin ammattilaisia, jotka kiertävät esiintymässä kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa ja kauppakeskuksissa. Musiikin lisäksi esityksissä on draamallisia elementtejä ja yhteislaulua.

Tomi Pulkkinen ja Riitta Leivo ovat paitsi esiintyneet ja levyttäneet myös käsikirjoittaneet lukuisia musiikkinäytelmiä yhdessä. Keväällä sai ensiesityksensä heidän uusi musiikkidraamaleikkinsä Suomen leijonan jäljillä, jossa käsitellään maamme historiaa mielikuvituksellisella tavalla. Salavapuistossa kuullaan muun muassa tuon draamanleikin nimikappale.

Kirjaston jalkautuminen on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa projektia, jolla kirjastopalveluita pyritään tuomaan lähemmäs kaupunkilaisia. Salavapuistossa on tarjolla kirjoja, elokuvia ja äänitteitä sekä lapsille että aikuisille. Lainattavana on myös suosittuja yllätyskasseja, joihin on koottu lastenaineistoa erilaisista aihekokonaisuuksista.

Opiston leffakerho tarjoaa maksuttoman elokuvan 6. syyskuuta

(15.8.2013)
Kaikille avoimeen ja maksuttomaan leffaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.
 
Leffakerhoon voit ilmoittautua kurssikoodilla 130204 netissä, www.keravanopisto.fi, toimistossa tai vaikka suoraan Olli-Pekalle Ed Woodin katsottuasi.
 
Elokuvien ystävien kerhossa katsellaan laadukkaita kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia. Syksyn ohjelman leffakuvauksineen saat opiston nettisivuilta, opiston toimistosta tai Keravan kirjastosta. Tule mukaan nauttimaan hyvistä leffoista ja suunnittelemaan Olli-Pekan kanssa seuraavan kauden elokuvatarjontaa!
 
Syksyn leffat: 6.9. Ed Wood, 27.9. Lilja-4-Ever, 11.10. Magdalena - sisaret, 8.11. Volver - paluu ja 29.11. Vesku.
 

Keravan kulttuurikalenteri "Kulttuurin syksy!" on ilmestynyt

Kulttuurikalenteri profiloi Keravan kulttuuriosaamista ja nostaa esiin kulttuuriverkoston. Tapahtumakalenteri kokoaa yhteen kulttuurin eri aihealueet. Kirjallisuus, tanssi, musiikki, teatteri, lastenkulttuuri, näyttelyt ja museot sekä muut kulttuuritapahtumat ovat kaikki edustettuina.

 

Kulttuurikalenterin voit saada itsellesi painettuna versiona mm. kirjastosta, kaupungintalon neuvonnasta, Kerava-salista, Tanssiopistosta, Musiikkiopistosta, Kuvataidekoulusta, seurakunnasta, Sinkasta sekä kulttuuritoimistosta.

Kulttuurikalenteri löytyy myös tämän linkin alta: Kalenteri

 
Keravan kulttuuritoimisto p.040 318 2009

Aikuislukion kesäjakso alkaa ma 12.8. Ilmoittaudu opiskelemaan!

Aikuisten lukiokoulutuksen kesäjakso alkaa 12.8.2013. Silloin käynnistyy äidinkielen, englannin, ruotsin ja lyhyen matematiikan yo-tutkinnon kokeisiin valmentavat kurssit.
 
Kursseilla on vielä tilaa. Ilmoittaudu opiskelemaan opintotoimistossa osoitteessa Keskikatu 5, Kerava tai verkossa sähköisen ilmoittautumisen kautta.
 
Kesäjakson aikataulun löydät kurssitarjottimelta kohdasta 0-jakso.
 
Tervetuloa opiskelemaan!
 
Lisätietoja
Opinto-ohjaaja Tapani Saarinen
puh. 040 318 4064
tapani.saarinen(at)kerava.fi

Ikäihmisten yliopisto starttaa Keravalla

(9.8.2013)
Kuka tahansa ikäihminen voi tulla mukaan
 
Ikäihmisten yliopisto eli Ikis on avoimen yliopiston erityismuoto. Ikis on tieteellisen tiedon ja elämänkokemuksen kohtaamispaikka. Ikiksessä voi opiskella kuka tahansa ikäihminen riippumatta pohjakoulutuksesta, ammattitaustasta tai aikaisemmasta opiskeluharrastuksesta.
Ikiksen opintopiireissä opiskellaan seuraamalla äänitettyjä asiantuntijaluentoja tai YLE:n tuottamaa tv-oppimateriaalia, joista keskustellaan yhdessä opintopiirin vetäjän johdolla. Opintopiireissä myös vierailee luennoitsijoita.
Ikiksen opintopiirejä toimii opistoissa, palvelutaloissa, hoitolaitoksissa ja yhdistysten piirissä ympäri Suomea. Opintopiirejä kokoontuu myös ulkosuomalaisten keskuudessa Saksassa, Kanadassa ja Espanjassa.
Keravan Ikistä ohjaa aineenopettaja ja diakoni Anna Rauhala, joka vetänyt useita vuosia suosittuja Ikis-opintoryhmiä Hyvinkään Opistossa.

Luentoja ja keskusteluja eri aiheista
 
Opiston Ikis käynnistyy kaikille avoimella luennolla Ikä ja ravinto. Ravitsemustieteilijä ja personal trainer Anu Kosonen kertoo, miten ikääntyminen vaikuttaa kehoon ja ravitsemukseen. Luento pidetään keskiviikkona 11. syyskuuta Keravan kirjaston Pentinkulma-salissa klo 10.15 alkaen. Luennolle ilmoittaudutaan kurssikoodilla 111000. Luennon hinta on 5 euroa. Ikisläisille luento on maksuton, eikä ikisläisten tarvitse ilmoittautua sille erikseen.
 
Ikis kokoontuu syyskaudella joka keskiviikko yksitoista kertaa. Syksyn aikana kuullaan asiantuntijoiden luentoja eri aiheista: vanheneminen, terveys työuran jälkeen, muistin huolto ja hoito, olohuonetoiminta Keravalla sekä hormonit ja ikääntyminen.  Luentojen nimet ja luennoitsijat löytyvät Ikiksen ohjelmasta, jonka saa opiston toimistosta tai nettisivuilta.
 
Ikikseen ilmoittaudutaan kurssikoodilla 111102 opiston nettisivujen kautta, www.keravanopisto.fi. Toimistossa tai puhelimitse voi ilmoittautua ke 14.8. klo 12 alkaen. Opiston toimisto sijaitsee osoitteessa Aleksis Kiven tie 4, kolmas kerros.
 

JOUKKOLIIKENTEEN TALVIAIKATAULUT

Koulutyö kutsuu taas! Tietoa koulutyön käynnistymisestä lukuvuonna 2013-2014

Koulut avaavat taas ovensa pitkien kesälomien jälkeen. Esiopetus, perusopetus ja nuorten lukiokoulutus käynnistyvät 12.8.2013. Lisätietoja muidenkin koulutusasteiden lukuvuoden 2013-2014 työ- ja loma-ajoista löydät täältä.

 

Lisätietoa: Kasvatus- ja opetusviraston perusopetuspäällikkö vs. Pia Aaltonen, p. 040 318 2183

Keravan Opiston kursseille ilmoittautuminen alkaa 7. elokuuta

(6.8.2013)
Keravan Opiston syksyn opinto-ohjelma on jaettu kotitalouksiin 3.-4. elokuuta. Opinto-ohjelman voi hakea opiston toimistosta tai kirjastosta.
 
Syksyn ilmoittautumiskäytäntö on uudistunut. Kaikille kursseille ilmoittautuminen internetin kautta käynnistyy keskiviikkona 7. elokuuta kello 18. Toimistossa ja puhelimitse voi ilmoittautua ke 14. elokuuta kello 12 alkaen.
 
Poikkeuksena ovat yksinlaulukurssit, joille ilmoittaudutaan vain puhelimitse tiistaina 13. elokuuta klo 16.30-18.00.
 
HUOM! Verkkoilmoittautumissivu on uudistunut. Lue ohjeet ja etene niiden mukaan. Kurssin löydät naputtelemalla kurssikoodin tai kurssin nimen oikeassa yläreunassa näkyvään hakukenttään tai vasemmassa palkissa näkyvän Kurssit-linkin kautta.
 
 
Hyvinvointia ja verkkoluentoja
 
Syksyn kursseilla ja luennoilla käsitellään hyvinvointia monesta eri näkökulmasta. Ikääntymisen vaikutuksista kehoon ja ravitsemukseen luennoi ravitsemustieteilijä ja personal trainer Anu Kosonen keskiviikkona 11. syyskuuta klo 10.15 alkaen. Luento on osa syksyllä käynnistyvää Ikäihmisten yliopiston opintokokonaisuutta Ikä ja terveys. Luento on avoin kaikille ja maksuton Ikiseen ilmoittautuneille.
 
Vinkkejä elämäntapamuutoksiin tarjoaa ravintovalmentaja ja tietokirjailija Kaisa Jaakkolan luento Taikinasta teräkseksi - kropparemontti kiireiseen arkeen keskiviikkona 11. syyskuuta klo 18 alkaen.
 
Uutta opiston luentotarjonnassa ovat verkkoluennot. Sukututkijan tärkeimmät nettipalvelut -luentoa voi kuunnella paikan päällä tai omalta kotikoneelta internetin kautta 8. lokakuuta. Etäluento on maksuton, mutta sillekin tulee ilmoittautua etukäteen.
 
Etäluentosarjan Villinä värjäykseen - kulttuuria, keinoja ja kemiaa -luentosarjan järjestävät Tekstiilikulttuuriseura ja Helsingin kaupungin suomenkielinen työväenopisto. Kolmen luentoillan mittaiseen luentosarjaan osallistutaan opiston ompeluluokassa verkon välityksellä 31. lokakuuta alkaen.
 
 
Kielikurssien taitotasot helpottavat kurssivalintaa
 
Opiston kielikurssien kuvausten loppuun on lisätty kunkin kurssin taitotaso. Taitotasomerkinnän tarkoituksena on auttaa opiskelijaa löytämään hänelle sopiva kurssi ja edetä kielen opiskelussa.
 
Taitotaso A tarkoittaa perustason, taitotaso B keskitason ja taitotaso C jatkotason kielikurssia. Kultakin tasolta löytyy kahdentasoisia kursseja. Näin ollen kurssikuvauksen perässä voi lukea vaikkapa "taitotaso A1" tai "taitotaso A2". Taitotasojen kuvaukset löytyvät syksyn opinto-ohjelmasta sekä opiston nettisivuilta.
 
Sopivan kielikurssin valintaa sen sijaan ei helpota uusien alkeiskielikurssien runsas määrä. Tänä syksynä opistossa voi aloittaa saksan, ranskan, venäjän, espanjan, italian ja japanin kielen opiskelun. Lisäksi voi opiskella arabian puhekielen alkeita, nykyhepreaa ja nykykreikkaa sekä suomea ja viroa ulkomaalaisille. Saamen makupalat -lyhytkurssi alkaa jo 16. elokuuta.
 
Ruotsin alkeiskurssi sopii aloittajille sekä kertaajille. English for International Projects -kurssi on tarkoitettu niille, jotka työssä ja vapaa-aikana toimivat kansainvälisissä projekteissa ja haluavat petrata englannin kielen puhetaitoaan kansainvälisessä ympäristössä. Uutena kurssina ohjelmassa on myös espanjan verkkokurssi jonkin verran kieltä opiskelleille.
 
 
Kulttuurimatkoja ja taiteen perusopetuksen opintoja
 
Tänä syksynä Keravan Opiston Kulttuuriklubi tarjoaa klassista musiikkia, musikaalia, balettia sekä välähdyksen arkkitehtuuria luentojen ja kulttuurimatkojen muodossa. Kulttuuriklubi järjestää Estonia-teatterin konserttimatka Tallinnaan 20.–21. syyskuuta. Les Miserables musikaaliin Tampereen teatteriin lähdetään 19. lokakuuta. Lumikuningatar-balettiin Suomen Kansallisoopperaan mennään porukalla 17. joulukuuta.
 
Uusia taidekursseja ovat Muotokuvan monet kasvot sekä keramiikan alkeis- ja jatkokurssi. Uusiin kuvataiteen kursseihin kuuluu myös Maalauskurssi Kotimäessä. Kaikille avoin kurssi järjestetään yhteistyössä Kotimäen palvelukeskuksen ja Olohuoneverkoston kanssa torstaisin kello 14.00-15.30 osoitteessa Porvoonkatu 10.
 
Keravan Opistossa on mahdollisuus suorittaa aikuisten taiteen perusopetuksen opintoja. Tulevana lukuvuonna voi suorittaa valinnaisia opintoja. Varsinainen uusi opetusryhmä alkaa vasta syksyllä 2014.
 
 
Koululaisten käsityökurssista käpyilyyn
 
Koululaisten käsityökurssi on tarkoitettu 10-13 -vuotiaille. Kurssilla koululaiset tutustuvat erilaisiin käsityötekniikoihin ja -materiaaleihin tiistaisin klo 15 alkaen tekstiilialan artesaani Hanna-Kaisa Varpio-Tikan ohjauksessa.
 
Tänä syksynä kädentaitojen harrastajat pääsevät tekemään muun muassa sisustusvalaisimia sekä koruja polymeerimassasta ja lusikoista.
 
Uusia käyttö- ja koristetekstiilejä tuunataan vanhoista farkuista tekstiilityön opettaja Kaija Huhtisen opastuksella. Frifolitè eli käpyily on vanha pitsitekniikka, jota on tehty ohuesta puuvillalangasta käpyjen avulla vuosisatoja.
 
Värjäyksestä kiinnostuneet pääsevät tutustumaan aurinkovärjäykseen sekä sienivärjäykseen. Väriä elämään tai ainakin baskeriin saa villamaalaamalla eli neulahuovuttamalla sen erivärisillä villoilla idean kehittäjän Eeva Karhusen viikonloppukurssilla.
 
 
Yhteistyökursseja liikuntapalvelun kanssa
 
Tänä syksynä opisto toteuttaa liikuntakursseja yhteistyössä Keravan kaupungin liikuntapalvelun kanssa. Aamuvirkut voivat ilmoittautua keskiviikon tai perjantain aamujumppaan. Naisten kuntosaliryhmä kokoontuu tiistai-iltapäivisin 27. elokuuta alkaen.
Yhteistyökursseille ilmoittaudutaan Keravan Opiston kautta samalla tavoin kuin opiston muillekin kursseille. Kurssit voi maksaa verkkopankin kautta tai opiston toimistossa. Maksamiseen käyvät Smartumin liikunta- ja kulttuurisetelit, jotka tuodaan tai lähetetään opiston toimistoon.
 
Opiston toimisto on avoinna 14.8. ke klo 12-18, 15.8.-5.9. ma-to klo 12-18 ja pe 10-13. Toimisto on auki 6. syyskuuta alkaen ma-to klo 10.00-15.30 ja pe klo 10-13.
 

Teatteriesitys Koko kaupungin henkilö V tänään Pentinkulma-salissa

(22.7.2013)

 
Teatteri Nahkiainen tuo kirjastoon esityksen Koko kaupungin henkilö V, joka perustuu pakinoitsija Aapelin rakastettuun lastenkirjaan Koko kaupungin Vinski.
 
Näytelmä soveltuu koko perheelle, mutta sitä suositellaan yli 5-vuotiaille. Esitys kestää väliaikoineen noin puolitoista tuntia.  Esityksen väliajalla kirjasto tarjoaa mehua ja keksejä.
 
Lue esitysten sisällöstä lisää kirjaston sivuilta http://www.kerava.fi/kirjasto.asp.
 
Teatteriin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Teatteriesitys Koko kaupungin henkilö V tänään Pentinkulma-salissa

(22.7.2013)

 
Teatteri Nahkiainen tuo kirjastoon esityksen Koko kaupungin henkilö V, joka perustuu pakinoitsija Aapelin rakastettuun lastenkirjaan Koko kaupungin Vinski.
 
Näytelmä soveltuu koko perheelle, mutta sitä suositellaan yli 5-vuotiaille. Esitys kestää väliaikoineen noin puolitoista tuntia.  Esityksen väliajalla kirjasto tarjoaa mehua ja keksejä.
 
Lue esitysten sisällöstä lisää kirjaston sivuilta http://www.kerava.fi/kirjasto.asp.
 
Teatteriin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Uimavesien laatu hyvä Keski-Uudellamaalla, mutta vähäisiä sinilevähavaintoja tehty Sääksjärvellä ja Rusutjärvellä

Sinilevähavaintoja Nurmijärvellä ja Tuusulassa

Sinilevää oli havaittavissa näytteenottohetkellä Nurmijärvellä Valkjärven Tiiran ja Lähtelän rannoilla sekä Tuusulassa Rusutjärven rannalla. Sinilevää oli havaittavissa vähän (asteikolla 1), vihertävinä hiutaleina vedessä.

 

Syanobakteerien eli sinilevien silminnähtävä runsaus arvioidaan asteikolla 0 (ei havaittu), 1 (havaittu), 2 (havaittu runsaasti) tai 3 (havaittu erittäin runsaasti).

 

Sinilevähavaintoja voi seurata Suomen ympäristökeskuksen verkkopalvelusivuilta www.jarviwiki.fi ja Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen verkkosivuilta www.keskiuudenmaanymparistokeskus.fi.

 
Uimaveden lämpötilat

 

Näytteenoton yhteydessä mitattiin uimavesien lämpötilat, jotka vaihtelivat Tuusulassa 20,1- 22,1 °C, Järvenpäässä 21–22°C, Mäntsälässä 19,5- 20,8 °C ja Nurmijärvellä 20,8–21,7 °C asteen välillä.
 
Uimavesinäytteet otettiin 10. – 11.7.2013 seuraavilta rannoilta:
 
-      Tuusula: Urheilukeskuksen lampi, Häklin ranta, Rusutjärven ranta, Jokelan pohjavesilampi, Kellokosken joenranta.
-        Järvenpää: Tuusulanjärven Tervanokan ja Vanhankylänniemen rannoilta.
-        Mäntsälä: Keravanjärven Mäntsälän kunnan ranta, Keravanjärven Järvenpään seurakunnan Leiriniemen ranta, Keravanjärven Järvenpään kaupungin rannoista, Hunttijärven Saaren ranta, Hunttijärven Levannon ranta, Sahajärven virkistysalueen ranta, Sahajärven Hautjärven ranta, Kilpijärven Sälinkään ranta, Mustijoen Nummisten ranta, Isojärven Onkimaan ranta ja Ahvenlammen seurakunnan ranta.
 -         Nurmijärvi: Sääksjärven uimaranta, Sääksjärven Röykän uimapaikka,  Vaaksin uimapaikka, Herusten uimapaikka, Valkjärven Tiiran uimaranta ja Valkjärven Lähtelän ranta.

 

Uimaveden laadusta tiedottaminen

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus tiedottaa uimavesien laadusta verkkosivuillaan www.keskiuudenmaanymparistokeskus.fi Tulokset löytyvät myös uimarannoilta.

 

Lisätietoja:

Keski-Uudenmaan Ympäristökeskus, puh. 040 3144721.

 

Nurmijärven Sääksjärven uimarantojen levätilanne: Rantapelastajat ma-su klo 11.00-19.00, puh. 040 317 4006.

 
 

Dj Selecta Andor ja Puppa J Keravan kirjastossa lauantaina 31.8.

(5.7.2013)
Luentojen ja esitysten myötä  voit saada katsauksen reggae-musiikin ja Jamaikan historiaan ja kuulet niiden yhteyksistä Suomeen. Valokuvanäyttely esittelee tämän päivän Jamaikaa jamaikalaisten silmin. Jamaikan itsenäisyyspäivää vietetään vuosittain 6.8.

Päivä alkaa klo 12.30, jolloin Jamaikan kulttuurista ja reggae-musiikista saapuu luennoitsemaan OTK Antti Korhonen, dj- nimeltään Selecta Andor.

Selecta Andor on tunnettu muun muassa Bassoradiosta ja lukuisista keikoista ympäri Suomea ja maailmaa. Hän on myös käynyt pitämässä luentoja Jamaikasta Kristina Cruisesin järjestämällä karibianristeilyllä.
 
Kirjastossa kuultava musiikilla höystetty luento on kaksiosainen, ja ensimmäisessä osassa tutustutaan Jamaikan kulttuuriin ja historiaan sekä paikallisiin tapoihin.

Toisessa osassa käydään läpi reggae-musiikin 50-vuotista taivalta Suomessa ja Jamaikalla runsain ja viihdyttävin musiikkiesimerkein. Selecta Andorin luennot pohjautuvat myös omiin kokemuksiin Jamaikalta.

Luento paljastaa pilke silmäkulmassa, että reggaen juuret ovat Suomessakin hyvin syvälle ulottuvat, eikä vain tämän vuosituhannen alusta kumpuavat.


Klo 14 Pentinkulma-salin lavalle nousee muusikko Puppa J, joka esittää reggaeta pelimannimeiningillä ja hiphoppia hootennanyn hengessä.

Puppa J:n vahvasti kantaaottavat laulut ja iloisen energinen lavaesiintyminen ovat saaneet vankan fanikunnan lähes 15 vuoden keikkailun ansiosta. Lauluissaan Puppa J yhdistää soulahtavaa reggaeriimittelyä suomalaisiin kansansävelmiin. Puppa J.:n viimeisin julkaisu Kiveliö kutsuu ilmestyi vuonna 2012.


Kirjastossa on elokuussa esillä myös Jamaikasta kertova valokuvanäyttely Photography For a Change. 

Maaliskuussa 2013 helsinkiläinen taiteilija Tiina Palm keräsi 15 lahjoituskameraa ja kantoi ne mukanaan Kingstoniin, Jamaikalle järjestäkseen siellä valokuvauskurssin. Kurssi järjestettiin huhtikuussa 2013 Cassava Piece -yhteisössä yhdessä Jamaikan Social Development Commissionin ja Help Jamaica! -hyväntekeväisyysjärjestön kanssa.

Kurssi oli erittäin onnistunut ja elokuussa 2013 oppilaiden ottamia kuvia sekä Tiina Palmin dokumentti workshopista nähdään Keravan kaupunginkirjastossa. Dokumentti pyörii näyttelyn yhteydessä.

Lastenosaston näyttelyseinällä on myös jamaikalaisen ja suomalaisen koululuokan välisen kirjeenvaihdon poikimia jamaikalaislasten kirjeitä, valokuvia ja piirustuksia. Voit myös opetella muutamia sanoja Jamaikan patua-kielellä.

Päivän järjestää Keravan kaupunginkirjasto. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Rap-artisti Jontti Keravan kirjastolla perjantaina 30.8. klo. 16.30

(5.7.2013)

Kirjaston tilaisuudessa on mahdollista tutustua muusikon työhön hieman pintaa syvemmältä, sillä esittämänsä musiikin lisäksi Jontti avaa lyriikoitaan ja kertoo kirjallisuudesta, joka on vaikuttanut hänen sanoituksiinsa ja musiikkiinsa. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus kysymyksiin ja keskusteluun.
 
 
Jontti tunnetaan retkuilua, politiikkaa ja hengen asioita sekoittavista lyriikoistaan. Hänen yhteistyönsä Petoksen, Shakan ja Kemmuru-mies Jodarokin kanssa ovat kaikki lunastaneet paikkansa kotimaisen hip-hopmusiikin kentällä. Jontin viimeisin julkaisu Rahastusäänite ilmestyi tänä keväänä.
 

Tilaisuus kestää noin puolitoista tuntia ja siihen on vapaa pääsy.
 
Järj. Keravan kaupunginkirjasto

Maarit & Sami Hurmerinta ja saksofonisti Pentti Lahti Keravan kirjastossa 28.8. klo 18

(2.7.2013)
Pentinkulma-salin intiimillä ja pienimuotoisella keikalla heidän kanssaan lavalle nousee jazzlegenda ja UMO:n peruskallioksi kutsuttu keravalainen saksofonisti Pentti Lahti. Kolmikon yhteistyö on jatkunut jo liki 40 vuoden ajan. Konsertissa kuullaan sekä klassikkohittejä että vähemmän tunnettuja herkkupaloja unohtamatta maistiaisia syksyllä ilmestyvältä uudelta levyltä.

Konserttiin on vapaa pääsy. Saliin mahtuu 150 henkeä, ja konsertti on kuunneltavissa myös kirjaston ulkoportailla.

Tilaisuuden järjestää Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut.

Hyvinvointikampanjan Jopon voitti keravalainen Merja Rajaniemi, onnea!

Keravan vihreä Jopo aurinkolaseineen ja vihreine karvanoppineen arvottiin 28.6 Keravan kaupungin kehitysjohtaja Pekka Kaurasen toimiessa onnettarena. Jännitys oli käsin kosketeltavaa, kun virallisten valvojien läsnä ollessa Kauranen laittoi kätensä 380 kilpailulipukkeen sekaan. Ikuisuuksia tuntuneen ajan jälkeen Kauranen nosti yhden onnekkaan lapun. " Merja Rajaniemi!", huudahti Kauranen pirteästi, kun voittaja oli selvillä.

 

–Iloinen yllätys, tuntuu onnekkaalta,  keravalainen Rajaniemi iloitsi, kun kaupungintalolla häntä odotti uutuuttaan hohtava menopeli. "Harvoin tulee mitään voitettua, vaikka useisiin arvontoihin osallistuukin. Aiempiin voittoihin lukeutuu esimerkiksi laudeliina, mutta tämä menee aivan omaan sarjaansa!" Rajaniemi kommentoi iloisesti voittamaansa Hyvinvointikampanjan kesän pääpalkintoa. Myös hänen16-vuotias poikansa, Joonas Rajaniemi, oli kuulemma ottanut uutisen voitosta suurella innolla vastaan. "Ensimmäinen huoltotoimenpide taitaa olla pyörien pumppaus", Joonas pohti testatessaan uutta silmäteräänsä.

 

Työmatkat autolla kulkevalle, mutta viikonloppuisin ja asiointimatkansa pyörällä taittavalle Rajaniemelle voitto osui hyvään hetkeen. "Juuri sopivasti ennen viikonloppua", lomaileva voittaja totesi: "Pääsee heti ajelemaan." Pyörää tutkaillessa Rajaniemi tekee tärkeän huomion.  –Tässä taitaakin olla paksut renkaat. Hyvä, että siinä ei ole myöskään vaihteita, ei pääse pyörä sitten talvellakaan jäätymään, ympäri vuoden pyöräilevä Rajaniemi sanoi.

 

–70-luvulla minulla oli keltainen Jopo, mutta ei se silloin erikoiselta tuntunut. Muisto pyörästä tuli uudestaan mieleen vasta nyt, kun näistä on tullut suosittuja, Merja Rajaniemi vastaa kysyttäessä hänen ja Jopo-pyörien mahdollisesta yhteisestä historiasta. "Nämä ovat tosi suosittuja nuorten keskuudessa", Joonas Rajaniemi vahvistaa ja hymyilee tyytyväisesti.

 

Keravan kaupungin teema on tänä vuonna hyvinvointi. Hyvinvointiteema käsittää niin fyysisen, psyykkisen kuin sosiaalisenkin hyvinvoinnin. Kampanjan isänä toimii kaupunginjohtaja Petri Härkönen, joka haastaa kaikki keravalaiset kohottamaan kuntoaan ja kiinnittämään huomiota hyvinvointiinsa. Talven hyvinvointikampanjaan liittyvässä arvonnassa pääpalkintona on suksipaketti.

Keravan kaupunki on siirtynyt 12.12.2012 käyttämään yleiseurooppalaisia koordinaattijärjestelmiä ETRS-GK25 ja N2000

Keravan kaupunki siirtyi mittaustoimessa, kartta- ja paikkatietotuotannossa sekä rakennusvalvonnassa uuden yleiseurooppalaisen standardin mukaisiin tasokoordinaatti- ja korkeusjärjestelmiin 12.12.2012. Ns. Vanhan valtion järjestelmän (VVJ) koordinaatit korvattiin Keravalle parhaiten sopivilla EUREF- tasokoordinaateilla ETRS-GK25. Tasokoordinaattimuunnoksen yhteydessä muutettiin myös korkeusjärjestelmä.

 

Keravalla aikaisemmin käytössä ollut N43-korkeusjärjestelmä korvattiin uudella N2000-korkeusjärjestelmällä 12.12.2012. Tästä lähtien tieto käytettävästä tasokoordinaatti- ja korkeusjärjestelmästä tulee esittää kaikkien karttojen, suunnitelmien ja piirustusten nimiössä tai nimiön yläpuolella.
 

N2000 korkeusjärjestelmä eroaa vanhasta Keravan korkeusjärjestelmästä 0,3175 m. N2000-järjestelmän mukaisista korkeusarvoista on vähennettävä 0,3175 m, jotta päästään N43-järjestelmän mukaisiin korkeusarvoihin.  Jos esimerkiksi korkeusarvo Keravan vanhassa N43-korkeusjärjestelmässä on +50.000, niin uudessa N2000-korkeusjärjestelmässä arvo on +50.3175.

 
Rakentajalle huomioitavaa
 
Rakentajan on varmistettava suunnitelmissa ja piirustuksissa käytetyt koordinaattijärjestelmät ja tehtävä mahdolliset muutokset. Vastuu järjestelmien tarkistamisesta, mahdollisista korjauksista ja työmaan sisäisestä tiedottamisesta on rakennushankkeeseen ryhtyvällä taholla. Epäselvissä tilanteissa voi ottaa yhteyttä Keravan kaupungin maankäyttöpalveluihin tai rakennusvalvontaan.
 
Keskeneräiset työt tehdään loppuun vanhassa järjestelmässä. Uudet työt tehdään uusissa järjestelmissä 12.12.2012 alkaen. Pääsuunnittelijan ja/tai vastaavan työnjohtajan tulee varmistaa, että kaikki pääpiirustukset ja toteutussuunnitelmat on tehty samaan tasokoordinaatti- ja korkeusjärjestelmään.
 
Jokaisessa pääpiirustuksessa, joissa esiintyy korkeusmerkintöjä, on esitettävä mitä korkeusjärjestelmää kyseisessä piirustuksessa on käytetty. Kaikissa saman kohteen pääpiirustuksissa on käytettävä samaa korkeusjärjestelmää.


Lisätietoja: Keravan kaupungin Maankäyttöpalvelut, Kaupunkimittausinsinööri Ossi Örn p. 040 318 4047
ja Rakennusvalvonta, rakennustarkastaja Tapani Hilvenius, p. 040 318 2124

 

Puhdistamatonta jätevettä pääsi Keravanjokeen putkirikon vuoksi

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus sai keskiviikkona aamupäivällä ilmoituksen, jonka mukaan jätevettä virtasi Alatalontien tienvarsiojassa Tuusulassa kohti Keravanjokea. Tuusulan vesihuoltolaitos paikallisti vuotokohdan nopeasti ja korjaustoimet käynnistettiin heti. Vuotokohta saatiin paikattua keskiviikkopäivän aikana eikä Keravanjokeen enää pääse puhdistamattomia jätevesiä. Vedenlaatuun liittyvät tekijät tulee ottaa huomioon jokiveden käytössä ja jokialueen virkistyskäytössä.


Vuotokohta korjattu ja jätevesiviemäri toimii nyt normaalisti

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus sai keskiviikkona aamupäivällä ilmoituksen, jonka mukaan jätevettä virtasi Alatalontien tienvarsiojassa Tuusulassa kohti Keravanjokea. Tuusulan vesihuoltolaitos paikallisti vuotokohdan nopeasti, ja korjaustoimet käynnistettiin heti. Kellokosken siirtoviemäri oli rikkoutunut Pohjoisväylän tuntumassa Kellokosken eteläpuolella. Vuotokohta saatiin paikattua keskiviikkopäivän aikana eikä Keravanjokeen enää pääse puhdistamattomia jätevesiä.

Talousvesikaivojen, vedenottamon ja Keravanjoen vedenlaatua valvontaan

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus ottaa näytteitä alueen talousvesikaivoista ja Kaunisnummen vedenottamolta hyvän talousvedenlaadun varmistamiseksi. Alueen oman kaivon varassa oleville talouksille on jaettu ohjeet kaivoveden käytöstä.

Vuodolla on ollut vaikutusta Keravanjoen veden laatuun mm. kohonneina bakteeripitoisuuksina. Vaikutukset näkyvät vielä jonkin aikaa Kellokosken alapuolisella jokiosuudella ainakin Haarajoelle asti. Vedenlaatuun liittyvät tekijät tulee ottaa huomioon jokiveden käytössä ja jokialueen virkistyskäytössä. Jokiveden laatua tullaan tarkkailemaan Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistyksen toimesta.

Mahdolliset jatkotoimenpiteet

Vahinkoalueen kunnostustöitä jatketaan vielä lähipäivien aikana. Selvitykset tarpeellisista jatkotoimenpiteistä ovat vielä kesken. Jatkotoimenpiteiden suunnittelua ja toteutusta selvitetään yhteistyössä viranomaisten ja vesihuoltolaitoksen sekä asianosaisten kesken.

Lisätietoja:

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus
ympäristövalvontapäällikkö Katariina Serenius puh. 040 314 4732
valvontainsinööri Ari Markkanen puh. 040 314 4738 (28.6. saakka)
vs. valvontainsinööri Susanne Nieminen puh. 040 314 4721

Tuusulan kunnan vesihuoltolaitos
vesihuoltoinsinööri Jarno Köykkä puh. 040 314 3579

 

Keravan kaupungin virastojen aukioloajat kesällä 2013

Kaupungintalo on avoinna koko kesän. Ulko-ovet pidetään avoinna 24.6. - 2.8.2013 klo 8.00 - 15.30. Tarvittaessa vahtimestaripalveluja järjestetään kokouksia yms. varten myös iltaisin.

 

Vaihdepalvelukeskus on avoinna koko kesän. Puhelinvaihde pidetään avoinna kesälomakautena 24.6. - 31.7.2013 maanantaista torstaihin klo 8.00 - 15.00, perjantaisin klo 08.00-14.00. Kaupungin kassa on suljettuna 3.6.-25.8.13 ja maankäyttöpalvelut on suljettuna 8.-28.7.13. Maankäyttöpalvelujen asiakaspalvelu hoidetaan päivystysjärjestelmin. Asuntopalveluiden asiakaspalvelu  8.7 - 28.7.2013

 

Kasvatus- ja opetusvirasto on suljettuna 1.7.-31.7.13. Asiakaspalvelu hoidetaan puhelin- ja sähköpostipäivystyksin.

 

Vapaa-aikaviraston Keravan Opisto on suljettuna 21.6.-4.8.13. Nuorisotoimisto on suljettu 24.6.-28.7.13.

 

Liikuntapalvelun toimisto on suljettuna 1.7.-28.7.13. Liikuntatoimiston sulkemisaikana päivittäisestä asiakaspalvelusta vastaa uimalan työvuorossa oleva valvontahenkilöstö.

 

Sosiaali- ja terveysvirasto

 

Hallinnon kirjaamo on suljettuna 1.-31.7.2013

 

Työkeskus on suljettuna 1.-31.7.13

Perheneuvola on suljettuna 1.-28.7.13

Sosiaalikeskus on suljettuna  8.7.-4.8.13

Perhekerho Topaasi on suljettuna 1.-28.7.13

 

Terveyskeskuspalvelut

Terveyskeskuksen väestövastuutiimit toimivat kesäaikana supistetusti 24.6.-9.8.2013 välisenä aikana.

- Hoitotarvikejakelu on suljettuna 1.-31.7.2013

- Toimenpideyksikkö on suljettuna 24.6.-9.8.2013

- Heikkilän neuvola on suljettuna 1.-28.7.2013

- Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola on suljettuna 15.7.-4.8.2013

 

Suun terveydenhuollon vastaanottopalvelujen palvelut toimivat supistetusti 1.7.-2.8.2013 välisenä aikana.

 

Ensiapu toimii normaalissa laajuudessaan Keravan terveyskeskuksessa päivittäin klo 8-22 ja yöpäivystys on Vantaan kaupungin terveyskeskuspäivystyksessä Peijaksen sairaalan yhteydessä klo 22-8. Ensiavussa potilaat hoidetaan sairauden vaatimassa kiireellisyysjärjestyksessä eikä puhelimitse tapahtuva ajanvaraus ole mahdollista

 

Lisätietoja:  Keravan kaupungin viestinnän harjoittelija Tuuli Sjöström, p. 040 318 2319

 
 
 

Uimavesien laatu Keski-Uudellamaalla hyvä, Sääksjärven rannoilla havaittu hieman sinilevää

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus otti uimakauden ensimmäiset viralliset vesinäytteet Tuusulan, Nurmijärven, Järvenpään ja Mäntsälän uimarannoilta 19.6.2013. Uimavesien mikrobiologinen laatu oli hyvä ja vesi täytti uimavedelle asetetut laatuvaatimukset. 

 

Nurmijärven Sääksjärven uimarannoilla vähän sinilevää

 

Uimarannan valvontakäynnillä arvioidaan vedenlaatua myös aistinvaraisesti. Huomiota kiinnitetään mm. veden väriin, mahdolliseen öljyn ja fenolin hajuun, veden vaahtoamiseen, kelluviin materiaaleihin (roskat) ja sinilevien massaesiintymiseen.

 

Syanobakteerien eli sinilevien silminnähtävä runsaus arvioidaan asteikolla 0 (ei havaittu), 1 (havaittu), 2 (havaittu runsaasti) tai 3 (havaittu erittäin runsaasti). Nurmijärven Sääksjärven Röykän ja Sääksin rannoilla havaittiin sinilevää (asteikolla 1). Muilla rannoilla sinilevää ei havaittu (asteikolla 0).

 

Lisätietoja sinilevistä ja sinilevätilanteesta löytyy Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen verkkosivuilta. Sääksjärven rantojen levätilannetta voi tiedustella suoraan Sääksjärven rantapelastajilta, kts. yhteystiedot alla.

 

Ympäristökeskus valvoo vedenlaatua uimakauden aikana

 

Ympäristökeskus ottaa näytteet toiminta-alueensa uimarannoilta vähintään kolme kertaa uimakauden 15.6.-31.8.2013 aikana. Ns. EU-rannoilta näytteet otetaan neljä kertaa kesän aikana.

 

Vesinäytteet otettiin 19.6.2013 seuraavilta rannoilta:

·         Tuusula: Urheilukeskuksen lampi, Häklin lampi, Rusutjärvi, Jokelan pohjavesilampi, Kellokosken joenranta;
·         Järvenpää: Tuusulanjärven Tervanokan ja Vanhankylänniemen ranta;
·         Mäntsälä: Keravanjärven Mäntsälän kunnan, Järvenpään seurakunnan ja Järvenpään kaupungin ranta, Hunttijärven Saaren ranta, Hunttijärven Levannon ranta, Sahajärven virkistysalueen ranta, Sahajärven Hautjärven ranta, Kilpijärven Sälinkään ranta, Mustijoen Nummisten ranta ja Isojärven Onkimaan ranta;
·         Nurmijärvi: Sääksjärven uimaranta, Sääksjärven Röykän uimapaikka, Vaaksin uimapaikka, Herusten uimapaikka, Valkjärven Tiiran uimaranta ja Valkjärven Lähtelän ranta.

 

Uimaveden laadusta tiedottaminen

 

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus tiedottaa uimavesien laadusta verkkosivuillaan Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen www-sivut. Tulokset löytyvät myös uimarannoilta.

 

Lisätietoa:

- Vs. valvontainsinööri Susanne Nieminen puh. 040 3144721.

- Nurmijärven Sääksjärven uimarantojen levätilanne:

Rantapelastajat ma-su klo 11.00-19.00, puh. 040 317 4006.

 
 
 

Opi lisää Keravasta Kerava-visan avulla!

Tiedätkö, kuka mm. MM-kultaa voittanut uimari on Keravalta?  Tai mikä on Keravan kaupungin slogan? Entäs mikä on Keravan vanhin koulu?

 

Kaikkiin edellä mainittuihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen tiedontäyteisessä ja koukuttavassa Kerava-visassa. Linkin visaan löydät kaupungin nettisivujen etusivun vasemmasta alareunasta ja visailla voit aina 30.4.2014 asti.

 

Peli koostuu 10 kirjallisesta ja kuvallisesta monivalintatehtävästä. Pisteitä kisassa kertyy sitä enemmän, mitä nopeammin vastaat oikein. Pelaaminen on ilmaista eikä vaadi minkäänlaista rekisteröitymistä. Kilpailuvietin kuitenkin herätessä voit myös rekisteröityä ja tallettaa sivulle saamasi huippulukemat. Näin kilpailet samalla 10 parhaimman Kerava-tietäjän asemasta. Rekisteröityjen kilpailijoiden kesken arvotaan lisäksi kuukausittain palkintoja. Palkinnon voittajien nimimerkit löytyvät voittajaluettelosta.

 

Visailu on hauska tapa kartuttaa kallisarvoista tietoa "pienestä suuresta kaupungista" ja se sopii kaikille tiedonjanoisille. Ei muuta kuin visailemaan!

 
 
 

Boccia-karsintakilpailut käytiin kesäkuun alussa

Kaupungin kävelykadulla 24.8 käytävästä Boccia-mestaruudesta kilpailemaan pääsevät Keski-Uudenmaan Parkinsson A, Keravan Eläkkeensaajat, Keski-Uudenmaan Hengitys ja Keravan Eläkeläiset.

 

Boccia on vammaisurheiluun 1900-luvun loppupuolella Pohjois-Euroopassa kehitetty pallopeli, joka jossain määrin muistuttaa perinteisiä eurooppalaisia kuulapelejä, lähinnä petankkia. Keravan turnausten puuhamiehinä toimivat Vanhusneuvoston puheenjohtaja Kari Kuulas ja Keravan Eläkkeensaajat ry:n Pauli Heiskanen, joka myös toimi karsintakilpailun ylituomarina.

 

- Tarkoitus on kilpailla tosissaan, mutta ei liian vakavasti. Pyrkimyksenä on lisätä yhteisöllisyyttä sekä saada ikäihmiset ja vammaiset liikkumaan. Turnaus on kasvattanut suosiotaan ja olemmekin harkinneet maaottelun järjestämistä, Kari Kuulas kertoo.

 

Lajista kiinnostuneilla on mahdollisuus kokeilla peliä kesällä aina keskiviikkoisin Keravan keskuskoulun kentällä klo 10-12. Ulkokenttäharjoituksia pidetään syyskuun puoleen väliin asti.

 
 
 

Sinkan parkkipaikalla innovatiivinen pyöräparkki kesän ajan

Monien pyöräilijoiden toiveeseen on nyt vastattu hauskalla autoprofiilin muotoisella, 120-kiloa painavalla pyörätelineellä. Pyörän voi lukita parkkiin kiinni pyörän rungosta ja näin tehdä sen varastamisesta paljon hankalampaa.

Englannissa rakennetun telineen avulla pyritään osoittamaan, miten pyörät ovat fiksumpi ratkaisu ahtaisiin tiloihin kuin autot, sillä yhteen parkkiruutuun asennettavaan pyöräparkkiin mahtuu yhteensä kymmenen pyörää. Telineen muoto myös suojaa parkissa olevia pyöriä autoliikenteeltä. Pyöräparkin maahantuojan, Valpastin Oy:n toimitusjohtajan Mari Valpastin, mukaan parkki on saanut paljon hyvää palautetta.Samanlaisia telineitä on käytössä myös Helsingissä ja Tampereella.  

 Lisätietoja: Keravan kaupungin puutarhuri Kari Hirvensalo,  p. 040 318 2181 ja osoitteista http://www.sinkka.fi/ sekä http://www.valpastin.fi/1

Keravalaisia hemmoteltiin runsaalla ohjelmatarjonnalla Keravan päivänä

Keravan päivän runsas ohjelmatarjonta houkutteli paikalle runsaasti ihmisiä. Tarjolla oli musiikkia, taidenäyttelyitä, katusirkusta, työpajoja ja työnäytöksiä sekä pop up -esityksiä. Paikalliset järjestöt ja yritykset esittelivät toimintaansa kävelykadulla ja Vapaa-aikalautakunnan jäsenet kaatoivat kahvia ja jutustelivat kuntalaisten kanssa kaupungintalon edustalla kaupungin esittelypisteessä.

Aurinkomäellä yhteislaulun lisäksi julkistettiin vuoden keravalainen sekä Keravan tähti -laatan saaja. Näyttelijä Ilkka Heiskanen julkisti kapellimestari Sasha Mäkilän Keravan tähden saajaksi. Mäkilä itse oli matkoilla Yhdysvalloissa. Kerava-seura valitsi vuoden keravalaiseksi kaupunginjohtaja Petri Härkösen.

Lisätietoja: Keravan kaupungin viestintäpäällikkö Susan Mykrä, p. 040 318 2340

Kulttuurikeskiviikot kesällä Keravan Aurinkomäellä

Ensimmäisessä kulttuurikeskiviikossa esiintyy kesäkuun viimeisenä keskiviikkona 26.6. Just About -yhtye. Yhtye on keravalais-helsinkiläinen Rhytm & Blues-bändi, joka tarjoilee tanakkaa rytmimusiikkia alkuperäistä kunnioittaen yli 10 vuoden yhteisellä kokemuksella. Yhtye soittaa omia sävellyksiä sekä cover -kappaleita. Yhtyeessä musisoivat Juhani Salo, laulu ja kitara, Arto Huhtanen, laulu ja koskettimet, Petri Pesonen, kitara, Reijo Juntunen, rummut ja Kari Tuononen, basso. Konsertti alkaa kello 18.

 

Keskiviikkona 3.7. klo 18 on vuorossa toinen kulttuurikeskiviikkoesiintyjä. Aurinkomäen lavalle nousee keravalainen yhtye Kuplatalous. Yhtyeen jäsenet ovat keravalaisia nuoria. He ovat soittaneet yhdessä kolme vuotta. Kokoonpanoon kuuluvat Juulia Ahonen, laulu ja basso, Aaro Huttula, kitara ja laulu, Aksel Linros, kitara sekä Eetu Hämäläinen, rummut. Kuplatalous esittää pääosin omaa musiikkiaan niin suomeksi kuin englanniksikin. Kappaleet ovat monipuolista ja melodista pop/rockia. Yhtyeeltä kuullaan myös covereita, jotka ovat muun muassa Jimi Hendrixin, Aretha Franklinin ja My Chemical Romancen tunnetuiksi tekemiä.

 

Viimeisessä kulttuurikeskiviikon setissä 31.7. klo 18 kuullaan hiphoppia sekä nähdään taiturimaista tanssia, jota esittää keravalaiset Immanuel & IMBoys. Immanuelin esikoislevy Kilosanomaa julkaistiin marraskuussa 2012. Imboys -ryhmä on esiintyville nuorille elämäntapa. Hiphoptanssiryhmällä ja omalla vaatemerkillä nuoret ovat valloittamassa maailmaa pala kerrallaan.

 

Kukin konsertti kestää noin tunnin.

Keravan Aurinkomäen kulttuurikeskiviikot tuottaa Keravan kulttuuripalvelut

p. 040 318 2009. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Keravan sosiaali- ja terveyskeskuksen toiminnan supistukset kesällä 2013

Yhteydenotto tapahtuu puhelimitse omahoitajan kautta. Omahoitajan ollessa lomalla puhelut ja vastaanotot ohjautuvat toisella hoitajalle. Omahoitajan puhelinajat ovat ma-pe 8-9 ja klo12-13, kiireettömissä asioissa voi jättää soittopyynnön ma-to 8-13 ja pe 8-12, supistusajankohtana takaisinsoitto voi kestää kaksi arkipäivää.

Potilastoimisto palvelee terveyskeskuksen B-aulassa, aukioloajat ovat ma - to 8-15 ja pe 8-14, potilastoimiston palvelupiste info/reseptiasioille palvelee ma -to 8-16 ja pe 8-14. Paperireseptit noudetaan info pisteestä.

Pyydämme terveyskeskuksen asiakkaita huolehtimaan reseptien uusinnat sekä lähetepyynnöt toistuviin laboratoriokontrolleihin ennen juhannusta.

Sähköisen reseptin uudistamispyynnön voi tehdä apteekeissa, puhelimitse omahoitajalle tai sähköisen portaalin kautta www.kerava.fi
 
Juhannuksen aukioloaika
 
Terveysaseman väestövastuualueet ovat auki juhannuksen aatonaattona 20.6.2013 klo 14.00 saakka.  Terveysasema on suljettu juhannuksena 21.6-23.6.2013. 

Ensiapu/päivystys on auki joka päivä klo 8-22 kiireellistä apua tarvitseville. Yöpäivystys on Peijaksen terveyskeskuspäivystyksessä Vantaalla osoitteessa Sairaalakatu 1, puh. (09) 4716 7060.

Muuta huomioitavaa supistetun toiminnan aikana:

Hoitotarvikejakelu on suljettu ajalla 1-31.7.2013. 

Toimenpideyksikkö on suljettu 21.6-9.8.2013
Röntgen on auki 1.7-9.8.2013 välisen ajan ma-to 8-15 pe 8-14
Laboratorio on auki normaalisti
Fysioterapia on auki normaalisti

Supistusaikana Keravan terveysasemalla ei tuoteta seuraavia palveluita:
Ajokorttitodistuksia, kiireettömiä toimenpiteitä, hoitajien kiireettömiä ajanvarauksia mm. ohjaus- ja neuvonta-aikoja.


Neuvolatoimintaa supistetaan 1.7-28.7.2013 välisenä aikana

Heikkilän neuvola on suljettu 1.7-28.7.2013. Kaikki raskaana olevat ja vauvaikäiset alle 1v katsotaan tänä aikana Keskusneuvolassa terveyskeskuksessa.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola on suljettu 15.7- 4.8.2013

Suun terveydenhuollon toimintaa supistetaan 1.7- 2.8.2013 välisenä aikana. Supistusajankohtana päivystysaikojen kysyntä voi olla suuri, joten kiireettömiä hammaslääkäritarkastusaikojen määrää rajoitetaan ja ohjataan potilaita suuhygienistien vastaanotolle.

Lisätietoja: Keravan kaupungin projektityöntekijä/sairaanhoitaja amk Hanna Kankaanpää, p. 040 318 4521

Tiedotearkisto

Bookmark and Share